Schowek Huntera

Teraz mogę powiedzieć, że wprowadzony przeze mnie w “Polskim Akcencie” do Solianki “schowek Huntera” działa w 100% i jego zawartość jest dokładnie taka jak została zaplanowana (tzn. nie podlega modyfikacji losowej).

Poniżej krótka historyjka obrazkowa ze schowkiem w roli głównej:

1. Moment otrzymania info o schowku na PDA:

1. Tak wygląda opis schowka i jego lokalizacja na mapce w PDA:

1. Moment odnalezienia schowka w terenie … (fajnie schowany jest :face_with_tongue:):

1. … i jego zawartość (wszystko inne poza kombinezonem Huntera zamalowałem czarną farbą :grin: - ma być niespodzianka po odnalezieniu :confused:):

Przy jakim zadaniu albo skąd dostane info o schowku??.

Muszę powiedzieć że Twoje dodatki do Soyanki pozytywnie mnie zaskakują :face_with_tongue:.

Akurat ten schowek nie jest przypisany do konkretnej osoby lub zdarzenia, ale pojawi się po ubiciu pewnej liczby konkretnych wrogów (co nie powinno być zbyt trudne :face_with_tongue:). Chciałem, by pojawił się w miarę szybko podczas gry.

Teraz tylko potrzebne są jeszcze potwierdzenia od osób, które zaczęły niedawno zabawę z Solą :confused:

@ portals

Dzięki … :grin:

Możesz mi napisać tu albo PM co konkretnie potrzebne jest do pojawienia się schowka, jestem już dość daleko, dodatek ten zainstalowałem dopiero niedawno i chciałbym przejrzeć zawartość schowka :].

Takie są warunki pojawienia sie schowka (+ odrobina szczęścia podczas działania pewnego skryptu, który ocenia prawdopodobieństwo pojawienia się informacji o schowku mimo spełnienia warunków):

condlist = {=npc_rank(master) +yan_kill_brain_done} 5
community = killer, military, bandit, stalker, monolith

co tłumacząc z “komputerowego” na nasze:

wykonaj zadanie wyłączenia mózgozwęglacza, a następnie zlikwiduj 5 stalkerów w randze master (mistrz) z jednego z ugrupowań: najmenicy, wojskowi, bandyci, samotnicy, monolitowcy.

przy czym tych pięciu stalkerów MUSI być z jednego ugrupowania, więc możesz mieć po czterech “mistrzów” z każdego z wymienionych ugrupowań i nie dostać schowka, lub co gorsza dostać inny za właśnie tych czterech z jednej frakcji - i licznik bije od nowa …

Ten kombinezon Huntera ma chyba na maxa podkręcony noktowizor “Biała Noc”.

Takie małe pytanie już w x-10 dostałem było akurat 5 Monolitowców w Egzo i pod rząd ich położyłem więc jak pokazała mi się nazwa to już mam to cudo w znaczeniu schowek??

Takie małe pytanie już w x-10 dostałem było akurat 5 Monolitowców w Egzo i pod rząd ich położyłem więc jak pokazała mi się nazwa to już mam to cudo w znaczeniu schowek??

Tak

Zdobyłem info o tym schowku, mimo że nie wyłączyłem jeszcze Mózgozwęglacza:

Witam , mam problem z tym iż ten kombinezon sie psuje. Wszystkie inne zrobiłem w plikach zeby sie nie psuły a tego znalesc nie moge ;/

Kombinezon Huntera znajdziesz w pliku: “meceniy_outfits.ltx

ścieżka: gamedataconfigmiscStrange_Zone_mod

sekcja:

*```
;---------------------------------------------------------------------------------------------; HUNTER’s SCIENTIFIC OUTFIT (by Yurek & utak3r);---------------------------------------------------------------------------------------------[yurek_combat_outfit]:outfit_baseGroupControlSection = spawn_groupdiscovery_dependency = $spawn = “outfityurek_combat_outfit”$prefetch = 32class = E_STLKcform = skeletonvisual = equipmentsnebo_nauchniy_metro2033.ogfactor_visual = actorsnebostalker_nebo_nauchniy_metro2033.ogfnightvision_sect = effector_nightvision_bast ef_equipment_type = 1inv_name = yurek_combat_outfit_nameinv_name_short = yurek_combat_outfit_namedescription = yurek_combat_outfit_descriptioninv_weight = 5.0slot = 6inv_grid_width = 2inv_grid_height = 3inv_grid_x = 41inv_grid_y = 35full_icon_name = npc_icon_yurek_combat_outfitcost = 90000full_scale_icon = 8,6 ;čęîíęŕ ńňŕëęĺđŕ â ęîńňţěĺ â ďîëíűé đîńňimmunities_sect = sect_yurek_combat_outfit_immunities; MEDIUM RESISTANCEburn_protection = 0.5strike_protection = 0.5shock_protection = 0.6wound_protection = 0.5radiation_protection = 0.9telepatic_protection = 0.5chemical_burn_protection = 0.5explosion_protection = 0.4fire_wound_protection = 0.5bones_koeff_protection = armor_helmet_damageadditional_inventory_weight = 30additional_inventory_weight2 = 30 ; 10+[sect_yurek_combat_outfit_immunities]burn_immunity = 0.005strike_immunity = 0.005shock_immunity = 0.005wound_immunity = 0.005radiation_immunity = 0.001telepatic_immunity = 0.001chemical_burn_immunity = 0.005explosion_immunity = 0.003fire_wound_immunity = 0.002

Tak właśnie myślałem , że jest on gdzieś indziej. Wielkie Dzięki .;]