Myślę że musisz stworzyć w notatniku plik tekstowy o nazwie st_characters.xml i wpisać mu to co masz w zaznacz wszystko z wpisaną swoją nazwą.Następnie tak przygotowany plik tekstowy kopiujesz do podfolderu text w folderze configs. Jeśli nie masz takich folderów to sobie je tworzysz i nadajesz odpowiednie nazwy i potem to wszystko do folderu gamedata.Analogicznie z przynależnością i awatarem.Oczywiście tak jak z każdym modem zmieniasz plik fsgame z false na true.A jeszcze, może masz plik string_table_characters to jest to samo.
Problem rozwiązany.
W istocie plik o nazwie “stalker_digger_1_1.ogf’” znajdował się w folderze “Stalker_digger” Zamiast w folderze "Stalker_neutral) Przeniesienie go tam na chwile obecną rozwiązało problem. Jest to najwyraźniej błąd instalatora lub nie wiem czego. (OGSM pobrany w najnowszej wersji z rosyjskiej strony, wersja z instalatorem)
Wygląda na to że nie masz tej sekcji. Ja bym spróbował ściągnąć inną wersję moda i porównać gamedaty. Ewentualnie na tej stronie http://stalker-portal.ru/forums.php?m=posts&p=724280 masz opisany podobny problem z pancerzem.Cóż że po rosyjsku Niestety więcej nie jestem w stanie ci pomóc.
Zawsze coś, jutro spróbuję się z tym pobawić jeszcze raz. Dzięki.
W każdym razie, w pliku weapons nie ma wcale sekcji o tej nazwie, ani też żadnych plików które by jako tako pasowały pod tą broń. Dodanie pliku ze zmienioną nazwą na taką jakiej potrzeba nic nie daje, a dopisanie linijki sekcji powoduje że mimo różnicy między “wpn_sig550_up” (bo taka linijka tam jest) a “wpn_sig550_up2” gra wykrywa to jako podwójną sekcję co powoduje wywalenie do pulpitu.
Panowie, a czy komukolwiek udało się przejść grę z tym modem?
Doszedłem do końca, mam polecenie ostrzelać Striełoka z gaussa, co jest niemożliwe, bo striełok leży martwy pod drabiną po której schodził.