Dołącz do jakiej tylko chcesz frakcji u handlarza w Kordonie!
Zresetuj status wroga jeżeli jesteś w konflikcie z frakcją!
Zresetuj status wroga jeżeli jesteś w konflikcie z ważnym obozem!
Otrzymaj prezenty jakie wiążą się z przystąpieniem do frakcji!
Dołączenie do frakcji nie jest darmowe, cena zależy od twojej pozycji.
Dostępna opcja - “za pierwszym razem dołączasz za darmo”
Dołącz/opuść Wolność i Powinność w ich bazie głównej, Ekologów w Jantarze
Broń nie będzie chowana u handlarzy. Niezbędne gdy grasz wrogą frakcją.- Możliwość skonfigurowania różnych ustawień.
Swobodna integracja z innymi modyfikacjami.
Lokalizacja w języku angielskim, niemieckim i polskim.
Lokalizacja może być niewątpliwie rozszerzona.
Autorzy
Atrocious - mod
Elvis Scatter - polska wersja
Instalacja
Pobrane archiwum ZIP wypakuj na dysk twardy komputera. Otwórz folder o nazwie Faction Change and Reset 1.1 PL i przekopiuj z niego wszystkie pliki do głównego katalogu z grą. By móc skorzystać z modyfikacji należy rozpocząć nową grę. Mod działa na wersji 1.0005. W archiwum znajduje się specjalny patch, która pozwala na grę w wersji 1.0004.
Super mod Postąpiłem według instrukcji i wszystko działa tzn. wybrałem, że za pierwszym razem dołączam za darmo. Bo niestety trzeba uzbierać trochę forsy i mi czekać się nie chce :-/ Zawsze pod koniec gry miałem problemy z jej przejściem szczególnie w Jantarze, więc rozważam czy włączyć opcję z dostępem do zombiaków czy może dołączyć do monoliciarzy. Zobaczymy Dzięki za spolszczenie.
Prawdopodobnie nie działa, ale można go z tym modem połączyć. W archiwum powinna być instrukcja - jeśli nie, pobierz angielską wersję, tam na pewno będzie. Szukaj w poszczególnych folderach plików o nazwie additional_info.txt.
Tutaj masz link na MegaUpload (na OdSiebie nie wrzucam, bo szybko usuwają): http://www.megaupload.com/?d=Q671UH4C
Następnym razem możesz ściągnąć plik przez jakiś serwer proxy. Na proxy.org jest ich masa.
Wiem że to denerwuje was, a;le nie mam możliwości ściągania z Rapida. Mam do 1 IP podłączone parę osób, bo mam prywatnego dostawce ;/. Czy mod zmieści się na “Odsibie” czy czymś podobnym?
Pamiętajcie, że nowe frakcje u handlarza będą pojawiać się równo z biegiem postępów w grze. Po powrocie z X18 będą prawdopodobnie do wyboru wszystkie frakcje. Tak na marginesie można się wcześniej przyłączyć do “Wolności” i “Powinności” w Magazynach Wojskowych.
Dla tych co nie lubią czekać…
Plik:
gamedata\scripts\faction_change.script
Linijka:
local all_factions_open = false
Zamień ją na:
local all_factions_open = true
no i Zombi
Jeszcze jedno… żeby aktywować frakcję zombi, w tym samym pliku znajdź linijkę:
local zombies_open = false
Zamień ją na:
local zombies_open = true
Jakby ktoś jeszcze chciał dołączyć za darmo pierwszym razem…