Patche do Powrotu Szramy cz.1 - dyskusja i problemy

Jeżeli ktoś jest ślepy to powinien sobie kupić okulary…mod jest w osobnym forum i na portalu z linkiem do tematu wystarczy kliknąć…gdzie jeszcze ma być.? Pytałem o propozycje ?
//
Temat zrobił Yurek i zrobił go bardzo dobrze…

Teraz nie ma problemu, bo zmieniony został tytuł posta, gdzie na początku tematu jest tytuł moda i to jest wystarczające. Gdy teraz ktoś zapyta o namiary, to możesz mu śmiało dać kilka adresów dobrych okulistów, ale przed zmianą tytułu moda, tego młodego przyszłego stalkerowca, nie należało od “ślepych” pojechać. Nieładnie tak. Chłopak chciał po tytule znaleźć ten mod, nie dał rady, więc zadzwonił i oświadczył, że ma problem ze znalezieniem, to wszystko. Ja poprosiłem o zmianę i została prośba wysłuchana. Sądzę, że pomogłem w jakiś sposób temu młodzieńcowi.

Ale podpadłeś Mallakasowi :D, było warto? LD

Trudno ..@Yurek zrobił temat i tytuł więc pretensje do niego… …choć uważam że będą zupełnie niesłuszne ponieważ temat i forum jest zrobione na wzór setek innych na stronie.
Nikogo konkretnie ślepym nie nazwałem bo uwaga była ogólna. Jeżeli napisałbym że @malakas jest ślepy to znaczy że jeden i konkretny…więc nie rozumiem tutaj tego pojechania, ale jeżeli to źle zabrzmiało to przepraszam… a kolegę witamy serdecznie na forum.
Są linki na portalu, jest osobne forum. Jeżeli ktoś chciałby znaleźć po tytule to na portalu jest news @Kobala.
Ale fajnie zrobiłeś że pomogłeś koledze w znalezieniu moda bo jest doskonały.
//
Macie propozycje jak usprawnić działanie forum zapodawajcie wszystkie się przydadzą…to Wasze forum.

@LD, myślę, że podpadłbym wtedy, gdybym nie reagował i i tylko gapił się w ekran z widokiem forum.
@malakas to twardy gość i nie tak łatwo go rozsierdzić i nie czułem w jego wypowiedziach złości. On wyjaśnił, ja wyjaśniłem, więc sądzę, że jest jasne. :thumbsup:
P.s. Ten post jest @czernobyla10 i to cały czas chodziło, @Yurka w to nie mieszajmy.

@metku, Yurko edytował cały temat w Pobieralni i dał go takim jaki jest, ale to szczegół. Najważniejsze żeby można było moda znaleźć.
Jeżeli poprawa tytułu pomaga to jeszcze lepiej..a jeżeli macie jeszcze inne pomysły to zapodawać.

Zrobiłem nowy patch na “dzike kawałki muzyczne”, ponieważ na poprzednim patchu pojawił sie wylot:

*```
FATAL ERROR
[error]Expression : ovi->channels==1
[error]Function : CSoundRender_Source::LoadWave
[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xrSoundSoundRender_Source_loader.cpp
[error]Line : 71
[error]Description : Invalid source num channels:
[error]Arguments : e:s.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsabc_newsborov_music3.ogg

Nowy patch nazywa się: **WILD SOUND KILER patch (Powrót Szramy cz.1) FIXED.**

Po prostu zapomniałem, że Stalker obsługuje tylko pliki .ogg mono, a tam znalazły się dwa kawałki stereo i stąd ten wylot.

Na nowym patchu będzie OK ;)

Patch do pobrania w temacie "Inne patche..." ([http://stalkerteam.pl/topic/4559-inne-patche-do-powrotu-szramy-cz1/#entry45845](http://stalkerteam.pl/topic/4559-inne-patche-do-powrotu-szramy-cz1/#entry45845))

Zaraz wrzucę go na patelnię do cieplnej obróbki i napiszę jak się sprawuje. Jestem jeszcze w DM…choinka z czasem krucho.
//
Poprawka działa znakomicie..wreszcie słychać Zonę w DM i wystrzały a nie metalową muzykę… .

Witam wszystkich skoro mowa o błędach to mówię co i jak miałem ich kilka ale taki z poważnych to jest taki że kiedy wchodzę na terytorium baru i po załatwieniu zgrai psów przechodzę przez rów i na wysokości kontenerów gra zamiera. Tz. zatrzymuje się i komp wymaga restartu i po tym dziwnym zjawisku gra staje się nie do grania bo po kilku wczytaniach ostatniego zapisu sytuacja staje się taka sama. Koniec tej gry jest bez błędu.

W tym miejscu w Barze gra przycina mi się we wszystkich modach. Takich miejsc jest kilka w grze i nie jest to wina modów, tylko podstawki. Proponuję zmniejszyć wymagania, bo mnie po kilku sekundach gra rusza dalej, a kompa mam kiepskiego.

Ok. zaraz poddam go ponownej próbie i zobaczę czy to coś pomaga.

@lolex, a ile masz wpisane w gamedata/scripts/restriction_stock (na samym początku) - w inwMax?
I le masz tu w gamedata/config/inventory_sect - w max_ruck?

@ lolex

A wgrałeś ten najnowszy patch na udźwig ?

Bo 3 sierpnia poprawiłem starą wersję patcha na udźwig, bo właśnie przy 60 kg rwał się plecak.

Jesli grasz na starym patchu, to pobierz nowy i wtedy sprawdź.

http://stalkerteam.pl/topic/4559-inne-patche-do-powrotu-szramy-cz1/ Post nr.3

Najnowszy patch (06) do BETY polonizacji Powrotu Szramy cz.1 do pobrania w temacie:

http://stalkerteam.p…cz1/#entry47152

//

Najnowszy patch (07) do BETY polonizacji Powrotu Szramy cz.1 do pobrania w temacie:

http://stalkerteam.p…cz1/#entry48707

@yurek zaznacz żeby tego patcha nie łączyć z dodatkiem SCREAM, lub jeżeli ktoś łączy to żeby najpierw usunął z patcha plik amk_mod.script - to przez to był ten wylot

• pobrałem dzisiaj patcha i wrzuciłem (dobrze że w osobnej gamedata.db) - od razu wyskoczył. Jak usunąłem to śmiga dalej.
1 Like

Dzięki, ale nawet nie wpadłem na to, że ktoś może próbować nałożyć tego patcha na SCREAM, czyli jakby zrobić downgrade moda
Stosowne ostrzeżenie dodałem do postu.

To dlatego że robicie jedną polonizację. I jak ktoś ma SCREAM-a to kombinuje (jak ja :thumbsup: ).

1 Like

@ scigacz1975

To może weź tą adaptację, która już jest i nanieś poprawki, bo widzę, że się na tym znasz :wink:

Będę miał mniej roboty potem :smiley:

Proszę bardzo - ale z tego co zauważyłem to tylko amk_mod.script był konfliktowy więc zostaje z adaptacji. Pozostałe można było spokojnie połączyć.

http://www.sendspace…4814e1b6eb6af5f

EDIT Yurek (07.09.12)

Dzięki scigacz1975 :wink:

1 Like

A mogłem poczekać z tą reistalacją…mam doła,nie powiem !

@Yurek:

Dzięki, ale nawet nie wpadłem na to, że ktoś może próbować nałożyć tego patcha na SCREAM, czyli jakby zrobić downgrade moda

,z całym szacunem ale nie każdy siedzi w tym tak mocno jak Ty i paru innych Gośći na ST,musicie brać pod uwage takich żuczków jak jak ja .