Ściągnąłem, zainstalowałem, niby wszystko działa. Problem pojawia się wtedy gdy chcę użyć śpiworka :lol: Wybieram “użyj” pokazują się 3 okienka (1h snu, 3h snu i 5h snu). Wybieram którekolwiek i mi wywala do Windowsa. W pliku FSGAME.LTX wszystko się zgadza (wartości są zgodne z tymi z pliku readme). Wie ktoś w czym problem? ![]()
Spoko, z tym problemów nie mam
Tyle że teraz mi wywala notorycznie. Jakby po tym że zdobyłem Skład dla Fracji Stalkerów na Wysypisku. Nie wiem wtf…
Radzę autosave co 5-10min. :mrgreen:
A mówiłem, żebyś pliki z modem zastępował nie na zasadzie config zamiast config, ale zastępować plikami! Czyli np. wchodzisz (w sleep bagu) do config/xxx/xxx i tam masz jakiś plik. To tak samo robisz ze STOC modem, czyli wchodzisz w config/xxx/xxx i tam kopiujesz plik! A nie np. config zastąpić folderem config ze Sleep Baga. Rozumiesz? (wchodzić do danego folderu tak długo, aż nie pojawią się pliki, i to te musisz zastępować.)
Kiedy tak właśnie zrobiłem, głupi nie jestem, czytać umiem -. -
No ale spoko, spróbuję jak będe miał troszkę czasu z tym STOC’em od Ciebie ![]()
P.S Piszę tego posta tylko dlatego że mnie STALKER wywalił do Windowsa :mrgreen:
i grę miałem po angielsku
Odpowiedź:
P.S: I z folderu config, usuń plik localization.ltx, bo inaczej gra będzie po angielsku, a zadania mogą się schrzanić.
A mówiłem, żebyś pliki z modem zastępował nie na zasadzie config zamiast config, ale zastępować plikami! Czyli np. wchodzisz (w sleep bagu) do config/xxx/xxx i tam masz jakiś plik. To tak samo robisz ze STOC modem, czyli wchodzisz w config/xxx/xxx i tam kopiujesz plik! A nie np. config zastąpić folderem config ze Sleep Baga. Rozumiesz? (wchodzić do danego folderu tak długo, aż nie pojawią się pliki, i to te musisz zastępować.)
Edit:
Zuploadowałem dla Ciebie moda STOC wraz ze Sleep Bagiem, i spolszczonego:
Link: Klik
P.S.2: Nie testowałem, więc nie wiem czy działa. Najlepiej sam sprawdź ![]()
Właśnie ściągam, jak będzie działać to dam znać :lol:
edit
Zrobiłem wszystko dokladnie tak jak pisałeś. Fakt - śpiwór działa, ale sam mod (STOC-MOD 1.01) stracił część swych właściwości (chociażby udźwig do 85kg) i grę miałem po angielsku (mimo że dodałem spolszczenie). Przeboleję jakoś brak zabawy z tym śpiworem, albo gdzieś go wywalę, żeby nie nosić. W każdym razie dzięki za pomoc
Pozdro!
Tak. Ten problem występuje u większości stalkerów. Trzeba albo usunąć Sleep Bag, albo wziąć z innego moda. Jak problem rozwiążę, to Ci dam znać.
Edit:
To jest Sleep Bag z AMK. Może Ci pomoże…
Tylko pliki podmień dokładnie. Nie, że np. zastąpisz gamedate. Tylko dokładnie, co do folderu, pliku.
Plik wrzuć do folderu gamedata\configs\text\pol.
P.S: I z folderu config, usuń plik localization.ltx, bo inaczej gra będzie po angielsku, a zadania mogą się schrzanić.