Short Story - Intruders

Platforma: Zew Prypeci 1.6.02
Data premiery: 07.10.2020 r.
**Autor:**Cartoteka
Autor spolszczenia: @Anton_Gorodecki
Śr. długość rozgrywki: (ok 1 godziny)

OPIS:

Spoiler

Intruzi to drugi rozdział przygód stalkera o ksywce Banzai. Tym razem będzie musiał zinfiltrować dawną bazę „Wolności”, obecnie zajmowaną przez oddział najemników.

Modyfikacja podkreśla interaktywność i zmienność zachowania gracza w różnych sytuacjach.

Cechy moda:

SCREENY:

Spoiler

VIDEO:

Spoiler

https://www.youtube.com/watch?v=1rSq38Qwskc

INSTALACJA:

Spoiler

Poprawna kolejność instalacji:

• Czysty Zew Prypeci 1.6.02
  • Short Story Intruders 1.1
  • Spolszczenie

LINKI DO POBRANIA:

Spoiler
  • Spolszczenie autorstwa @Anton_Gorodecki do wersji 1.1
  • modyfikacja do pobrania z MEGA - archiwum .7z o wadze 227 MB
  • modyfikacja z naszego serwera
  • do pobrania z naszej pobieralni: https://zone.stalkerteam.pl/files/382
  • spolszczenie: MEGA
  • Mała łatka do spolszczenia od @kamil190: KLIK
  • Paczka autorstwa @Anton_Gorodecki [Short Story Intruders 1.1 od Cartoteki + spolszczenie + dostosowane nowe menu, inwentarz, HUD, kursor + wskaźnik i mniejszy krzyżyk celownika + paczka broni i ręce z SWRP + nowe modele NPC (Azetrix, zombi z Remake 2, najemnicy z NPŚ i Another Story)] do pobrania STĄD [1,15 GB] Menu główne dostosowano tylko do monitorów z rozdzielczościami ekranu 16:9.

Źródło: AP-PRO.RU

5 Likes

Podoba mi się ten mod, a najbardziej to, że zombiaki są przyjazne, wręcz wzbudzają współczucie. Jakby nie patrzeć w końcu są to nieszczęśnicy, którzy mieli pecha. Jeden to nawet podarował mi artefakt. Nie ma co się rozpisywać, Intruders to krótki mini mod w dwóch aktach, ale trzeba przyznać, że zrobiony z sensem.

Spoiler

6 Likes

Fajny taki, takie miłe pieski na składach na Janowie i te fajne snorki w kolektorze. 

Przed podróżą przez ścieki można pozwiedzać.

Wydaje mi się, że może to być bardzo ciekawy mod. Z postu a można wywnioskować, że stoi na dość wysokim poziomie. Ciekawe czy chociaż trochę dorówna

Poprawiłem jego wstawkę ( w razie błędów w opisie / instalacji proszę pisać )  i przeniosłem do działu z Nowymi Modami. 

1 Like

W jakim modzie już był ten Banzaj? Jakoś go nie kojarzę.

Skoro mod uległ poprawie wizualizacji prezentacji na forum to można by tez w jakiejś zakładce zostawić moje obrazki z moda z mojej rozgrywki.

Spoiler

Właśnie wstawiłem wykonane przez ciebie zrzuty do twojego postu. 
Jakby twoja wstawka w miarę wyglądała, to nie musiałbym jej poprawiać. 

1 Like

Dziękuję.

7 godzin temu, kondotier napisał:

W jakim modzie już był ten Banzaj?

Zapewne chodzi tutaj o to wybitne arcydzieło:

<___base_url___>/topic/10873-stalker-short-story-banzai/?tab=comments&do=embed&comment=124133&embedComment=124133&embedDo=findComment#comment-124133

2 Likes

Po rozegraniu I części moda, coś mi zaczęło świtać, że już kiedyś w coś takiego grałem. Ale to było jakby tylko przypomnienie. Szkoda, że nie połączyli tych obu modów.

Zagrałem w 2. część, czyli Intrudersów. Akurat tak gra “na 5 minut”. Trzeba jednak trochę pogłówkować. Do tłumaczenia tyle, co ko napłakał.

Zamiast się rozpisywać, trochę zrzutów z moda.

Spoiler

2 Likes

A może by tak do #1 moda dać informację z odsyłaczem do tematu z 1. częścią moda: Stalker - Short story Banzai?

Informacja dodana. 
Swoją drogą, to ta pierwsza część jest niezwykle krótka. Ogólnie to jeden z najkrótszych modów, jakie powstały do stalkera. 

1 Like

Ten też długością nie grzeszy. A ilość mutantów i NPCów do eliminacji, na palcach można policzyć. Gdyby mody połączono, byłoby już “coś” na jeden wieczór.

Jakie są dostępne języki ? 

Monolithalian - już tu napisałem ale usunięto więc powtórzę - Język Rosyjski a w czasie gry na PDA jest tez Język Ukraiński.

Brak slangu z wyspy.

Pojawiła się aktualizacja do wersji 1.1! Autorzy poprawili występujące błędy i końcówkę. Teraz można zmieniać FoV w grze.

Wersję 1.1 można pobrać po tych samych linkach, po których można było pobrać pierwszą wersję.

Spolszczenie mojego autorstwa do wersji 1.1 (modyfikacja do pobrania stąd - archiwum .rar o wadze 236 MB) do pobrania tutaj 

INSTALACJA:

1. Czysty Zew Prypeci 1.6.02 PL
  2. Short Story Intruders 1.1
  3. Spolszczenie

_ Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie spolszczenia w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione. _

Paczka mojego autorstwa [Short Story Intruders 1.1 od Cartoteki + spolszczenie + dostosowane nowe menu, inwentarz, HUD, kursor + wskaźnik i mniejszy krzyżyk celownika + paczka broni i ręce z SWRP + nowe modele NPC (Azetrix, zombi z Remake 2, najemnicy z NPŚ i Another Story)] do pobrania stąd  [1,66 GB] Menu główne dostosowano tylko do monitorów z rozdzielczościami ekranu 16:9. 

INSTALACJA:

1. Czysty Zew Prypeci 1.6.02 PL
  2. Short story Intruders 1.1 + dodatki + PL

_ Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie spolszczenia w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione. _

4 Likes

Jak długi jest mod?

Jeśli nie będziesz się śpieszył i sprawdzisz każdy kąt oraz każdą z opcji infiltracji bazy “Wolności”, to spędzisz z nim kilka godzin. 

Wczoraj moda ukończyłem i pisałem o tym przed awarią. Jednym słowem - Warto. 

Mod krótki, ale trzyma dość wysoki poziom. Bardzo spodobało mi się podejście autora _ Intruders _ do zombyfikowanych. W Zonie nie warto strzelać do wszystkiego, co się rusza. 
Również i wielki plus za dubbing. Aż chciało się posłuchać Wolnościowca ( w końcu trafiamy na stalkera, który głęboko wierzy w ideały swojej frakcji ). 

Polecam pobrać paczkę autorstwa Antona. Dużo przyjemniej się gra. 

3 Likes