Kto z was wie ..które pliki odpowiadają za celownik w grze…
Chciałbym go przerobić na kropkę…ponieważ nie znoszę tego wielkiego krzyżyka…![]()
textures/ui szukasz pliku o nazwie cursor, zmieniałem kiedyś odwrotnie z kropki na krzyżyk ale nie pamiętam tego dokładnie. Stare zakładki poszły w … a teraz nie mogę znaleźć niczego konkretnego. Metoda prób i błędów malakasie, niestety nie mogę dać precyzyjnej odpowiedzi.![]()
Wielkie dzięki Vorenusie ..biorę się za to bo mnie naprawdę irytuje ten krzyżyk. Uważam również ,że z kropką gra jest trudniejsza…wymaga więcej wprawy…![]()
A mnie to rybka ![]()
Ja i tak zawsze celuję przez przyrządy, czy to muszka i szczerbinka, czy to optyka - takie głupie przyzwyczajenie z dawnych “zielonych” czasów ![]()
Zamiast rybka to zmajstruj proszę pliczek do podmiany celownika ..jak będzie działał to masz u mnie punkt do reputacji…![]()
Małe grzebanie w plikach i voila - nastał koniec “krzyżowego” celownika ![]()
Od teraz wszyscy szanujący się hardkorowi stalkerzy będą pomykać po Zonie z gustowną kropeczką pośrodku ekranu ![]()
(Bronie, które mają działanie obszarowe [np.: Grawi Gun] będą miały nadal oprócz kropeczki otaczający je okrąg)
Zmiana dotyczy samego wyglądu graficznego celownika. Wszystkie pozostałe parametry (skupienie, rozrzut itp.) pozostały bez zmian ![]()
Plik oczywiście do pobrania spod linku w poradniku - Małe usprawnienia Solianki.
Poniżej screeny z testów polowych nowego celownika
:
Właśnie testowałem nowy celownik. Wspaniały dodatek do gry na poziomie ..mistrz. Szacun dla autora poprawki. Polecam wszystkim próbę , zawsze można wrócić do starego..ja na pewno nie wrócę…![]()
Bawiłem się dalej plikiem celownika i udało mi się stworzyć znacznie mniejszy celownik “krzyżowy” dynamiczny (wielkość jak w Priboi Story).
Zrobiłem go z myślą o tych, których wkurza klasyczny duży celownik, a kropka jest zbyt hardkorowa
.
Jak jesteście zainteresowani, to napiszcie - dodam linka w “Małych usprawnieniach Solianki” ![]()
screnn nowego celownika macie poniżej
@ malakas
Powiększenie kropki na razie nie jest możliwe. Jak znasz jakiś mod, w którym kropka centrum celownika była większa (lub miała inny kolor), to daj znać - potrzebuję czegoś na wzór bo utknąłem w martwym punkcie
.
Kropka jest bardzo dobra i nie wymaga poprawek. Wprowadź w poprawkach ten mały krzyżyk i będzie do wyboru…kropka , lub mały krzyż …myślę ,że więcej nie trzeba.
Jedni wybiorą kropkę, inni mały krzyż..a i jeszcze inni będą grać na starym. Jak na celownik wystarczająco możliwości.