Dodatek powodujący automatyczny zapis stanu gry podczas brania i zdawania zleceń. bardzo wygodna opcja pozwalająca łatwo wrócić do dowolnego miejsca w scenariuszu i zwalniająca z konieczności pamiętania o częstym wykonywaniu sejwów.
//Edycja 29.01.2012
Ponieważ linki na RapidShare wygasły, podaje nowy link na wupload dzieku uprzejmości Bubera:
Zacząłem Soliankę z tym dodatkiem i radzę wszystkim: nie używajcie autosave, gdyż powoduje to wiele problemów tak jak w Tajnych Ścieżkach 2. Sejwy zrobione za pomocą tego dodatku są zepsute, kwestowe rzeczy znikają z plecaka. Mi np. zniknął skalibrowany hełm od Sacharowa , gdy wczytałem sejw po odebraniu go od Sacharowa zrobiony przez ten dodatek.
To mamy dwie zbieżne opinie na temat autosejvu. To troche zamało może inni stalkerzy napisaliby by swoje opinie to byłoby bardziej wiarygodne i potwierdziło przydatność ewentualnie szkodliwość dodatku.
U mnie jak u Korna autosave psuł całą rozgrywkę znikały rzeczy a czasami nie pojawiały się postaci dla przykładu żołnierz którego miałem zabić na Agropromie nie miał żadnej opcji dialogowej, po wczytaniu twardego sejwa z przed wejścia na lokacje pojawił się dialog ale zaczął do mnie strzelać po zagadaniu do niego. Było tego więcej ale nie będę opisywał musiałem rozpocząć nową grę bo nie dało się normalnie grać, mam tylko dodatek brak limitu czasu na zadania i wszystko jak na razie działa bez zarzutu.
Witam po długim oczekiwaniu postanowiłem zagrać w nie skończoną soliankę i tu na samym początku pojawiają się nowe problemy linki do nie których rzeczy po prostu wygasły i nie można ich pobrać. Plik typu auto save i brak limitu na zadania mi to pomaga iż żadko gram a jak już zacznę to trudno odszukać owy przedmiot zadania. Pozdrawiam