Tekstury dla broni, amunicji, celowników, granatów Bloku Wschodniego dla gier S.T.A.L.K.E.R. Shadow of Chernobyl i Clear Sky.
Konkretnie tekstury są dla:
Broń:
AK-74S (Akm 74/2)
AKS-74U (Akm 74/2u)
AN-94 Abakan (Obokan)
WSS Wintoriez (Wintar BC)
AS Wał (VLA)
PM (PMm)
Fort 12 (Fort-12Mk2)
6P9 (PBs 1)
TOZ 34 (TOS 34)
BM 16 (Dubletówka-Obrzyn)
RG-6 (Bulldog 6)
RPG-7W (RPG-7u)
SWD (SWDmk2)
SWU (SWUmk2)
Groza OC-14-4A (Tunder s14)
PK (RP-74, tylko Clera Sky)
Celowniki:
PSO-1
siatka celownicza Dragunowa dla PSO-1
siatka celownicza dla PGo-7 (celownik RPG-7W)
Granaty:
WOG-25
WOG-25P
PG-7W (granat do RPG-7W)
F1
RGD-05
Amunicja:
5,45x39
5,45x39 PB 7N22
7,62x54R 7N1
7,62x54R PB
7,62x54R
9x18
9x18 PB
9x39 PAB-9
9x39 SP-5
9x39 SP-6
Oprócz tego, jeszcze do:
GP-25
tłumki PBS-1
Każda tekstura posiada swoją nową bumpmapę, ikonę, oraz jako bonus ikonę do multiplayera!
Autor
ReaperPL
Instalacja
Wypakuj archiwum. Jeśli chcesz zainstalować tekstury dla Clear Sky, wejdź do folderu “Clear Sky” i skopiuj folder gamedata do folderu gdzie zainstalowałeś Clear Sky’a np.D:\Deep Silver\S.T.A.L.K.E.R. - Clear Sky. Potem zmień w katalogu fsgame słowo “false” na “true” przy “gamedata”. Z Shadow of Chernobyl postępuj tak samo jak z CSem tylko weż gamedatę z folderu “Shadow of Chernobyl”.
Właśnie o tym mówię - że jeśli bym chciał je tam mieć to musiałbym się tym bawić, a mi się nie chce, bo znając życie będzie jeszcze trochę zmian - ledwo patch wyszedł, to i spolszczenie jest nie pełne i sporo brakuje. Grunt, że podczas gry ładnie wyglądają.
Bym był zapomniał. OGSM ma zapewne nowy plik ui_equipment.dds gdzie są ikony przedmiotów i broni. Nie podmieniaj go - musisz go edytować, jeśli chcesz mieć zmienione ikony.
Dzięki, póki co testuję to, owszem fajnie by było w ekwipunku mieć nowe ikonki, ale nie chce mi się z tym bawić. Ale rzeczywiście broń wygląda znacznie lepiej.
A takie pytanie - czy da się to spokojnie wrzucić do OGSM-a? Bo właśnie planuje na nim trochę pograć, a o ile wiem, trochę tam pozmieniali w porównaniu do innych modów - zależy mi tylko na teksturach broni.
Chciałem powiedzieć, że sobie go wrzuciłem i jest super, normalnie wypas bardzo mi się podobają te nowe tekstury i dziwię się iż producenci nie zrobili czegoś takiego od początku bo na prawdę te bija na głowę oryginalne. Tylko żeby ktoś zajął się też broniami spoza układu to już by był wypas zupełny.
To jest tak, że jak ja się za coś biorę to najczęściej się pierniczy a ja się wkurzam ostro i dlatego myślałem o gotowcu rzeczywiście to pewnie nie jest skomplikowane ale znając mnie możliwości coś zamieszam