Robiłem takie zadanie parę dni temu, ale w GAMMIE - też miałem z tym problem, aż zszedłem do podziemi tego budynku w rogu placu i znalazłem tam, nie spoilerując, to, co trzeba zabić
Nie wiem jak to pokazać na mapie, jak się wchodzi na ten plac wejściem, tam gdzie jest ognisko i bodajże ciężarówka, to ten budynek jest dokładnie po przekątnej:
Witam i dziękuję za podpowiedź. Na tym placu żelaznego lasu jest sporo miejsc gdzie są takie drzwi -wybadam je wszystkie. Wygląda na to, że ci monolitowcy to moje lustrzane odbicia - zbieram z nich to co mam aktualnie na wyposażeniu. Przyszła mi na myśl jeszcze jedna rzecz - gdy przechodziłem to zadanie drugi raz od nowa, dużo tych lustrzanych odbić wypadło z budynku tam gdzie na dole jest laboratorium z karabinem gausa z zadania, które w cop zleca Kardan. Tam dopiero mógłbym się dostać po zrobieniu zadania na gausa od Kardana - który o ile mnie pamięć nie myli daje kartę do otwarcia drzwi laboratorium z gausem?
Czy nie mylę się? na zdjęciu - wskazane jest wejście do budynku z laboratorium z karabinem gausa z zadania od Kardana, a więc zaczekam do czasu, aż dostanę to zadanie od Kardana i otworzę drzwi laboratorium i dopiero wtedy wezmę zdanie: miraż. Z wpisu Kolegi wynika, że i tam trzeba będzie zrobić porządek z lustrzanymi odbiciami. Te lustrzane odbicia mają mnóstwo fajnego sprzętu. Może do tego zadania wyszykuję kombinezon nosorg powinności, który mam w skrytce na stacji Janów.
Szczerze mówiąc nie pamiętam, czy robiłem “Miraż” po zadaniu ze zbadaniem laboratorium od Kardana, ja w każdym razie miałem do niego normalny dostęp. Musisz sprawdzić sam.
A co do drzwi, to one są dokładnie w lewym dolnym rogu Żelaznego Placu
Czytałem w necie o tym questcie i trochę ludzi narzeka, że jest “głupi” i problematyczny, niektórzy radzą mieć też sporo amunicji. Kwestia ile to jest sporo bo raczej nigdy jakiś większych potrzeb w tym względzie w Anomaly nie było.
Witam.Na razie zrezygnowałem z tego zadania, pewnie później do niego wrócę. Mam też pytanie za co odpowiada w mod organizer w gałęzi new textures and models - to chyba chodzi o jakiś dodatek - HIP v2.6. Jakoś dwa dni temu przypadkowo wyłączyłem go i przy próbie ponownego włączenia w mod organizerze został podświetlony na czerwono - więc postanowilem go w ogóle wyłączyć. Wygląda na to, że wpłynęło to korzystnie na stabilność dzialania. Od dwóch dni nie było wylotu. Aby to dzialało w miarę płynnie na słabym sprzęcie wyłączyłem w gałęzi custom for a.n.t.h.o.l.o.g.y. - Arrival_13 i Arrival_13 Environmental Particles. Uznałem, że są to jakieś polepszacze graficzne, bez których mogę się obejść, aby uzyskać plynnośc dzialania modyfikacji?
Ten addon chyba tylko podmienia wygląd Hip, tej stalkerki z wioski kotów. Nawet jeśli jest na czerwono, to nie powinien konfliktować z innymi modami.
Co do stabilności, ciężko mi uwierzyć, by wyłączenie tego addona wpłynęło na nią, raczej pomogło Ci wyłączenie tych addonów Arrival - te wpływają na m.in. wygląd i efekty anomalii, więc wyłączenie ich powinno Ci zapewnić dodatkowych kilka klatek.
Witam i dziękuję za odpowiedź. Tak pomyślałem, że na tych ustawieniach jakich dokonałem spróbuję - jak skończę tego moda, wróć do trybu fabularnego i zobaczyć jak to działa w trybie fabularnym (mam zachowane save). Ponadto, zastanawiałem się też nad ściągnięciem nowej wersji - a.n.t.o.l.o.g.y. 2.0. Po przeczytaniu wpisów na ten temat zrezygnowałem uznając, że twórcy zbytnio idą w realizm rozgrywki ( wpisy na temat ustawiania pda), robiąc coś w rodzaju simów. To zburzy moją rogrywkę polegającą na radosnym eliminowaniu kolejnych atakujących wrogo nastawionych npc. Wprowadzają zbyt dużo elementów, które będą odrywać od tego co najważniesze - od przygody. Jak tak dalej pójdzie to możemy się doczekać tego, że bohater gry będzie musiał się wysikać - nie wiem czy to będzie dobre dla rozgrywki. A więc przynajmniej do chwili gdy twórcy nie zdecydują się co z tym robić dalej pozostanę przy wersji 1.2.