Co wnosi lub zmienia nowe dopełnienie

Gram na 19.04. i mam zamiar na nim skończyć. Mam zamiar w przyszłości 9nie dalekiej) założyć kolejną grę i z tąd parę pytań:

1. Czy nowa wersja dodaje nowe questy lub postacie?
  2. Czy poprawia stabilność gry i wpadanie questowych przedmiotów w tekstury?
  3. Czy instalując na starą wersję - 14.09 trzeba zakładać nową grę?
  4. Jeżeli nie trzeba nowej gry, to jak to instalować żeby zadziałały savy i żeby skorzystać przy tym z dobrodziejstw najnowszego działa Archary?
  1. Nie mam pojęcia. Ale np. Freeman wygląda inaczej :slightly_smiling_face:
  2. Moim zdaniem - coś jest dalej nie tak, ale z innych powodów.
  3. Owszem, grasz od nowa
  4. tak się nie da..save`y odmawiają współpracy.

Ad.1 Nowa dopa wnosi lokacje, postacie i kwesty przy czym jest to pierwsza część zmian i będa jeszcze dwa dopełnienia dotycząće postaci ‘Błyskawica’ i lokacji ‘Jantar’

Aktualnie dodano 6 lokacji z których tylko Martwe Miasto jest ‘okablowane’ tzn. ma postaci i kwesty. Reszta na razie jest niedostępna. Postacie w lokacji MM maja swoje kwesty.

Ad.2 Nie wiem, prawdopodobnie tak bo zmiany dotycza również skryptów

Ad.3 Dope instalujemy NA CZYSTĄ SOLJANKĘ i zaczynamy nowa grę. Nawet jesli jakis ejw ruszy, to potem murowane kłopoty.

Ad. 4 - nie ma takiej mozliwości

Nie wiem , czy dobrze zrozumiałem? Żeby zagrać w 14.08.2010 muszę założyć nową grę żeby pobawić się nowymi lokacjami i questami? Jeżeli tak, to raczej poczekam na wersję końcową Archary z full fabułą i może poprawioną statyką gry. Szkoda jednak niewysłowiona bo odwlekam zakończenie obecnych questów jak moment własnej egzekucji czekając na cud i kontynuację fabuły… :angry::@:angry::@:angry::grin::idea::grin::smiley:

Dalsza fabuła oraz postacie będą dodane w kolejnych Patchach.

Więc zapytam: - Czy istnieje szansa, że patche dostosują dopełnienie do sawów z 19.04?

malakas

// nie jest to możliwe Vorenusie ..duże zmiany w skryptach gry.

Jest to główny powód rozpoczęcia od nowa całej przygody.

Niestety, nie ma takiej możliwości. Ze względu na skomplikowanie bebechów Soljanki i zmiany w wewnętrznerj ‘maszynerii’ nie będzie możliwe dostosowania starych sejwów do nowej gry. Za dużo jest istotnych parametrów gry zapamiętanych w sejwie.