Nie bardzo rozumiem… Czym?
Słucham…? Trochę mnie tym dobiłeś… Ja nie ma nic do Niemców, i nikt nie powinien mieć nic, a Ty wyjeżdżasz z takim tekstem. Zagłęb się trochę w historię, to zobaczysz, kto był winny; Gestapo, WaffenSS, i całe NSDAP. Lecz byli i ludzie, którzy chcieli zapobiec całkowitemu rozpadowi Niemiec, i obaleniu Hitlera, jak na przykład płk. Claus (hrabia) von Stauffenberg, gen. Olbrich, gen. Hening von Trescow i inni spiskowcy. (operacja Walkiria)
Dokument bardzo dobry, ale nie zmienił mojego podejścia do gry gdyż:
- Gra różni się zbyt bardzo od rzeczywistości.
- To już było i nic na to nie poradzimy, to tak samo jak chować urazę i mścić się na Niemcach, których rodzina brała udział w II WŚ. A co do zarabiania mnie to nie przeszkadza nie to żebym był bez serca, ale na tym dokumencie też ktoś zarobił a jakoś nie macie im tego za złe.
Oglądałem kilka razy to i to. Bardzo fajne te 2 filmy no i wyjaśniają sporo.
Ja już prawdę mówiąc podchodzę do takich gier z dystansem.
O II Wojnie Światowej, I Wojnie, Zimnej Wojnie, Irak, Afganistan, Vietnam, Operacje, typu Pustynna Burza, Helikopter w Ogniu też robią. I cóż, nie powiesimy ich za to.
Ale jakoś gdybyś(my) się aż tak bardzo tym przejmowali, grali byśmy?
Moje podejscie do gry sie nie zmienilo gdyz od dawna uwazam ze jest to zarabianie na tragedii wielu niewinnych ludzi. Takie czasy.
Nic innego nie można dodać do komentarzu bas001.Też oglądałem ten materiał a nawet więcej , pamiętam kolejki, jak dzieci , młodzież i dorośli brali lekarstwa przeciw rakowi tarczycy, itp. To był koszmar.
Bardzo dobry materiał,ukłony dla Elvisa za znalezienie,kiedyś już ten film oglądałem ale warto jeszcze raz zobaczyć,do czego doprowadza błąd człowieka…od siebie dorzucę ,że pewnie większość wie,ale pod Warszawą posiadamy od 1958 roku 2 reaktory atomowe,Ewa i Maria,wykorzystywane w medycynie(do chwili obecnej chyba tylko jeden jest czynny-Maria);za komuny był to teren chroniony przez wojsko i dostępny tylko ze specjalną przepustką.Kiedyś wielkie mocarstwowe plany miał E.Gierek,który powołał specjalny zespół do spraw broni atomowych,który miał nawet ciekawe osiągnięcia,ale niestety sytuacja ekonomiczna kraju i niezbyt przychylne oko Wielkiego Brata,oraz śmierć w wypadku samochodowym głównego inżyniera projektu zakończyła atomowy sen o potędze,zresztą wszystkie zasoby uranu zlokalizowane chyba w Górach Sowich wydobyli i wywieźli po wojnie Sowieci