Patch 1.5.07 PL

Zapisane gry

Zapisane gry z wersji 1.5.04 oraz 1.5.05 są kompatybilne z wersją 1.5.07.

Zmiany w rozgrywce

1. Poprawiono błąd, który powodował, że zraniony przewodnik nie chciał nigdzie doprowadzić gracza

2. Zwiększono liczbę przedmiotów na sprzedaż u handlarzy

3. Dodano możliwość ulepszenia SVDm 2 u mechanika Wolności

4. Naprawiono błąd, który powodował zawieszanie gry podczas rozmowy z ranioną postacią

5. Naprawiono błąd, który powodował niemożliwość ukończenia fabuły w Jantarze (drzwi do bunkra Sacharowa były zamknięte)

6. Zwiększono liczbę pieniędzy u handlarza bandytów

7. Poprawiono rozmieszczenie magazynów wojskowych na mapie PDA.

8. Dodano możliwość wczytania ostatnio zapisanej gry poprzez wciśnięcie spacji po śmierci gracza.

Ulepszenia generowania grafiki:

1. Dodano wsparcie dla DX10.1.

2. Dodano MSAA dla obiektów z alphą (“alpha-to-coverage” dla DX10.0, zmodyfikowane “alpha-to-coverage” dla DX10.1 o większej wydajności, natywne DX10.1 o lepszej jakości).

3. Dodano nowy poziom jakości dla cieni (ultra)

4. Dodano nową technikę map cieni (która korzysta z DX10.1 w przypadku dostępności), która przyspiesza generowanie wysokiej jakości snopów światła na topowych układach graficznych i wysokich rozdzielczościach

5. Dodano wysokiej jakości snopy światła dla DX9

Gra wieloosobowa:

1. Poprawiono różne błędy związane z serwerem i klientem

2. Dodano szczegółowe dane serwera

3. Zmieniono plik zrzutu serwera (online-dump). Zrzut zapisywany jest teraz do pliku online_dump.ltx.

4. Dodano zmianę konfiguracji klawiszy skrótem LCtrl +LShift.

Download:

A ściśle mówiąc ok. 8 lat. Ten silnik cały czas był ulepszany, kiedy to wprowadzano nowe technologie.

Wiecie, X ray ma już ponad 5 lat.

AMD Athlon 64 x2 dual 6400+ 3.33 GHz
DDR2 4x2gb pc-800 GeIL CL 5
plytka glowna asrock duality [agp+pci-e]
ATI radeon 4850 [1gb, 256 bit]

ak naprzyklad moja

O, a jaką masz maszynkę?

Jak naprzyklad moja, a i tak zdarzaja sie przycinki.

Patch zmienia ustawienia w grafice. Należy je zmniejszyć.

Swoją drogą, należy ubolewać, że silnik gry jest tak słabo zoptymalizowany. Mimo wielu poprawek trzeba by mieć jakąś super maszynę za parę tysięcy żeby chodziła gra w wysokich detalach.

Fakt zmienia duzo teraz chodzi na srednich detalach ! dzieki !

Patch zmienia ustawienia w grafice. Należy je zmniejszyć.

HMM co dokładnie bo ja mam problem z 03 nie chce mi wgrać się a nie rozumiem dokładnie co piszą podam może

Setup has detected version [World Wide] installed.

This update can be appiled only to version [Digital Distribution]

Zaznaczę, że gra jest już spaczowana na 01 od początku

po wpakowaniu patchy :04,05,07,08 retail jest jeszcze gorzej niz bylo gra wiesza sie caly czas blokujac caly komputer …jakie jest wyjscie???

Nie ma patcha 1.5.03 w polskiej wersji językowej. Należy zainstalować 1.5.04.

I jak wynik bo mam ten sam problem…

Już po ptakach wrzuciłem wszystkie oprócz 03 i mam nadzieję, że problemów nie będzie ale dzięki

Zmieniasz w rejestrach jedna linijke z pl na eng i po zainstalowaniu z eng na pl. :slight_smile:

Ale polskiego nie ma 03 więc odpada na starcie, szukałem dość długo. Może dam sobie spokój z 3 i walnę resztę.

Wygląda na to, że musisz przeinstalować grę i zainstalować tylko i wyłącznie polskie patche.

Dokładnie to samo

Ten sam komunikat?

Retail jak dobrze rozumiem to wersja pudełkowa i może zastępować pl??
A tak btw. to retail też nie działa w 03, jakiś ja pechowy jestem.

Bo musisz ściągnąć wersję Retail.