Clear Sky: Summoner Mod 0.3

Opis

Mod ten da ci umiejętność przywoływania istot żywych, które będą walczyć za ciebie. Możesz przywołać wszystkie rodzaje potworów, występujące w Czystym Niebie. W dodatku możesz również przywołać wycięte przez twórców mutanty, takie jak chimera czy burer.

Źeby przywołać potwora, musisz mieć przynajmniej jedną część ciała mutanta, np. ogon psa. W trakcie “przywoływania” potwora, zostanie zużyta ta część, która odpowiada danemu mutantowi, którego chciałbyś przywołać.

W trakcie gry przejdź do menu gry, a następnie naciśnij klawisz:

1 - pozwala ci na natychmiastowe przywołanie grupy mutantów, wykorzystując wszystkie twoje składniki w ekwipunku.

2 - pozwala ci na przywołanie najsłabszego mutanta, wykorzystując jeden składnik.

S - pozwala ci na przywołanie najsilniejszego mutanta, wykorzystując jeden składnik.

Zauważ, że każdy rodzaj mutanta różni się od siebie siłą. Ich siła jest w pewnym sensie związana z twoją rangą w grze, np. mistrz jest w stanie przywołać najsilniejsze potwory niż zwykły, początkujący w Zonie kot. Ponadto możesz kupić potrzebne składniki u prof. Sacharowa nad Jantarem.

Mod umożliwia również przyspieszenie czasu. By to zrobić, bądź go zatrzymać, wciśnij w menu gry klawisz F1.

Autor

rgggclp

Instalacja

W pliku fsgame.ltx zamień:

$game_data$ = false| true| $fs_root$| gamedata

na:

$game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata

Pobrane archiwum wypakuj do katalogu z grą. Domyślnie jest to: C:\Program Files\Deep Silver\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky.

Download

http://stalker.filefront.com/file/Clear_Sky_Summoner_Mod;94960

Hehe… No cóż, nikt nie mówił, że życie w Zonie będzie łatwe :wink:

Albo mają niewystarczalny silnik :-/ Szczerze mówiąc, wk*rwił mnie. O!

Powiedzmy sobie szczerze: Programiści nie umieją programować :slight_smile:

to mi przypomina starego moda do SOCH, gdzie skracano sobie czas czas ładowania sejwa w ten sposób :lol:
Ale chyba studiu nie brakło kasy na map-makerów :confused:

Wtedy gra by Ci nie ruszyła, Filipie. Dlatego twórcy postanowili zrobić mniejsze mapy, a lepszą grafikę.

Bzdura. ‘ES4: Oblivion’ jest ewidentnie grą RPG obszar gry jest przeogromny, a ładowania tez nie widać praktycznie…

Tak samo seria Gothic

Źeby nie wspomnieć o MMORPG Lineage2

W GTA3:San Andreas też nie ma doładowywania między miastami

w Mafii w zasadzie też nie ma.

Podobnie w serii NFS: Underground2, Most Wanted, Carbon (dwie ostatnie mają przepiękną grafikę (jak na tamte czasy, a gra nie tnie nawet na baaaardzo przeciętnym sprzęcie)

… i jeszcze można wymieniać.

Anyway - z niewiadomych przyczyn twórcy gry nie zaimplementowali ładowania mapy sektor po sektorze. A nie jest to skomplikowane programistycznie (sprowadza się do sprawdzenia: jeśli gracz jest blisko granicy sektora to doładuj następny).

a Ghotic?
Mapy chyba tam są spore :lol:

Bo Far Cry 2 to po pierwsze strzelanka FPS, a nie RPG. Takie gry są oparte na wielu skryptach. Świat gry żyje własnym życiem.

Hmm… Może masz racje, ale np. taki Far Cry 2. Świetna grafika, 50km2 terenu i zero ładowania :mrgreen:

Wtedy gra by Ci nie ruszyła, Filipie. Dlatego twórcy postanowili zrobić mniejsze mapy, a lepszą grafikę.

Po prostu nie potrafią umieścić dużych lokacji w grze. Bez przechodzenia między nimi.

na takich mapkach to sensu i prawa istnienia nie ma rpg.
Takie były założenia, a wyszło jako 2 demo :confused:
A ja durny myślałem iż CS odkryli cudowny sposób na te rejony

No, ale pokazują swoje umiejętności skrypterskie, co jest bardzo przydatne. Widzicie… ja muszę kombinować, a oni wiedzą co robić. Chociaż wcale nie musi być to typowy RPG, skoro w grze są już teleporty.

Zauważyłem już dość dawno, że modderom się kończą pomysły. Ot co.

Moim zdaniem jest to bardzo przydatne. Tylko te składniki coś ciężko dostępne :-? Kiedy wylosujesz pijawkę lub burera… zaczyna się rzeź. Coś dla tych, którzy lubią w grze odrobinę magii.

Off-topic: pytanie do userów - czy chcecie, by w moim modzie do SoC, części ciała mutantów były jadalne? Widziałem to już w jakimś modzie…

Interesujące, ale w sjali od 1-5 przydatność moda bym ocenił na 2. Na co to nam? Im się nudzi chyba naprawdę.
P.S. Ktoś grał na tym modzie? Jak tak to jakie opinie?

Ja preferuję wojownika :smiley:

Teraz to już chyba brakuje tylko many i necromancer’a
A będziemy mieli prawdziwego fprpg

Też mnie to zdziwiło, ale - nie.

Czy trzeba rozpoczynać nową grę?