Bug?

Przyłączyłem się do Wolnych Stalkerów (w ogóle trochę do głupie - skoro są wolnymi stalkerami, to nie powinni mieć frakcji :/). Zdobyliśmy przewagę nad bandytami i zajęliśmy “Odległy posterunek” (czyli po ludzku - budę przy przejściu na Wysypisko), więc z uśmiechem na twarzy ruszam do kolejnej lokacji. Tam dowiaduję się o dwóch nowych zadaniach. Mam utrzymać, aż do przybycia pomocy, quasi-posterunek zaraz przy przejściu do Kordonu oraz zająć i utrzymać obóz za obozem koncentracyjnym (kilka pudeł na krzyż niedaleko cmentarzyska maszyn). Problem polega na tym, że nikt nie kwapi się, żeby tą wartę ode mnie odebrać. Stalkerzy z obozu niedaleko cmentarzyska weszli sobie do rury prowadzącej do Kordonu i tyle ich widziałem. Co ciekawsze, dostaję zadanie, żeby wyeliminować wrogów w Agropromie na drodze do Wysypiska. Cel zadanie znajduje się w samym środku improwizowanego posterunku Powinności. Spekuluję, że muszę załatwić powinnościowców, żeby stalkerzy z Agropromu mogli dostać się na Wysypisko i zająć oba obozy. Ale wolę spytać :>

już właśnie wiem o co biega oni mnie okradną bo tak :lol: a wcześniej jak przechodziłem to ich nie spotkałem i dlatego i nie zaliczyło Q a nawet chyba wiem czemu nie miałem ich wcześniej tam jak wchodzę to się odpala taka pułapka i oni mnie wtedy skubią ja ostatnim razem wbiegłem do tej piwnicy i wybuch był za mną wziąłem pda Kła bez scenki z bandytami dlatego minie zaliczyło questa

Jasne, że nie musisz. Tylko wtedy Cię okradną. Ten napad to zabieg wymuszony przez fabułę i nie mają na niego żadnego wpływu stosunki z dresiarzami.

to nie aktualne z bandytami to mam już na pieńku :slight_smile: oni nawet ze mną już nie gadają od razu strzelają więc nie muszę zostawiać :wink: a właśnie doszedłem do tego momentu w którym ostatnio mi się posypało zobaczymy teraz

Więc tak. W tamtym “składziku” koło Pchlego Targu masz odczyt, że musisz tam wejść. Więc przed tym, zostaw rzeczy w skrzyni na górze, i dopiero tam wejdź, ponieważ, Bandyci Cię okradną i będziesz musiał odzyskać swoje itemki i kase (!) Więc tam będziesz musiał też podnieść te PDA, będzie jakiś dupny pistolecik, i trochę ammo. A jak zostawisz wszystko w skrzyni - nic Ci nie zabiorą, a potem wrócisz do skrzyni i weźmiesz.

jak się kapnąłem że coś jest nie tak to już niestety nie było jak się cofnąć w sejwach dałem ciała niestety ale idę tam jeszcze raz teraz już uważam a o co biega z tym zostawieniem rzeczy w skrzyni?? bo tego przyznam się szczerze nie zrobiłem

Aha… Tak, tak, sorry, nie wiedziałem o co Ci chodzi :wink: To PDA tam, musisz po prostu podnieść, ale trzeba się jakoś “dokładnie ustawić”, ja też miałem z tym problemy. Potem, jak je weźmiesz, będzie Cię naprowadzało sygnałem. Może spróbuj cofnąć się w sejwach? Aha, mam nadzieję, że swój cały towar odłożyłeś do skrzynki przed wejściem tam.

Chodzi Ci o Podziemia Agropromu?

nie

chodzi mi o pda Kła znalezione na wysypisku przed udaniem się go Agropromu w takiej piwnicy przy zburzonym w połowie wysokim domen bazą Pchli Targ

czy wystarczająco jasno ??

a i f nie działa na tym pda jak wciskam to mi się okno zamyka

Mógłbyś się wyrażać jaśniej? Chyba wytłumaczyłem, co masz zrobić, nie?

nie znalezione pda kła na wysypisku i po tym powinienem się udać do agropromu

Chodzi Ci o Podziemia Agropromu? Jeśli tak, to zejdź tam i w skrytce Striełoka będzie PDA Kła. Odsłuchaj je. (Po prostu naciśnij “F”)

hmm jak je odsłuchać??
szedłem do agro i nic mi się nie działo przeszedłem obok oddziału oni nic nawet nie zagadali

Na jakim patchu grasz? To PDA musisz tylko odsłuchać.

a ja mam inny problem podpinam się bo nie chcę tworzyć osobnego tematu a chyba tez mam buga
a mianowicie w wolności zrobiłem wszystkie questy i dostałem newsa żeby się udać za sygnałem Kła za nim miałem cisnąć okazało się że kres mojej gonitwy jest koło takie na wpół zburzonego budynku na dole w piwnicy czekało na mnie PDA Kła jakaś bron i czujnik jak dobrze pamiętam no i nic wziąłem to wsio z gleby a q dalej pozostał biegam już z 3 godzinki w poszukiwania rozwiązania a nadal nic a dodam jeszcze ze tuż przed tym nie chciał ode mnie odkupić pendraków mechanik wolności więc może coś ogólnie się rypło

Miałam podobna sytuację jak Kalesor tyle, że w Wolności. Dostałem zadanie opanowania posterunku na drodze do Agropromu (północne przejście z Wysypiska) a tam ekipa Wolnych Stalkerów, no to zrobiłem save (a jakże) i zdjąłem pacjentów i patrzę zadanie zaliczone ( w tym momencie nie było tarć między Wolnością a Wolnymi).
Z bugów zauważyłem tez coś ciekawego a mianowicie : rozgromiłem do nogi (me, myself and I :lol:) Powinność a tu niedobitki wyłażą z budynku i znowu młynek (zabijają m.in. przewodnika Wolności). Potem rosną w siłę, aż tu komunikat o desancie śmigłowcowym Powinności i posterunek przy bazie Bandytów na Wysypisku do ponownego zabezpieczenia, lezę tam , Powinności nie ma, wybijam łachmaniarzy i czekam… Cały dzień (czas w grze ). Zero posiłków, zero ruchu z Doliny Mroku i w końcu zadanie anulowane, komunikat, że utraciliśmy drogę do Agropromu i Powinnośc znowu kwitnie w Agropromie choć posterunki Wolności obsadzone. I kołomyja od nowa. Męczące te wojny frakcji, choć można się obłowić (nawet dopuszczając do przechodzenia posterunków z rąk do rąk :D) . Przepraszam za dłużyznę, ale jakoś mi się zebrało na gorzkie żale.

To jest lawa. A wracając do buga, to nie wiem, nie wchodziłem :mrgreen:

Aby nie zakładać kilku tematów to piszę tutaj skoro mowa o bugach.
Otóż mam najnowszego patcha i niezależnie czy gram na modach czy nie znalazłem element gry, którego nikt nie poprawił od samego początku - czyli od wersji 03. A mianowicie w Dolnie Mroku i na Bagnach są dziury w których są płomienie itd. Takie rozpadliny. Kiedy wejdzie się ciut głębiej do niej i zostaje się napromieniowanym na maxa to nagle wywala bugtrapa. Zawsze tak jest. Czy Wy też znaleźliście takie rzeczy?
Oczywiście głupotą jest wchodzenie tam, ale czasem przypadkowo tak wychodzi. :mrgreen:

Questa dostałem od stalkerów. Gdy przyłączasz się do jakiejś frakcji dostajesz od nich co jakiś czas zadania (“pomóż obronić cośtam”, “zdobądź cośtam”, “utrzymaj cośtam aż do przybycia posiłków”). No i to było jedno z takich zadań.

To chyba coś źle zrozumiałem twoje wypowiedzi, bo zdawało mi się że po wybiciu posterunku powinności twoje zadanie ciągle nie było zaliczone… I od kogo w ogóle dostałeś tego questa? (nie rozumiem co znaczy “z głupia frant”)

Czytaj uważnie treść zadań które otrzymujesz… Chodziło o wyeliminowanie BANDYTÓW (sztuk 4). A znajdują się oni w tunelu pod ziemią (wejście torami kolejowymi), dlatego na mapie ich pozycja jest zbliżona do pozycji posterunku Powinności na powierzchni.

Ciekawie, bo:

primo: zadanie wyeliminowania bandytów z tunelu daje Orest - dowódca bazy stalkerów w Agropromie, a ja swoją misję dostałem z głupia frant.

secundo: gdy wybiłem panów z Powinności, zadanie zostało zaliczone.