Faction Change And Reset 1.1 PL

Opis

• Dołącz do jakiej tylko chcesz frakcji u handlarza w Kordonie!

• Zresetuj status wroga jeżeli jesteś w konflikcie z frakcją!

• Zresetuj status wroga jeżeli jesteś w konflikcie z ważnym obozem!

• Otrzymaj prezenty jakie wiążą się z przystąpieniem do frakcji!

• Dołączenie do frakcji nie jest darmowe, cena zależy od twojej pozycji.

• Dostępna opcja - “za pierwszym razem dołączasz za darmo”

• Dołącz/opuść Wolność i Powinność w ich bazie głównej, Ekologów w Jantarze

• Broń nie będzie chowana u handlarzy. Niezbędne gdy grasz wrogą frakcją.- Możliwość skonfigurowania różnych ustawień.

• Swobodna integracja z innymi modyfikacjami.

• Lokalizacja w języku angielskim, niemieckim i polskim.

• Lokalizacja może być niewątpliwie rozszerzona.

Autorzy

Atrocious - mod

Elvis Scatter - polska wersja

Instalacja

Pobrane archiwum ZIP wypakuj na dysk twardy komputera. Otwórz folder o nazwie Faction Change and Reset 1.1 PL i przekopiuj z niego wszystkie pliki do głównego katalogu z grą. By móc skorzystać z modyfikacji należy rozpocząć nową grę. Mod działa na wersji 1.0005. W archiwum znajduje się specjalny patch, która pozwala na grę w wersji 1.0004.

Download

http://rapidshare.com/files/215799988/Faction_Change_And_Reset_1.1_PL.zip

A jeśli masz zainstalowane kilka modów, to ściągnij FCAR jeszcze raz i usuń z gamedaty te pliki, które widzisz w archiwum.

Usunąć folder gamedata. Powinno wystarczyć.

Jak tem mod wyinstalowac

Super mod :slight_smile: Postąpiłem według instrukcji i wszystko działa tzn. wybrałem, że za pierwszym razem dołączam za darmo. Bo niestety trzeba uzbierać trochę forsy i mi czekać się nie chce :-/ Zawsze pod koniec gry miałem problemy z jej przejściem szczególnie w Jantarze, więc rozważam czy włączyć opcję z dostępem do zombiaków czy może dołączyć do monoliciarzy. Zobaczymy :slight_smile: Dzięki za spolszczenie.

Prawdopodobnie nie działa, ale można go z tym modem połączyć. W archiwum powinna być instrukcja - jeśli nie, pobierz angielską wersję, tam na pewno będzie. Szukaj w poszczególnych folderach plików o nazwie additional_info.txt.

A czy mod działa z AMK mod 1.4?

Tutaj masz link na MegaUpload (na OdSiebie nie wrzucam, bo szybko usuwają):
http://www.megaupload.com/?d=Q671UH4C
Następnym razem możesz ściągnąć plik przez jakiś serwer proxy. Na proxy.org jest ich masa.

Wiem że to denerwuje was, a;le nie mam możliwości ściągania z Rapida. Mam do 1 IP podłączone parę osób, bo mam prywatnego dostawce ;/. Czy mod zmieści się na “Odsibie” czy czymś podobnym?

Czytaj posty w tym temacie. Wszystko opisałem, jak to zrobić.

Eeee…można się dołączyć do zombie?

[ Dodano: Sro 12 Sie, 2009 ]

Bo mnie to dziwi.

Tak, wyposażenie tj. kombinezon, a jego rodzaj zależny jest od frakcji.

Czy ten mod dodaje coś prócz statusu przyjaciela u frakcji której jesteśmy członkiem?

Pamiętajcie, że nowe frakcje u handlarza będą pojawiać się równo z biegiem postępów w grze. Po powrocie z X18 będą prawdopodobnie do wyboru wszystkie frakcje. Tak na marginesie można się wcześniej przyłączyć do “Wolności” i “Powinności” w Magazynach Wojskowych.

Dla tych co nie lubią czekać…

Plik:

gamedata\scripts\faction_change.script

Linijka:

local all_factions_open = false

Zamień ją na:

local all_factions_open = true

no i Zombi

Jeszcze jedno… żeby aktywować frakcję zombi, w tym samym pliku znajdź linijkę:

local zombies_open = false

Zamień ją na:

local zombies_open = true

Jakby ktoś jeszcze chciał dołączyć za darmo pierwszym razem…

Znajdź linijkę:

local first_join_for_free = false

Zamień ją na:

local first_join_for_free = true

Tylko boję się czy klimat gry pozostanie ten sam.

Zapowiada się ciekawie. Muszę spróbować - no i Zombi :smiley:

No jakoś mi naukowcy nie odpowiadają, ale mod bardzo fajny i przydatny. Tylko boję się czy klimat gry pozostanie ten sam.

To już zależy od Ciebie. Przyłączając się do danej frakcji zyskujesz u nich status przyjaciela, także z ich strony nic Ci nie grozi.

Hehe, a co ja np. będę z jajogłowymi robił?

Do wszystkich wymienionych powyżej.

A w tym modzie do jakich frakcji można dołączyć.