Jak znależć szpiega

Mam pytanie - mam znaleźć szpiega. Tyle że nie mam pojęcia, gdzie - jako że mapka nie działa..O ile pamiętam - miałem iść z tym do Diaka, ale on mi padł w poprzednim zadaniu. W każdym razie łażę parę godzin po okolicach i nie mam pojęcia, gdzie jest ten szpieg.

Szpieg jest na Czarnobylu1 na tymczasowym posterunku wojskowych tam gdzie w soljance leżała torba dla Sacharowa.Ale jak diak ci zginął może tego nie być a to ważne zadanie od niego zależy dalsza ścieżka z Duchem.Choć z drugiej strony on tam tylko stoi a Striełok wogóle z nim nie rozmawia.Tylko przychodzi.gada z jeńcem no i rozwala go oczywiście.

Nie doszedłem w Soli tak daleko - skończyłem grać przed Magazynami - jako że nie udało mi się tam dostać - brak przejścia.
Dlatego odniesienia do Solianki nic mi nie powiedzą. Zaraz po wyjściu z hangaru z wagonem był Diak, ale że padł - teraz go nie ma nigdzie. Z drugiej strony gdzieś powinien być ten szpieg - skoro zadanie się pokazało i jest do wykonania. W którą stronę mam iść po wyjściu z hangaru, tak, jak na Prypeć?

Z hangaru wychodzisz i idziesz prosto przed siebie, kawałek za budynkiem skręcasz w prawo jest tam rozbity helikopter jak pamiętam.Będziesz widział przy ścianie zamaskowane stanowisko .Tam jest szpieg.