Anomaly Antology 2.0

Grałeś i co się stało ? coś musiałeś pozmieniać. Usuń shadery i user.ltx. Gra wygeneruje pliki na nowo. W MO2 nic nie zmieniałeś ?

Ok. Dzięki za podpowiedź w sprawie X5. Szkoda bo to jeden najciekawszych modów z jakimi przez lata się zetknąłem. A w szczególności anthology które w moim przekonaniu jest lepsze niż gamma.

w mo2 dodałem tylko ten (hard) mod co dodaje to iż jest co jak ci zimno to musisz się ogrzać itd.a no i ten BHS system obrażeń kończyń..to jedyne zmiany jakich mogłem dokonać..

tak w tym modzie są niestety często problemy fabularne…w podziemiach pierwszy raz z borlandem on nie chciał iść ani gadać tylko stał.. nie uwierzysz co pomogło :slight_smile: po prosu wkurzony wpadłem na niego od tylu go popychając a on wyrwał się jak z letargu i pobiegł dalej…

no mi też się bardziej od gammy podoba!

@ralf237612 ty weź też edytuj swoje posty, a nie co minutę albo dwie piszesz kolejnego bo coś ci się tam przypomniało.

Jak nie wiesz jak to naciskasz “ołówek” na swoim poście i dopisujesz co tam masz do dodania.

usunąłem plik ltx i te mody. wszystko mam tak jak na początku każdy.. wgrałem wcześniejszy save…ale tam znów to samo: pojawia się info .zabij mutanta, przez chwilę robi się “tło pod atak psioniczny” ale szybko się to kończy a mutanta jak nie było tak nima.

o kurcze dzięki! nie zauważyłem twej odpowiedzi..

Wyszedł mod z naszym msbs-em.

Jak to wrzucić do anthology żeby to zadziałało w gierce ?

Ktoś pomoże?

2 Likes

@Marqz Wydaje mi się, że wystarczy w Mod Organizerze od Anthology kliknąć “Zainstaluj mod” i w tych opcjach do wyboru, które wyskoczą przed instalacją warto by było wybrać łatkę do Magazines Redux o ile z tym grasz - jeśli masz wyłączone tak jak ja to nie powinna być potrzebna. Nie wiem tylko jak z resztą tych łatek… wydaje mi się, że Anthology nie korzysta z żadnych i jedynie zainstalowanie tej do Magazines Redux może być potrzebne o ile tak jak wspominałem, masz aktywny ten mod.

A nawet jeśli coś nie będzie działać to wystarczy odinstalować i wszystko powinno grać. Ewentualnie, jeśli by Ci wyskakiwał błąd wskazujący na plik uni_anim_core.script to wtedy jeszcze trzeba zainstalować tą łatkę do “Universal Animation Scripts”.

1 Like

Działa i jest bajeczny :grinning_face:.

Generalnie to tak :

1. Ściągnąć i rozpakować mod
  2. W katalogu ANTHOLOGY\mods tworzymy katalog np. Msbs grot
  3. Z rozpakowanego katalogu Main kopiujemy gamedata do naszego katalogu Msbs grot w antology
  4. Z katalogu patches mags redux kopiujemy gamedata do naszego katalogu Msbs grot w antology
  5. Odpalamy mod organizera
  6. Zaklikujemy Msbs grot
  7. Odpalamy anomaly launcher i zaznaczamy debug mode
  8. Odpalamy grę i dajemy f7
  9. Item spamer, potem weapons i Msbs wskakuje do plecaka.

Pzdr i chwała Monolitowi :grin:

A nie lepiej użyć wbudowanego FOMOD i zainstalować z poziomu MO2? Tam jest więcej opcji. Tak jak na obrazku. Sprawdziłem i działa*.

*Gdyby coś się chrzaniło, to proponuję przeinstalować bez Universal Animation Script. Choć na razie nic mi się nie wykrzaczyło.

Dodatkowo spolszczenie zrobiłem na szybko

Oczywiście to tylko instalacja. Dla tych co chcą mieć broń w Interactive PDA zostaje jeszcze dodać do listy przedmiotów edytując plik “pda_trade_items” i dodając do sekcji [rifles] wpis “wpn_grot” np. zaraz pod “wpn_wa2000”

Ścieżka do pliku z folderu mods: [QUE] 3D Interactive PDA — Интерактивный ПДА с 3D-интерфейсом\gamedata\configs\plugins\

3 Likes

Może w weekend wypróbuję. Na razie cieszę się że działa. A propos fabuły anthology z anomaly, pierwszy kwest i doktor jest na bagnach. Ale tych małych :wink:

scenariusz zapomniany odział-wąż…po zabójstwie zdrajcy-kosti mam wylot do pulpitu.. niestety nie znam się na tym. pomoże ktoś co można zrobić? bo to kolejny scenariusz fabularny gdzie stanąłem..

Czy możesz spróbować wczytać starszy zapis gry i wykonać te zadania ponownie? Być może logika NPC się zawiesiła – czasami dzieje się tak, gdy używasz szybkiego zapisu zamiast wczytywania twardego zapisu.

próbowałem ale nic z tego…mi to się co innego wydaje.. z jakiegoś powodu (nie znam się niestety) wszystkie save wykonane na bazie stalkerów podobnie crashują..więc już się z tym pogodziłem i po prostu grałem i starałem się zapisywać save wszędzie tylko nie tam i było ok. ale widocznie po tej ““misji“ z zabiciem zdrajcy automat nadpisuje grę i cofa nas do bazy stalkerów. (czyli tak jakbym tam save zrobił) a tam to już wiadomo-wylot z takim komunikatem…i tego już nie umiem “przeskoczyć” ;( no bo te zabicie zdrajcy zaczyna się na bazie stalkerów i cud scenka “przenosi nas” na teren gdzie mamy przesłuchać i zabić zdrajcę…więc powrót po krótkim automate save-scenariuszowym pewnie jest na bazie…po zabiciu zdrajcy widzę jeszcze chwilę że kasę dostałem i poskajuje ranga a potem chwila jak powrót z “cud scenki” i wylot…

Warto pobrać ten mod?

Niby założenie dobre bo kilka modów do ogrania z mechanikami z Anomaly ale patrząc po problemach z fabułami tych modów tutaj nie wiem czy nie lepiej sobie przejść te mody normalnie oddzielnie takie jak wyszły.

Na pewno będziesz zaskoczony mapami i poziomami ;))

Ja bym zaczekał na jakąś bardziej dopracowaną wersję. Póki co Anthology ma masę bugów i problemów z optymalizacją, potrafi niezle przyciąć, a nawet wywalić do pulpitu. Nawet z dyskiem SSD uruchamia się i wczytuje za długo, a umiera się w tym modpacku bardzo dużo i to nie ze względu na brak nieostrożności, a najczęściej przez ścinki, bugi, czy niemożliwe wręcz headshoty. Jest sporo problemów z balansem, np. z zabitego stalkera możesz zdobyć egzoszkielet albo bardziej zaawansowany karabin już na samym początku gry, w Kordonie, jeżeli ci się poszczęści, a o to nietrudno. Jedzenie i picie nie stanowi żadnego wyzwania, bo jest dosłownie wszędzie, podobnie jak apteczki. Szybko można zdobyć zaawansowane narzędzia, a nawet te precyzyjne. Przy tym wrogowie mają niesamowitego aimbota i potrafią cię zdjąć 2-3 strzałami w 5 sekund - nieważne jaki masz armor, i tak cię nie ochroni. I wiele innych mankamentów. Wizualnie i dzwiękowo za to wypada wyśmienicie - są szczegółowe animacje broni, niezły EAX, kilka nowych utworów. Jest tu jeszcze dużo do dopracowania, ja na razie pass. Widzę duży potencjał, gdyby całość była bardziej doszlifowana, ale póki co GAMMA wypada lepiej.

2 Likes