Poniżej umieszczam screeny pierwsze dwóch tekstur Solianki, które doczekały się polonizacji.
Komentarze i konstruktywne uwagi mile widziane ![]()
Nic dodać nic ująć…wszystko jest OK.
Obie notki ode mnie…
Mogę jeszcze wysłać screeny z nieprzetłumaczonych bo mam ich dość dużo.
Obie notki ode mnie…
Mogę jeszcze wysłać screeny z nieprzetłumaczonych bo mam ich dość dużo.
Na PW podałem Ci maila do mnie. Wysyłaj co masz ciekawego ![]()
To świetny pomysł z polonizacją, popieram, cała soljanka będzie po polsku.
Te spolszczone tekstury dodane zostaną do nowego spolszczenia?
Jak tylko trurl dostarczy mi polski tekst, który mam wprowadzić na teksturach, zabieram się do roboty.
Żeby nie robić zamętu wszystkie zmienione tekstury zostana dodane jako jeden pakiet (chyba, że coś przeoczymy - to wtedy będzie trzeba dodatkową łatkę zrobić
)
Na razie macie czas na ocenę i ewentualne uwagi.
To dobrze, praktycznie cała soljanka będzie po polsku do czasu wydania nowego dopełnienia ale o tym jak do tej pory nic nie wiadomo.
Jakoś wykonania bardzo wysoka, na pewno ułatwi to grę w znacznym stopniu.
Nasz portal staje się największym centrum polonizacji rosyjskich modów w kraju.
Szczególnie przydadzą się przetłumaczone mapy.
Dzięki wszystkim za nadesłane obrazki tekstur do spolszczenia.
99% z nich miałem, ale kilka mi umknęło (to z tego czasu, gdy bardziej grałem w Solę, a nie bawiłem się plikami
).
Widzę ze masz jakiś problem z zapisem tekstur z kanałem alpha(przezroczystością)
Widzę ze masz jakiś problem z zapisem tekstur z kanałem alpha(przezroczystością)
Chodzi Ci o mapę pieczary ?
Mały wypadek przy pracy, przy edycji tekstur nałożyłem kolejną warstwę i zapomniałem tak ją ładnie “postrzępić”, ale to chyba da się zrobić.
Zauważyłem, że przy pamiętniku Pantery też tego zabrakło - właśnie poprawiam ![]()
Dzięki Portals za cenną uwagę - o to właśnie mi chodziło przedstawiając próbki, żeby niedociagnięcia wyłapać zanim “pójdzie w świat” ![]()
Właśnie zrobiłem kilka drobnych mapek, które pojawiają się na PDA w trakcie gry - miejsce spawnu mózgu kontrolera na CEA2, przejście na ATP z CEA2 i mapkę trasy wędrówki Andersena po Generatorach.
Screenów z tego nie będzie - przekonacie się jak wyszło w trakcie gry ![]()
Nowe screeny po poprawkach sugerowanych przez Portalsa + mapka trasy Andersena na Generatorach ![]()
Zrobiłem pozostałe napisy na teksturach. Dzieki tłumaczeniu trurl’a będziemy teraz mieli możliwość poczytania sobie tego, co dotychczas było napisane cyrylicą na różnych przedmiotach, notatkach i informacjach na PDA otrzymywanych podczas gry w Solę.
Myślę, że udało mi się wyłapać wszystkie tekstury, których spolszczenie ma sens i wnosi coś do gry.
Jeśli znajdziecie jeszcze coś, co mi umknęło dawajcie znać na PW ![]()
poniżej macie następne screeny (już ostatnie
):
Polonizacja objęła również szereg pomniejszych tekstur (głównie różnych mapek w PDA), których screenami nie dysponuję. Zobaczycie je sami w trakcie gry ![]()
Obecnie dorzucę jeszcze kilka tekstur “firmowych” stalker team tu i ówdzie, oraz zaanektuję Bar w naszym imieniu ![]()
Kiedy paczka będzie dorzucona do pobrania ewentualnie dodana do najnowszego spolszczenia?
Paczka ze zmianami poszła do trurl’a wczoraj.
Myślę, że lada dzień należy się spodziewać aktualizacji polonizacji ![]()