Bug?

Mam utrzymać, aż do przybycia pomocy, quasi-posterunek zaraz przy przejściu do Kordonu oraz zająć i utrzymać obóz za obozem koncentracyjnym (kilka pudeł na krzyż niedaleko cmentarzyska maszyn). Problem polega na tym, że nikt nie kwapi się, żeby tą wartę ode mnie odebrać. Stalkerzy z obozu niedaleko cmentarzyska weszli sobie do rury prowadzącej do Kordonu i tyle ich widziałem.

Jeśli chodzi o utrzymanie przejścia między Kordonem a Wysypiskiem, to po jakimś czasie Stalkerzy sami przyjdą “z rury”. Jeśli zaś chodzi o cmentarzysko maszyn to był tam jakiś quest żeby pomóc obronić się Stalkerom przed Bandytami, po czym postanowili opuścić Zonę i u mnie nikt potem nie pilnował już tego obszaru, ani Stalkerzy ani Bandyci.

Co ciekawsze, dostaję zadanie, żeby wyeliminować wrogów w Agropromie na drodze do Wysypiska. Cel zadanie znajduje się w samym środku improwizowanego posterunku Powinności. Spekuluję, że muszę załatwić powinnościowców, żeby stalkerzy z Agropromu mogli dostać się na Wysypisko i zająć oba obozy. Ale wolę spytać :>

Czytaj uważnie treść zadań które otrzymujesz… Chodziło o wyeliminowanie BANDYTÓW (sztuk 4). A znajdują się oni w tunelu pod ziemią (wejście torami kolejowymi), dlatego na mapie ich pozycja jest zbliżona do pozycji posterunku Powinności na powierzchni.

Ja mam podobnie… Oczyszczę z bandytów Skład na Wysypisku i pokazuje się informacja, że mam czekać na swoich (Frakcja Stalkerów). Oczywiście co? Nikt nie przychodzi, ja idę dalej ciągnąć fabułę i po jakimś czasie dowiaduję się, że Skład znów opanowany przez Frakcję z logiem Czachy :-? I tak cały czas :frowning:

Taaa… to Wysypisko jest chyba jakieś skopane. Nie dość że samemu nie da się zdobyć bazy Bandytów (zdobywasz, ale nikt ze Stalkerów nie przychodzi przejąć obszaru i w końcu Bandyci ponownie go zajmują), to jeszcze sami Bandyci czasami respawnują się jak szaleni (raz odparłem chyba z 20 ataków na pchli targ POD RZĄD -.-'). Ale gdy byłem w Agropromie Stalkerzy sami zajęli bazę Bandytów na Wysypisku…

Cóz trza czekać na nowe patche i ja mam pytanko czy ten wojskowy Siemianko Trusia, czy jakoś tak jak mu dam pistolet to zawsze się na mnie rzuca chyba powinniśmy iść odbić generała czy tam majora a on zawsze do mnie pif paf jak co gram na patchu 15.4

Jak widzisz nie każdy w życiu zachowuje się tak jak mówi. :lol: Masz nauczkę żeby nie dawać broni wrogom. :slight_smile:

Cóz trza czekać na nowe patche i ja mam pytanko czy ten wojskowy Siemianko Trusia, czy jakoś tak jak mu dam pistolet to zawsze się na mnie rzuca chyba powinniśmy iść odbić generała czy tam majora a on zawsze do mnie pif paf jak co gram na patchu 15.4

Chyba na gwiazdkę, kupię Ci słownik ortograficzny i poprawnej polszczyzny, bo to, jak konstruujesz zdania, i jaką wiedzą na temat ortografii dysponujesz, to po prostu aż mi się wymiotować chcę. A ze zdania nic wyczytać nie można! Jeszcze raz coś takiego, a będzie ostrzeżenie… - F23

Ja mam podobnie… Oczyszczę z bandytów Skład na Wysypisku i pokazuje się informacja, że mam czekać na swoich (Frakcja Stalkerów). Oczywiście co? Nikt nie przychodzi, ja idę dalej ciągnąć fabułę i po jakimś czasie dowiaduję się, że Skład znów opanowany przez Frakcję z logiem Czachy :-? I tak cały czas :frowning:

Wiem… Mam dokładnie to samo, ale ze Stalkerami. :wink: Niby idą, ale zatrzymują się co 10m na kilka godzin :mrgreen:

Do cierpliwych osób raczej nie należę. Ale i tak będę musiał zacząć od początku, bo wyskoczył bug w części MQ niedaleko Pchlego Targu.

Ja też tak nie raz miałem. Po jakimś czasie odchodziłem i będąc w innym miejscu jak patrzyłem na mapę to widziałem, że ktoś z mojej frakcji właśnie tam podchodzi (są leniwi).

Oczyściłem posterunek z członków Powinności tym samym zmniejszając sobie ich przychylność. Ale nie o tym. Okazało się, że trzeba było to zrobić. Rozradowany ruszyłem do obozu stalkerów w Agropromie. Zrobiłem dla nich parę misji. Zabrałem nagrodę i jest fajno. Niestety nie naprawiło to problemu ze zdobyciem i utrzymaniem posterunków. Jak nic się tam nie działo, tak się nie dzieje.

Przypomniałem sobie, że nie gramy Striełokiem. Jesteśmy… chyba wrogą frakcją.

Czystka? Raczej nie, zaledwie wyeliminowanie jednego posterunku :>. Najlepiej napiszę jak zadanie jest zapisane w PDA Szramy, gdy namierzę kursorem lokalizację misji.

"Wyeliminuj wrogów: Droga do Wysypiska

Stalkerzy.

Przepędź wrogów z tego obszaru. To ich osłabi."

Co ciekawsze, Powinność nie jest wrogo nastawiona do Wolnych stalkerów.

No nic. Spróbuję wyrżnąć tych powinnościowców z posterunku i się obaczy :lol:

To dziwne… Nie spodziewałem się tego w Czystym Niebie. Czy na pewno chodzi tam o “czystkę”?
EDIT:
Osobiście nie grałem jeszcze zbyt długo w Clear Sky. Być może kiedyś się tym zajmę.