Jeden z największych, a kto wie, czy nie największy serwis o grach, bogaty w aktualności, dema, hosting plików i największy zbiór modyfikacji do gier zawiesza swoją działalność. Oznacza to wielki kryzys wśród graczy z całego świata.
Administracja FileFront:
Z przykrością informujemy was, iż z dniem 30 marca br. jesteśmy zmuszeni zawiesić działalność serwisu FileFront na czas nieokreślony z uwagi na sytuację ekonomiczną.
Często zaglądam na FileFront i czasami linki są, a czasami ich nie ma, znikają też niektóre tabele. Jeśli był to żart, to dowiemy się o tym prawdopodobnie jutro. Przywrócone zostało forum, pojawiło się tam wiele zażaleń i oburzeń, nie obyło się jednak bez wyzwisk i wulgaryzmów.
EDIT:
Serwis FileFront został wykupiony przez pierwotnych założycieli strony i nie zostanie on zamknięty, jak to wcześniej zapowiedziano. Nie ma to nic wspólnego z dniem Prima Aprilis - podkreśla administracja FileFront. Wszystko wróciło na swoje miejsce, a ekipa odzyskała swoje przywileje.
Brakuje bo nikt się nie domyśli ze linki na głównej stronie filefronta dalej działają, no cóż ja się nie dałem nabrać na to ze zawieszą swoją działalność.
Z serwisów zniknęły kategorie lub raczej linki do plików, administratorzy nie mają dostępu do swojego panelu, a moduł PotD (zdjęcie dnia) nie jest już aktualizowany. Zbliża się 1 kwietnia, a strona nadal istnieje.
No ładnie Elvis czułe pożeganie bym powiedział
I always like the FileFront. Damn. I can’t believe this. No more mods on this site - no more files - no more videos and… nothing more. Someday, and that day may never come, FileFront will come into anew existence . Time to say goodbye. I will always remember about this site. And I am keeping my fingers crossed .
Jak mówisz, że był problem z amerykańskim prawem, to może zrobią coś podobnego na serwerze np. europejskim. myślę, że tak definitywnie to nie zniknie tylko przy ewentualnej przeprowadzce może się trochę rzeczy pogubić.