Kilka dni temu, podczas mojej wizyty na w bazie CN na Bagnach powitał mnie dość niecodzienny widok
Otóż cała baza została opanowana przez jakiś dziwnie wyglądający oddział w egzach CN, ale za to w hełmach Wehrmachtu !
To chyba jacyś kumple Fryca z Generatorów (też nie chcieli ze mną gadać - może po polsku nie rozumieli ?), posiłki jakieś, czy co ?
Tak czy owak na screenach poniżej możecie obejrzeć ich z bliska (mimo, że gadatliwi nie byli, to na fotkach widać, że piwkiem, wódeczką i dobrą imprezką przy ognisku nie pogardzą ).
Jest to efekt mojej zabawy plikami gry i małego reteksturowania postaci NPC. Fajnie wyszło, ale na to że efekt ten znajdzie się w polskim akcencie, nie macie co liczyć ze względów technicznych.
Otóż niejako przy okazji wyszło na jaw, dlaczego rezydujący na Generatorach protoplasta tego modelu postaci - Fryc, jest niemową i porozumiewa się z graczem tylko przez SMSy.
Po prostu z tym modelem jest ten sam problem, co ze wcześniejszym modelem SEVY CN z hełmem z Metro 2033. Dopóki nosi go tylko gracz, kłopotu nie ma - może rozmawiać z NPCami bez problemów, ale gdy tylko założy go jakaś postać niezależna (lub ma go przypisane tak jak Fryc), to już sobie z tą postacią nie pogadacie
Twórcy Solianki obeszli ten problem SMSami, ja natomiast obniżyłem “rangę” kombinezonu Huntera (który jest zrobiony na bazie modelu SEVY z hełmem z Metro 2033), tak by żaden z NPC nie był chętny go ubrać .
Tak więc na obrazkach macie taki mały przykład jak można zabawiać się różnymi modelami postaci podczas tworzenia dodatku do moda .
@ malakas
Raczej desantu Piechoty Morskiej na Bagna nie przewiduję, no chyba że o czymś nie wiem …