PRZEJSCIE ATP PRYPEC

mam info w pda o przejsciu staje na tej scianie na rozne sposoby i nic,inne przejscia dzialaja ,da ktos skrena gdzie dokladnie jest to przejscie bo mnie zara szlak trafi i klawiature.

PIOTRR131, pozwól, że coś Ci doradzę. - Podajesz za mało informacji w postach, nie piszesz po rozwiązaniu problemu czy i który sposób pomógł i nie dziękujesz za pomoc userom… Podziękowania możesz sobie odpuścić bo to jedynie kurtuazja ale forum ma służyć wszystkim graczom i pisanie o rozwiązaniu problemu jest obowiązkowe.
Wracając do Twojego problemu na ATP - nie wkleję Ci screena, bo nie mam teraz na to warunków ale spróbuję naprowadzić opisowo na to przejście.
1.Zakładam, że wchodzisz na ATP od strony północnej
2.Mijasz budynek z silosem koło którego stoi Ził
3.Po prawej stronie od niego jest częściowo zrujnowany budynek z fragmentami ceglanej ściany.
4.Po belkach wdrapujesz się na murek najbardziej wysunięty w stronę południową.
5.Idziesz po nim aż trafisz na przejście (to bardzo krótki spacer)
6.Informację o przejściu musisz mieć w PDA.
Jeżeli możesz, to napisz czy rozwiązałeś problem Stalkerze. :zsrr:

Mam podobny problem info jest a przejścia niema,na kordon i magazyny działa.
W 19.04 działał,jeśli znajdziesz rozwiązanie to podziel się informacją.

Mam info w pda mam skrena w pda a przejscie nie dziala,mysle ze blad gry.Czy ten medalion jest taki istotny dla fabuly

o ile pamiętam jest bardzo istotny,ale nie pamiętam by było do niego potrzebne to przejście

Jest potrzebne ponieważ z ATP dostajesz się na dachy a tam leży medalion.
Piotr131 medalion możesz dodać do handlarza lub do spawnera
nazwa medalionu to “doc_medal”

jak sie dodaje do handlarza albo gdzie szukac tematu

Jak dopisywać handlarzom towar to ja nie wiem .Ja używałem spawnera.O spawnerze tutaj http://www.stalkerteam.pl/Thread-SPAWNER oczywiście nazwa przedmiotu taka sama jak podał ci Trampxd

Dział problemy,problemy techniczne,częste błędy i ich rozwiązania

sprobuje ,a muzg kontrolera jak wpisac moze ktos wie.

Jeżeli macie problem z przejściem ATP- Prypeć… należy wrzucić do folderu /gamedata najnowsze spolszczenie moda z 01.12.2010. W spolszczeniu znalazła się poprawka tego błędu.

Czy to znaczy, że przejście działa w nowym spolszczeniu? Bo jakoś nikt nie dał znać…

Jeżeli macie problem z przejściem ATP- Prypeć… należy wrzucić do folderu /gamedata najnowsze spolszczenie moda z 01.12.2010. W spolszczeniu znalazła się poprawka tego błędu.

A sprawdzałeś już może czy poprawka działa ?

Bo umówiłem się za trurl3, że dziś przetestuję i może zamiast testowania będę mógł sobie normalnie pograć :wink:

Na razie jedynym sprawdzonym sposobem na działanie tego przejścia jest załadowanie wersji RUS Solianki i przekazanie torby z CEA 1 Sacharowowi “po rosyjsku”. Wtedy przjście pojawia się w Notatkach w PDA i działa na ATP :wink: Robimy sejwa po rozmowie, przywracamy wersję PL gry, ładujemy dopiero co zrobionego sejwa i możemy pykać dalej po polsku :grin:

Mam duże nadzieje, że udało się tym razem trurl3 wyeliminować ten błąd przejścia w nowym spolszczeniu :grin:

Właśnie dajcie znać czy najnowsze spolszczenie usuneło problemy z przejsciami?

Jestem jeszcze zbyt daleko by dać odpowiedź, ale niedługo będzie. Kto bliżej ten szybciej sprawdzi…:wink: samo wrzucenie spolszczenia niczego nie zmienia u mnie stare zapisy działają normalnie.

Czyli dziś sprawdzam :grin:
Dobrze, że mam sejwa sprzed przekazania torby Sacharowowi :wink:
Info będzie pewnie na Forum koło 17 tej :grin:
UWAGA (dla rozpoczynających przygodę z Solianką) - róbcie sobie “twarde sejwy” w sytuacjach, w których wiecie z poradnika, że dana czynność powinna zaowocować pojawieniem się przejścia na inną lokację.
Dotychczas (a gram już niezłą chwilkę :grin:) problemy z przejściami są jedynymi, których nie można rozwiązać jeśli takiego “twardego sejwa” nie macie - pozostaje dalej grać bez przejścia lub wejść w posiadanie zależnych od przejścia przedmiotów kwestowych w inny sposób (spawner, handlarze). Wszystkie inne błędy i problemy, które Was zaskoczą, są do pokonania dzięki pomocy Forum i jego ekipy doświadczonych Stalkerów za przysłowiową :grin: przy ognisku (no może trzeba będzie jeszcze gitarę lub bałałajkę dorzucić :grin:).

Udało się :wink:
Trurl3 rozwiązał wreszcie nękający nas od dawna problem niedziałającego przejścia ATP-Prypeć.
Najnowsza wersja polonizacji (01.12.10) jest wolna od tego błędu.
screeny z misji sprawdzania funkcjonalności przejścia poniżej:

Czy tu jest wszystko w porządku z lokalizacją? PDA wskazuje na jakiś stary dach, a potem widać, że trzeba iść po murze. Ja do tego punktu nie doszedłem, więc pytam tych co byli, czy te rzeczy trzymają się kupy?

Tak ..jest w porządku to przejście jest w nietypowym miejscu…to ruina jakiegoś budynku.
należy wejść na rozwalony murek i z niego wejść w przejście.

Ale dlaczego w opisie jest mowa o dachu? Wydaje mi się, że wiem skąd inąd, że jest z ATP jakieś przejście które zaczyna się na kalenicy jakiegoś dachu. A może mi się wydaje…

Na ATP są 2 przejścia na dachach Trurl…to jedno z nich.
ATP- Prypeć ..murek
ATP- Magazyny…krawędź dachu