Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 07.10.2020 r.
**Autor:**Cartoteka Autor spolszczenia:@Anton_Gorodecki Śr. długość rozgrywki: (ok 1 godziny)
OPIS:
Spoiler
Intruzi to drugi rozdział przygód stalkera o ksywce Banzai. Tym razem będzie musiał zinfiltrować dawną bazę „Wolności”, obecnie zajmowaną przez oddział najemników.
Modyfikacja podkreśla interaktywność i zmienność zachowania gracza w różnych sytuacjach.
Paczka autorstwa @Anton_Gorodecki [Short Story Intruders 1.1 od Cartoteki + spolszczenie + dostosowane nowe menu, inwentarz, HUD, kursor + wskaźnik i mniejszy krzyżyk celownika + paczka broni i ręce z SWRP + nowe modele NPC (Azetrix, zombi z Remake 2, najemnicy z NPŚ i Another Story)] do pobrania STĄD [1,15 GB] Menu główne dostosowano tylko do monitorów z rozdzielczościami ekranu 16:9.
Podoba mi się ten mod, a najbardziej to, że zombiaki są przyjazne, wręcz wzbudzają współczucie. Jakby nie patrzeć w końcu są to nieszczęśnicy, którzy mieli pecha. Jeden to nawet podarował mi artefakt. Nie ma co się rozpisywać, Intruders to krótki mini mod w dwóch aktach, ale trzeba przyznać, że zrobiony z sensem.
Po rozegraniu I części moda, coś mi zaczęło świtać, że już kiedyś w coś takiego grałem. Ale to było jakby tylko przypomnienie. Szkoda, że nie połączyli tych obu modów.
Zagrałem w 2. część, czyli Intrudersów. Akurat tak gra “na 5 minut”. Trzeba jednak trochę pogłówkować. Do tłumaczenia tyle, co ko napłakał.
Ten też długością nie grzeszy. A ilość mutantów i NPCów do eliminacji, na palcach można policzyć. Gdyby mody połączono, byłoby już “coś” na jeden wieczór.
Spolszczenie mojego autorstwa do wersji 1.1 (modyfikacja do pobrania stąd - archiwum .rar o wadze 236 MB) do pobrania tutaj
INSTALACJA:
Czysty Zew Prypeci 1.6.02 PL
Short Story Intruders 1.1
Spolszczenie
_ Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie spolszczenia w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione. _
Paczka mojego autorstwa [Short Story Intruders 1.1 od Cartoteki + spolszczenie + dostosowane nowe menu, inwentarz, HUD, kursor + wskaźnik i mniejszy krzyżyk celownika + paczka broni i ręce z SWRP + nowe modele NPC (Azetrix, zombi z Remake 2, najemnicy z NPŚ i Another Story)] do pobrania stąd [1,66 GB] Menu główne dostosowano tylko do monitorów z rozdzielczościami ekranu 16:9.
INSTALACJA:
Czysty Zew Prypeci 1.6.02 PL
Short story Intruders 1.1 + dodatki + PL
_ Kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie spolszczenia w całości lub w części bez zgody autora jest zabronione. _
Mod krótki, ale trzyma dość wysoki poziom. Bardzo spodobało mi się podejście autora _ Intruders _ do zombyfikowanych. W Zonie nie warto strzelać do wszystkiego, co się rusza.
Również i wielki plus za dubbing. Aż chciało się posłuchać Wolnościowca ( w końcu trafiamy na stalkera, który głęboko wierzy w ideały swojej frakcji ).
Polecam pobrać paczkę autorstwa Antona. Dużo przyjemniej się gra.