Jaką polecacie? Ja od zawsze korzystałem z Mozilla Firefox ale ostatnio zaczynam mieć z nią jakieś problemy. Nie chce łączyć się z niektórymi stronami i nie chce wyrażać zgody na pobrania pliku - NLC6 z narod.
Ja polecam też Firefoxa.A na naszej stronie tak wygląda popularność używanych przeglądarek:
- Firefox 53,66%
- Opera 18,87%
- Chrome 14,43%
- Internet Explorer 9,66%
- Safari 1,64%
- Opera Mini 1,58%
- SeaMonkey 0,09%
- IE with Chrome Frame 0,02%
- Mozilla 0,02%
- Netscape 0,02%
Nie chcę się ośmieszyć, ale z tego co podałeś portals wynika że, Mozilla i Firefox to oddzielne przeglądarki:). Wyprowadź mnie z błędu, czy Mozilla Firefox, Firefox i Mozilla to trzy zupełnie inne przeglądarki internetowe?
Używam opery, stabilna, pobiera bez problemu, w telefonie opera mini.
Ja używam Chrome i jestem bardzo zadowolony.Szybka i bardzo intuicyjna. Trochę wpychają się na siłę aplikacje od googla jak na przykład uparcie wciskany gmail ale da się żyć
Nie chcę się ośmieszyć, ale z tego co podałeś portals wynika że, Mozilla i Firefox to oddzielne przeglądarkiUśmiech. Wyprowadź mnie z błędu, czy Mozilla Firefox, Firefox i Mozilla to trzy zupełnie inne przeglądarki internetowe?
Tak to dwie rożne przeglądarki, jak nie wierzysz: http://www.programosy.pl/program,mozilla.html.
Więc mnie nie ośmieszyłeś
Ja to tylko przekopiowałem, źródło:]
Uploaded with ImageShack.us
portals, nie pisałem że: - nie chcę ośmieszyć Ciebie tylko - siebie. Nigdy nie byłem mocarzem w kwestii programów czy podzespołów, potrafię przeinstalować system, naprawić drobne usterki w komputerze (jeżeli są proste do diagnozy) i jestem z tego zadowolony. Twoje pokolenie urodziło się do komputera, niestety portals - jestem już wapniakiem choć z trudem to do mnie dociera.![]()
Także polecam Firefoxa ale ja non stop go aktualizuję
Przepis na sukces. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł.
Każdy ma ulubioną przeglądarke którą zna i używa, wie jakie ma zalety i wady. Ważne jest aby program aktualizować do najnowszej wersji.
Opera i jeszcze raz Opera …nie trzeba szukać i dodawać ciągle wtyczek do tego i owego. Są tylko nieliczne wypadki ,że trzeba użyć IE do pobrania czegoś. Próbowałem kilka razy przekonać się do F.Foxa, ale najbardziej brak mi w prawym kliku PPM opcji… przejdź pod ten adres…po zaznaczeniu linku. Doskonały speed dial, możliwość używania i dodawania skryptów, łatwa konfiguracja (przeglądarka ma wszystko co potrzebne do pracy zaraz po instalacji z blokadą reklam włącznie)… to tylko przykłady wielu zalet Opery.
Teraz i ja się ośmieszyłem czytają na szybko ![]()
Też jestem zdania, że Opera i tylko Opera. A że czasem bywa konieczność skorzystania z IE - to się zdarza w najlepszej rodzinie. To świadczy jedynie o potędze monopolu MałoMiękkiego…
Macie rację, zainstalowałem Operę i… link ok - mod do pobrania!!!
:P:D. Trochę ta Opera jest łysa ale już darzę ją szacunkiem, póki co do przeglądania zwykłych stron zostanę przy Mozilli a opera będzie na te z problemami. Dzięki Panowie za pomoc, jak się skończą mecze to POBIERAM NLC6:D. Swoją drogą zobaczę jak przez Operę będą mecze wyglądały?
Trochę ta Opera jest łysa
Vorenusie to ff jest choinka bo trzeba do wszystkiego wtyczki pobierać.
Opera ma większość z nich od producenta już w środku. Korzystam juz z Opery dobre parę lat i poznałem kilka tajników. Tak dla początkujących podam link z optymalizacji Opery..warto wykorzystać te porady
http://b39.cal.pl/opera.html#BlokowanieReklam
a tutaj dla chcących coś więcej i zmieniających /config przeglądarki …
To prawda, Opera jest szybsza i nie musiałem instalować dodatkowych wtyczek, plusem jest też fakt, że nie blokuje pobierania z netu. Jest jednak uboższa w opcje i przez to mniej przyjazna od Mozilli, nie czytałem jeszcze o optymalizacji więc to może być nie do końca prawdą. Już prawie 6 lat korzystam z Mozilli i jak do tej pory mnie nie zawodziła, poległą na linkach do “naroda” i do transmisji meczy z niektórych serwerów. Póki co zostaję przy obu. ![]()
Opera z każdą nowszą wersją jest coraz bardziej funkcjonalna, korzystam już ponad sześć lat i jest dobrze.
Ja korzystam z Firefoxa bo dużo ostatnio przesiaduję na Linuxie a na nim Opera działa słabo.
Plusem FF jest też masa wtyczek.
Ja mam zainstalowane obie: Opera i Mozilla Firefox, z Mozilli piszę posty bo jest wygodniejsza a z Opery oglądam filmiki bo jest sprawniejsza.![]()
To jest dopiero ciekawa kombinacja ![]()
Zainstaluj sobie Chrome i będziesz miał wszystko w jednym