Problem ze spawnerem po polonizacji

Ponieważ odkryłem wczoraj, po nałożeniu najnowszej polonizacji na Solę, mały błąd dotyczący spawnera, postanowiłem podzielić się rozwiązaniem :confused:.

Błąd polega na tym, że po spolszczeniu nie działa spawner (jeśli mieliśmy go wcześniej zainstalowany). Na pierwszy rzut oka wydaje się, że wszystkie pliki spawnera pozostały na miejscu …

Niestety tak się tylko wydaje :grin:

Ekran tytułowy zrobiony tak pieczołowicie przez trurl’a jest definiowany przez plik: “ui_main_menu.scrpit”, który to plik jest również w składzie plików spawnera.

W pliku tym znajduje się zapis, który uruchamia spawner z poziomu ekranu menu, więc jak podmienicie w/w plik na ten z polonizacji (obojętnie jakiej), zniknie Wam kilka linijek kodu, które spawner uruchamiają - zdziwienie gwarantowane: “przecież działało !?”) :grin:

Zainstalowanie spawnera po polonizacji zmieni z kolei ekran tytułowy z wyborem menu - gra się nie wysypie, ale nie będziecie mieli takiego fajnego menu, jak zrobił trurl :confused:.

W związku z tym przerobiłem nieco ten konfliktowy plik spawnera.

Dzięki temu po zainstalowaniu najnowszej polonizacji, instalujecie ponownie spawnera i możecie się cieszyć zarówno świetnym menu tytułowym Solianki trurl’a, jak i działającym spawnerem :face_with_tongue:

Link do pobrania SPAWNERa do aktualnej wersji polonizacji Solianki poniżej:

http://www.megaupload.com/?d=CE4OWJGR