Jump to content

r_populik

Turysta
  • Content Count

    5
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutralny

1 Follower

About r_populik

  • Rank
    Gość w Zonie

Profile Information

  • Ruble
    0
  • Broń Główna
    Pięści

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Miałem cały czas RC3. Plik stronicowania mam 1024 mb przy 2gb ram na zupełnie oddzielnej partycji. Ale, jak już pisałem gra wczytuje się błyskawicznie i śmiga płynnie, także to raczej nie w tym rzecz. A HUD inny wziął się stąd że ja nie pamiętając o tym poprzednio zmieniłem go w opcjach amk na interaktywny z oddechem, a po wgraniu solanki od nowa przełączył się na zwykły. Nie wiem tylko czemu dynamiczna muzyka, mimo że default jest włączona, pozostała wyłączona tak jak ja miałem to ustawione, natomiast HUD się zmienił, i co dziwniejsze, mimo iż teraz próbuje go zmienić w opcjach amk z powrotem na interaktywny z oddechem, nic się nie dzieje, cały czas jest zwykły, a gdy wchodzę ponownie w opcje amk to też zaznaczone jest zwykły (pierwsza opcja) mimo iż przed chwilą zaznaczałem trzecią opcję i akceptowałem.
  2. Teraz to już doszczętnie zgłupiałem. Zainstalowałem starsze sterowniki grafiki, wywaliłem gamedata i wgrałem solanke od nowa. Włączyłem, załadowałem ostatni save (załadował się szybciutko) i oczom mym ukazał się zupełnie inny HUD. Teraz zielony pasek zmęczenia mam po lewej u dołu, a nie po prawej przy pasku pancerza i życia. Wie kto, o co tu chodzi ? Ale zapomniałem o najważniejszym - wydajność znów jest w porządku.
  3. Próbowałem wgrać ponownie RC3, nie pomogło.
  4. Nie próbowałem rozpoczynać nowej gry. A może to mieć jakieś znaczenie ? A gram w wersję najnowszą.
  5. Podczas gry w Soliankę zaobserwowałem dziwny spadek wydajności połączony ze zwiększoną szybkością ładowania się gry. Otóż najpierw gra ładowała się długo (zwłaszcza synchronization), ale działała bardzo płynnie na max ustawieniach. Po 2 dniach nagle, ni stąd ni z owąd gra załadowała się bardzo szybko, ale wydajność po tym załadowaniu spadła drastycznie (prawie pokaz slajdów). Po kolejnym, równie szybkim załadowaniu wydajność wraca do normy na jakieś 15 sekund, po czym następuje 2sek zacięcie, i po tym zacięciu obraz w grze przesuwa się wprawdzie płynnie, ale z takimi dziwnymi przeskokami, tzn. nie jest to klasyczny spadek wydajności, tylko jakieś takie dziwne zacinanie, nigdy się z tym nie spotkałem w żadnej grze. Nadmieniam, że przez cały okres gry nic nie zmieniałem w ustawieniach ani nie wgrywałem żadnych modów. Po owym dziwnym spadku wydajności zmniejszyłem ustawienia video do minimalne - nic to nie zmienia, również pojawia się to dziwne zacinanie. Wie ktoś, co to może być ?
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.

Społeczność
Discord