Koledzy Stalkerzy, nie wiem czy u was też tak jest, jeśli nie to znalazłam ciekawostkę
, otóż po otrzymaniu kwestu na dysk Pantery teleportuje się na Kordon i nagle do głowy przyszła mi pewna myśl, co by było gdybym przed wejściem na most i smsem od Pantery zastrzeliła wszystkich wojaków? Odpowiedz jest następująca: posłaniec, który niesie dysk pojawia się
, a zwykle były z tym problemy
. Przy okazji to kłamstwo, że spawnuje się idąc drogą na posterunek, u mnie pojawił się przy torach, niedaleko rozwalonej lokomotywy i zawalonego tunelu, jak jeszcze grałam w poprzednią wersję Soli i spotykałam się już z Astronomem akurat postanowiłam też iść drogą przez nasym i moim oczom ukazał się posłaniec, który jakby nigdy nic idzie sobie spokojnie w stronę posterunku, dysk przy sobie też miał, sprawdziłam. Niestety tym razem facet był już martwy, robota dzików albo piesków, a dysk zabrał wojskowy, który patroluje tory, eh no i dziada trzeba było zastrzelić, bo po dobroci oddać dysku nie chciał
. Sprawdziłam również, czy nasza szanowna najemnica nie pogniewa się przypadkiem na mnie, że nie upilnowałam posłańca, ale jednak wszystko było ok i zadanie zaliczone.
Byłabym wdzięczna gdyby ktoś jeszcze sprawdził tę ciekawostkę i jeśli wszystko gra możemy wyrzucić z poradnika notkę o potrzebie przypisania lub zespawnowania dysku Pantery ![]()