Obroń myśliwych...Sepator

Mam pytanko poniewa? mia?em porozmawia? z Sepatorem w starym elewatorze (wskazuje na baz? wojskowych) (misja od Fermana) i obroni? jaki? my?liwych. Lecz wojskowi s? wrogo do mnie nastawieni wiec ich wyt?uk?em, tam nikogo nie by?o, znalaz?em tam dokumenty potem jeszcze jedn? i walizk?. Poszed?em do Sida a on mia? misj? na zniszczenie wojskowych wiec j? sobie wzi??em dopiero teraz i odrazu odda?em mu walizk?. kaza? zanie?? mi ja do Barmana…ale co z tym sepatorem??? nie rozumiem… zreszt? te? mam kilka bugów na likwidacj? grup bo nie mam do wyboru ?adnych dialogów po odbiór nagrody

Miejsce tej akcji znajduje si? w opuszczonej fabryce na Kordonie, na zachód od drogi przy mo?cie kolejowym. Trzech my?liwych z Bagien oczekuje na Twoja pomoc przy przekazaniu worka z ‘cz??ciami zapasowymi’ mutantów a ko?czy si? to odparciem ataku najemników. Najemnicy atakuj? spoza drogi, od strony ATP, ale kilku zachodzi równie? od tylu fabryki, od strony w?wozu. W wyniku akcji Sepator musi prze?y?, z?by po rozmowie przekaza? Ci worek z ‘cz??ciami’ mutantów. Worek spawnuje si? na dachu fabryki od strony wioski kotów. Niestety, w czasie walki mysliwi biegaja ppo terenie jak oparzeni i bywa czasem trudno ich ochroni?. Za pomoc otrzymujesz od Sepatora kusz? z celoenikiem optycznym (noktowizyjnym - do walki noc?) - mniam mniam - cicha i silna bro?.

Mam pytanko co z tym woreczkiem który mam odnie?? do Zachara czy jak mu tam…? Bo Sepator zgin?? Oni mi nic nie dali oprócz kuszy.

ps. wybroni?em ich po 20sejwach i 30 próbach /// ale i tak Sepator pad?.. bo zawsze nadchodzi emisja i ci??ko jest ich wybroni? jeszcze oni maja mnie prawie na strza?a…

Wiem ?e to nie?atwe. Je?li worek si? zaspawnowa? na dachu, bierz z niego zawarto?? i id? zdawa? kwest. W rozmowie powiedz ?e Sepator zgin??

Nie zespawnowal sie…zreszta Sepator prze?y? ale mi nic nie dal i bylem u Zachara a tu lipa…mzoe najpierw wykoncze najemników w Dziczy

Musi prze?y? dwóch my?liwych …Separator i jeden z obstawy …Po walce porozmawiaj z Separatorem .Worek z cz??ciami mutantów musi by? na dachu . Wskocz na traktor lub cystern? ,a potem na dach i poszukaj …Separator daje tylko kusz? przed walk? nic wi?cej. Najemnicy w Dziczy nic do tego kwesta nie maj? . Ja te? zrobi?em rund? do Sachara bo nie wiedzia?em o worku , koledzy podpowiedzieli …wróci?em ,a worek na mnie czeka? .Odnosisz cz??ci do Sachara i kwest si? zaliczy …

Na traktor?? heh my?la?em, ?e to na tym stryszku gdzie by? schowek .

//Malakas

Nic dziwnego wszyscy tam szukaj? , ja te? przekopa?em ca?? fabryczk? , a na dach nie wlaz?em Worek jest od strony Wioski kotów. Poszukaj dobrze to znajdziesz i amunicj? w pode?kach , rozwal i pozbieraj na dole .

OKa sprawdz?.. Dobrze ?e Solanka ma troch? takich kruczków, tylko gdyby si? szybciej ?adowa?a…

w opisie stoi, ?e worek jest na " ma?ym daszku" na terenie fabryki, to bardzo potrafi zmyli?

na bandziorów dzia?aj? granaty jest tam kilku z “wa?ami” ?atwo si? do bozi przenie??

wydaje si? ?e nadchodz? trzema falami

pierwsza od g?ównej bramy oko?o 2-3-4 typów i z boku od strony wioski kotów 3 typów

potem od strony tunelu z elektro kilku obchodzi dooko?a ca?y budynek

je?li od razu po rozmowie z Separatorem sprintem wyleci si? z fabryki ( ?atwo polec)

to je?li dobrze sie trafi granatami jeden przed siebie jeden w prawo to nieraz prawie mozna nawet bez dalszej walki mo?na pobiec na ty?y, tam skasowa? ze 2, znowu na przód i ze 3 potem ju? bieganina dooko?a budynku lub czajenie si? w ?rodku

tym sposobem nikt mi nie zgin?? z ekipy ?owców a nawet sami ze 2 za?atwili przy dziurze w ?cianie

w opisie stoi, ?e worek jest na " ma?ym daszku" na terenie fabryki,

Henio gdzie jest ten opis, mo?e da si? poprawi?..je?eli nie ma w poradniku to si? dopisze… te? wraca?em po ten chory worek nie wiedzia?em gdzie jest…:face_with_tongue:

// niez?a akcja z granatami, wypróbuj? przy okazji…dodany wpis lokalizacji worka dla Zachara w poradniku…Odpowiedzi na cz?sto zadawane pytania cz1…Kordon

http://www.stalkerteam.pl/Thread-Cz???-4-PRZEWODNIKA-ODPOWIEDZI-na-cz?sto-zadawane-pytania-i-inne

To jest jedyny kwest (poza tymi z g?ównego w?tku), który u mnie zosta? wpisany do niezaliczonych :wink:

Niestety Sepator mi zgin?? podczas strzelaniny :grin: (nie wiedzia?em, ?e to w?a?nie on MUSI prze?y?, by kwest zaliczy?o pozytywnie)

Nie mia?em ju? sejwa, by to naprawi?, wi?c po odniesieniu zawarto?ci worka z dachu do Zachara nieco si? zdziwi?em, ?e kwest trafi? do niezaliczonych …

Nie dajcie si? zmyli?, bo po odparciu ataku je?li prze?yje wam cho? jeden z my?liwych, pojawia si? zielona kropka przy zadaniu w PDA, która sugeruje, ?e wszystko posz?o OK i przy rozmowie z Zacharem (przyjmuje on fanty z worka) pojawia si? czerwona kropka przy zadaniu w PDA - “przeka? worek Zacharowi” i w konsekwencji mimo wykonania zadania nie zalicza nam kwestu.

Moim zdaniem tre?? zadania powinna by? zmieniona w spolszczeniu - zamiast “obro? my?liwych” powinno by? “obro? Sepatora” - bo tak naprawd? to tylko on ?ywy wystarczy do pozytywnego zaliczenia kwestu.

EDIT:

Poniewa? nie zaliczy?o mi tego kwestu, wi?c nie mog? jednoznacznie powiedzie?, czy sam Sepator do tego wystarczy.

Z informacji od malakasa wynika JEDNOZNACZNIE, ?e oprócz Sepatora musi prze?y? conajmniej jeden z My?liwych :face_with_tongue:

tak naprawd? to tylko on ?ywy wystarczy do pozytywnego zaliczenia kwestu.

By kwest si? zaliczy? musi prze?y? Sepator i jeden z pozosta?ych dwóch my?liwych…:face_with_tongue:

Henio gdzie jest ten opis, mo?e da si? poprawi?..je?eli nie ma w poradniku to si? dopisze… te? wraca?em po ten chory worek nie wiedzia?em gdzie jest…:face_with_tongue:

// niez?a akcja z granatami, wypróbuj? przy okazji…dodany wpis lokalizacji worka dla Zachara w poradniku…Odpowiedzi na cz?sto zadawane pytania cz1…Kordon

http://www.stalkerteam.pl/Thread-Cz???-4-PRZEWODNIKA-ODPOWIEDZI-na-cz?sto-zadawane-pytania-i-inne

Witam

to ?e worek jest na daszku mówi sam separator w momencie kiedy daje nam kusz? przed walk? z bandytami, to bardzo myli bo nijak tego

daszyska nie mo?na nazwa? daszkiem:) no ale to kwestia ju? osobistych preferencji mo?e dla separatora to jest maciupki daszek mo?e

widywa? du?o wi?ksze ju? w swoim ?yciu

w sumie to w?a?ciwie ?le to okre?li?em mianem opisu(zbyt potocznie) mo?e myli? to dialog a nie opis zadania, ?eby zmieni? pewno wystarczy da? wyszukaj w pliku tekst “daszku”,w gamedacie i samo znajdzie i plik dialogów i odpowiednie linijki

Je?eli w dialogach to szkoda szuka? ..my?l? ,?e ju? wszyscy wiedz? o co chodzi…

Ten go?? to Sepator, czy Separator bo ju? si? sam pogubi?em.?

No dobra, a taki tekst w tym dialogu b?dzie dobry?:

Dzi?kuj?, ?e pomog?e?. Worek le?y na dachu - odnie? zawarto?? Zacharowi.

Dodam, t? zmian? do kolejnej wersji polonizacji

Mo?e Separator tak to widzi, ?e dla niego to daszek

tych daszków nie jest tam du?o, nie jest to jaka? tragedia

a podanie niemal?e koordynatów troch? odkoloruje’ “wybladzi” smaczek odnalezienia go.

Mo?e nie ma co zmienia?.

Albo nawet zrobi? z tego zagadk? - np. "Worek ukry?em w fabryce,taki idealista z g?ow? w chmurach jak ty, ?atwo go znajdzie

Albo " Jest blisko, nie szukaj pod nogami,a b?dzie twój"

W?a?ciwie masz racj?. Teraz b?zie tak:

Dzi?kuj?, ?e pomog?e?. Worek musia?em tymczasem schowa?, patrz w gór?, to znajdziesz - a zawarto?? odnie? Zacharowi

My?l?, ?e to powinno wystarczy?. Poprzednio by?o o plecaku, a to prawdopodobnie wprowadza?o w b??d. Jednoczesne poruszona jest sprawa innego problemu, bo nie bierze si? ca?ego worka/plecaka, a tylko zawarto??, a to te? nie do wszystkich dociera?o.

@ trurl3

Jakby? jeszcze w opisie zadania zaznaczy? jako?, ?e Sepator i przynajmniej jeden z my?liwych powinien prze?y?, to by?oby super. Podczas gry wcale nie jest jasne to, ?e Sepator jest jak?? postaci? szczególn?, a tymczasem jego zgon powoduje w ostatecznym rozrachunku niezaliczenie kwestu :wink:

OFFTOP:

Na razie Twoje t?umaczenie testowe z grudnia sprawuje si? bardzo dobrze :face_with_tongue: Dotychczas ?adnych b??dów (ostatnio zbada?em wszystkie kwesty na NT). Przej?cie Radar - Warlab i Warlab - X16 pojawi?o si? na mapie.

Dzi?ki za wsparcie - ciesze si?, ?e wszystko dzia?a. A z zadaniem na obron? my?liwych, uwa?am ?e w tym dialogu wi?cej nie mo?na ju? powiedzie? wi?cej. Co innego gdzie? w jakim? opisie kwesta. Ale nie wiem gdzie. Je?li znajdziesz jakie? miejsce, gdzie mówi si? o tym, daj zna?. Mo?e przy braniu kwesta? Tam mo?na by doda? s?ówko. A czy jeste? na 100% pewien, ?e zadania nie da si? zaliczy?, je?li nikt z grupy Sepatora nie prze?yje? Tam jest taka rozmowa z Zacharem gdzie pyta, czy rozmawia?e? z Sepatorem po bitwie a tak?e czy Sepator prze?y?. Co? jest na rzeczy…

Mo?na by w zadaniu w PDA w spolszczeniu zamiast: “Obro? My?liwych”, napisa?:“Obro? Sepatora i My?liwych”. My?l?, ?e przeci?tnemu Stalkerowi wystarczaj?co da to zna?, ?e Sepator to wa?na persona i ma prze?y? :slightly_smiling_face:

Nie trzeba zmienia? nic w dialogach (tam i tak nie jest powiedziane nic poza tym, ?e Sepator jest dowódc? grupy na Kordonie i, ?e to z nim mamy pogada?) - wa?ne jest i tak to co w PDA, bo ostatecznie to tam jako gracz najcz??ciej zagl?dasz do zak?adki ZADANIA, by zobaczy? czego od ciebie si? wymaga :wink:

Na 100% zadanie jest niezaliczone je?li:

1. gin? wszyscy My?liwi i Sepator

2. ginie Sepator (w tym przypadku ilo?? ?ywych My?liwych nie ma znaczenia)

3. prze?yje sam Sepator (info od malakasa)

Zadanie zaliczone jest je?li:

1. Prze?yje Sepator i conajmniej jeden z My?liwych

W moim przypadku prze?y? tylko jeden My?liwy - Korn, i kwest niezaliczony.

Co do tej rozmowy z Zacharem - odbywa si? ona po powrocie do Baru z zawarto?ci? worka z Kordonu i to wtedy w?a?nie ja si? dowiedzia?em, ?e Sepator mia? prze?y?, troch? za pó?no, co nie ?