Netbok X18
Witam serdecznie wszystkich pasjonatów NS-ki
Jestem nowy na forum, ale od rzeczy.
Netbok w X18 dla Fanatyka nie pojawia się u mnie w zwyczajowym miejscu.
Podejrzewam, że za sprawą mocy burera “zeskoczył” ze stołu i jest
niewidoczny ( częsty błąd podstawki ). Czy istnieje rozwiązanie tego problemu ? ( restarty gry i łażenie w kółko żeby kamera uchwyciła w końcu przedmiot nie pomagają ).
Re :
Dziękuję serdecznie za pomoc
W końcu udało mi się znaleźć przedmiot zadania
opiszę może komuś się przyda
Nie pomogło wczytywanie “sejwów” poza labolatorium
O dziwo pomogło “zasejwowanie” w miejscu gdzie powinien się komputerek pojawić
Po “loadzie” leżał sobie spokojnie na tym stalowym stole, tyle że z zamkniętą pokrywką ![]()
Coś musiało się z nim dziać bo wcześniej jakiś niewidzialny przedmiot “iskrzył” na schodach prowadzących do pomieszczenia
jednak wtedy nie był do wzięcia - być może to ten laptop ale nie jestem pewny.
Za błędne umieszczenie posta przepraszam, byłem przekonany że napisałem w dziale problemy techniczne
OFFTOP
Aktualnie od 2 dni (od początku gry w NS) biegam tylko na osi Kordon-Wysypisko-Jantar-Dolina Mroku
Nie zapuszczałem się dalej bo mod tyle nowości oferuje już na początku, że spokojnie można tam się i dłużej bawić
Porobiłem prawie wszystkie questy jakie były do zrobienia w tych lokacjach na teraz
Nawet postacie już zadawałoby się niequestowe ratuje ( durny Sieryj po relokacji do Kordonu już 3 raz pchał się prawie solo do bandytów
koło Nasypu a nóż-widelec odkryję pierwszy jakiegoś ukrytego questa , o którym nikt nie wie.
Henio piszesz w złym dziale ale jak jesteś nowy to mogłeś pobłądzić
Na twoje kłopoty pomaga wczytanie gry od autosave z wejscia na lokację , w tym wypadku do X18.Jeżeli netbook sie nie pojawi to tylko przypisanie go do sprzedaży któremuś z handlarzy ewentualnie spawner. Ktos też pisał że pomogło mu w takim wypadku rzucenie kilku granatów w wiadome miejsce.Chmm a czy ten netbook nie był przypadkiem w X16 a nie w X18 ???
Sorki zajrzałem do poradnika i jest w X18
Nazwa przedmiotu to “notebook” gdyby przyszło do przypisywania go do sprzedaży.
Spróbuj powtórzyć od wejścia do X-18 , jeżeli nie pomoże to…
Najprościej będzie dopisać handlarzowi ten notebook i kupić u niego za parę groszy…poradnik dodawania masz w dziale tutoriale, potrzebna jest dokładna nazwa tej rzeczy by ją dopisać.
Tak na szybko o Fancie…
4. Teleport na Magazyny Wojskowe… Udostępnia Fanat, po przyniesieniu Notebooka z X-18.
5. Teleport na Jantar. Udostępnia Fanat… Trzeba przynieść dyplomatkę z sejsmo-mapami z X-16.
6. Teleport do Prypeci. Do tego potrzebny jest Fanatowi… komputer (blok systemowy) z Dworca Autobusowego w Prypeci.