Shadow Of Chernobyl Update

Tak jak było mówione teraz trwają prace nad paczką uzbrojenia, a żeby było na co popatrzeć to kilka ujęć z Bagien.

Wyszła wersja 1.4.3 moda, w niej różne zmiany graficzne, trochę zmian gameplayowych, np nowy system wypełniania skrytek zawartością.

Linki:

Google drive 1

Google drive 2

Mega

Mega 2

Paczka z niskiej jakości teksturami:

Mega 1

Mega 2

Linków do pierwszego postu na razie nie wrzucam żeby nie mięszać ludziom z poprzednią wersją 1.4.2, którą spolszczył @Szczepan9205

1 Like

Witam spolszczenie będzie pasować od 1.4.2 czy nie bardzo?

Świetna zima :slight_smile:

@suchy1280 Przeglądałem przed chwilą gamedatę 1.4.3 i spolszczenie do 1.4.2 powinno pasować bez większych problemów. Kilku tekstów będzie tylko brakowało, ale postaram się dzisiaj sklecić mini-łatkę aktualizującą spolszczenie do 1.4.3 :slight_smile:

Ok dzięki. Pozdrawiam.

Zaktualizowałem linki do moda i do spolszczenia w poście #1 także jeśli ktoś czekał na spolszczenie do wersji 1.4.3 to można je już pobrać :slight_smile:

1 Like

Trwają prace nad wyglądem uzbrojenia w wersji 2.0.

Wciąż też dopracowywany jest ogólny wygląd moda, tekstury, pogoda.

Także nowy system wypełniania schowków dodany ostatnio w v1.4.3 jest doszlifowywany.

Ta ostatnio wypuszczona wersja ma też wkrótce otrzymać patcha z poprawkami.

Wyszedł mod w wersji 1.4.4 @Szczepan9205 na pewno się ucieszy :wink:

Ze zmian to wiadomo róźne zmiany w grafice i w systemie pogodowym. Jeśli chodzi o zmiany gameplayowe to z ważniejszych: poprawki i zmiany w tym nowym systemie wypełniania schowków, dodanono 15 specjalnych schowków. Do moda dołączono przewodników, można ich znaleźć na Kordonie i w Barze. Dodano też opcję brania npców jako towarzyszy. Npc mogą zmieniać pancerze, dodano nowe artefakty.

Linki:

Mega1

Mega2

Google Drive1

Google Drive2

1 Like

No nieeee :hear_no_evil_monkey: Skoro autor dodał przewodników, nowe schowki, towarzyszy i artefakty to roboty pewnie będzie więcej niż przy ostatniej łatce także nie wiem kiedy się za to wezmę :smiley: Dopiero co się uporałem z Anthology 2.0, a teraz zupełnie zmieniłem grę i grzebię przy Project Zomboid także i mam Atrybut do ogarnia i dialogi w nim do korekty, więc SoC: U pewnie sobie poczeka.

2 Likes

Można czekać do wersji 2.0 :grin: żeby sobie roboty zaoszczędzić. Bo widać, że pracują aktywnie, teraz nad paczką broni, ma być o tym filmik wkrótce.

A na dziś nowe obrazki z 2.0.

2 Likes

Witam to się robi coraz ciekawsze, i chyba na tym pierwszym screenie widać tą Cerkiew z Czarnobyl2 nie? Pozdrawiam.

Dobra… Znalazłem trochę czasu, żeby przyjrzeć się tej łatce 1.4.4 i okazało się że nie było aż tak dużo roboty z dostosowaniem spolszczenia, więc zaktualizowałem w poście #1 linki do samego moda i wrzuciłem link do spolszczenia :slight_smile:

2 Likes

Ostatnio ciągle było, że twórcy “pracują nad paczką broni” to dzisiaj kilka obrazków jak to na razie wygląda.

Podsumowanie

Nową porą roku do wybrania w modzie będzie “wczesna jesień”.

1 Like

Trochę nowych informacji. Trwają przygotowania do zamkniętych beta testów wesji 2.0.

Doszlifowywany jest UI. Nadal zachodzą zmiany na niektórych mapach, np Bar został powiększony. Wprowadzony został system zamarzania gracza w nowych anomaliach zimowych. A jeśli gracz wybierze granie w zimowej wersji moda system ma działać cały czas.

Zmieniony też został trochę system leczenia.

1 Like

Modyfikacja wyszła w nowej wersji z numerkiem 1.4.5.

Główne zmiany to różne poprawki odnośnie grafiki, npców, systemu skrytek.

Z nowości dodano slot na hełmy.

Linki do wersji 1.4.5:

Google drive 1

Google drive 2

Mega

A poniżej trochę obrazków z prac nad bronią dla wersji 2.0.

Podsumowanie

Tu jest grubo. Pozdrawiam.

Trwają prace nad filmem, który ma zaprezentować moda w wersji 2.0.

Po jego premierze mają rozpocząć się zamknięte beta testy v2.0.

A aktualnie mod dostał patcha z numerkiem 1.4.6, wrzucamy go na moda w wersji 1.4.5.

Linki:

Google drive 1

Google drive 2

Prawie godzina dwadzieścia materiałów o pracach nad modem w wersji 2.0: grafika, gameplay, info o zamkniętych beta testach itd

Trochę później pojawi się filmik w wersji angielskiej.

1 Like

Wersja w bardziej ludzkim języku.

1 Like