To się staram robić, ale czasem po prostu zapomina się o niektórych rzeczach. Poza tym to pliki zawsze są z tego patcha. Ten mod po prostu crashuje jak się dokona byle jakiej zmiany. Nieważne czy to skrypt czy tekst.
Po co dyskutować o innych logach z innego moda w temacie op-2. W OP-2 OGSR log wygląda tak a nie inaczej. Użytkownik nie ma wpływu na to co się w nim znajduje.
Dyskusja że w innym modzie log wygląda inaczej jest bezcelowa dla rozwiązania problemu z tego konkretnego moda bo żeby rozwiązać problem z tej konkretnej modyfikacji należy przeanalizować log wygenerowany przez ten engine a nie z np Anthology.
nie kumam co tu się dzieje z tym modem …-po wrzuceniu spolszczenia wylot…to w końcu mam naprawdę na op2 wrzucać ten ogsr jak sugerował anon99707317 1 stycznia 2023 ??
po instalacji spolszczenia i usunięcia user na rozpoczęciu gry mam wylot :
xray_pc_30-07-26_22-21-50hhh.7z (35,5 KB)
oczywiście sprawdzałem po rusku mod działa…
i jeszcze jedno..czytam teraz w opisach ludzi że ktoś tam intalował mod potem patch a potem niby jakiś fix???
Oofed musi podrzucić w linku swoje spolszczenie w ver 0.3. Ono działa bez problemu.
Dziś próbowałem spolszczenie 0.44 oczywiście wylot.
Komunikat syntax error. Kurcze ostatni taki error miałem na C -64 jak wgrywałem grę z kasety i głowica była źle ustawiona.
Oofed_one może dorzuć do spolszczenia abc turbo plus paski ![]()
Na szczęście przecież to spolszczenie 0.3 i każdą kolejną wersję macie tu w postach bo autor wrzuca załączniki.
Także @ralf237612 jak chcesz to sprawdź czy z tym nie będziesz miał wylotów.
Najwyżej może dodać je na razie dodatkowo do pierwszego postu jako takie najbardziej "pewne i stabilne?
Musisz log i zapis gry wysłać, bo inaczej to nie wiem.
U mnie wszystko działa, ale może coś zepsułem o czym nie wiem. Będę w domu to zobaczę.
OP2 OGSR(20.10.2025) spolszczenie V0.45.zip (17,7 MB)
Naprawiłem spawn_level_changer.script(syntax error).
Jak będzie jakiś wylot, to proszę wysyłać loga i zapis na priv, żeby nie zasypywać tematu wiadomościami. Spróbuję naprawić.
z tym spolszczeniem v03 działa! dzięki wielkie!
Panie kochany The_oofed_one no ten log (on jest gigantyczny) więc z radą wcześniejszą już kogoś z forum wysłałem troszkę wyżej zzipowany…a save z gry nie mogę bo gry nie mogłem zacząć z tym spolszczeniem właśnie…
xray_pc_30-07-26_22-21-50hhh.7z (35,5 KB)
no ale te z v03 jest ok.! dzięki wielkie!
Gra wywaliła się z powodu błędu składni (SCRIPT SYNTAX ERROR) w pliku tekstowym skryptu. Próbowałeś wkleić tłumaczenie bezpośrednio do kodu logicznego gry, przez co silnik OGSR całkowicie zgłupiał.
W linii 524 pliku spawn_level_changer.script silnik zamiast kodu programistycznego (instrukcji Lua) znalazł tam polskie słowo 'przeciwionego' i zgłosił błąd: ')' expected near 'przeciwionego'. Gra oczekiwała zamknięcia nawiasu, a dostała tekst ze spolszczenia.
Otwórz w Notepad++ plik, który widać na zrzucie ekranu: E:\pobrane\solianka ogsr\cpogsr\gamedata\scripts\spawn_level_changer.script
Idź do linii 524. Zobacz tam słowo przeciwionego (prawdopodobnie miało to być przeciwnego). Musisz przywrócić tam oryginalny kod logiczny gry (zapewne angielską lub rosyjską nazwę zmiennej/funkcji).
Albo… wklej tutaj linie od 520 do 530 z Notepad++
Albo… jeśli możesz usuń ten script i wstaw oryginalny z paczki moda. ![]()
Ten błąd się pojawiał, bo zapomniałem dodać znaku "w linijce 524. W wersji 0.45 poprawiłem ten błąd i już się normalnie uruchamia.
Potwierdzam ,gra odpala i u mnie z tym tłumaczeniem 0,45 ! jeszcze raz wielkie dzięki!
teraz mam zarezerwowany mod do przejścia po przejściu złotej kuli ;)))
to jak mod bedzie wkoncu spolszczony finalnie czy tylko tyle ile zdołasz
Ile dam radę, to zrobię. To jest bardzo duży mod. Na swoim zapisie mam już nabite 50-60 godzin i na razie nie widzę za bardzo nie dokończonych tekstów, więc raczej do końca pewnie się da zagrać bez poważnych problemów.
zastanawiam sie czy warto zacząć ,bo nie chcę grać od nowa gdy wypuscisz nowy update
No to ja bym sie wstrzymał z tydzień czy dwa na twoim miejscu, widać, że @The_oofed_one na razie dosyć często wrzuca update-y spolszczenia.
To są takie aktualizacje, że można wrzucać do rozpoczętej gry i raczej nic się nie stanie. W nich zmieniam przeważnie parę linijek w 2-3 plikach. Nic poważnego. Będą pewnie jeszcze się pojawiać raz na jakiś, bo te spolszczenie zrobiłem tylko dla siebie na początku i narobiłem trochę błędów, które teraz staram się w grze znajdować.
OP2 OGSR(20.10.2025) spolszczenie V0.46.zip (17,7 MB)
Poprawki błędów w skryptach znalezionych przez @enter_login .