Stalker przeglądarkowy

Miałem robić z Danielem przeglądarkowego stalkera, lecz gdy zobaczyłem to: http://unity3d.com/gallery/live-demos/index.html#bootcamp to nie wiem czy nie wstrzymać się jeszcze trochę :kozak:.

No, no, niezłe narzędzie…

Sprawdzałeś jak wygląda programowanie w tym? Bo techniczne taką grę można napisać nawet w javie ale jakie możliwość daje sam silnik sam z siebie? Niby gra jest fajna dla oka ale czy prosto będzie napisać coś takiego w takim silniku? Druga sprawa w jakim języku piszę się aplikację pod to? I czy silnik pozwala na obsługę wielu graczy i jak wygląda jego SDK?

Gry tego typu są flashowe a tworzyć je można nowym programikiem firmy adobe. Wszystko jest narazie w fazach testów itp, lecz myślę ze o wile fajniej było by zwyczajnie poruszać się w terenie niż klikać lokacje na wyświetlaczu pda :kozak:

To nie jest zwykły flash tylko unity3d który działa jako osobny proces w systemie (nie po przez sandbox’a).
Bawiłem się teraz trochę tym i edytor poziomów jest podobny do hammera

Unity to tylko przyklad ktory dalem. Adobe tworzy wlasnie narzedzie do 3d. Gdy wyjdzie najprawdopodobniej bedziemy mogli robic gry typu unity we flashu.