Tytuł oryginalny: Зона Поражения: Новая Эра 2.0 OGSR Engine Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004 Data premiery: 12.04.2020 r. / 14.02.2021 r. (2.0 OGSR) Autor: Призрачный, KLblK Autor spolszczenia:@Anton_Gorodecki Śr. długość rozgrywki: (ok. 10 godzin)
OPIS:
Spoiler
14 kwietnia 2006 roku - w pobliżu Elektrowni zagrzmiała seria wybuchów o oślepiających błyskach. Główne dowództwo postanawia wysłać do Strefy Wykluczenia specjalną grupę Delta w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Po dotarciu w wyznaczone miejsce kontakt z oddziałem urywa się, a zdesperowana centrala wysyła jeszcze dwie grupy - Alfa i Beta. Jednocześnie do Zony został wysłany Striełok jako zewnętrzny obserwator.
Podczas poszukiwań pierwszego oddziału, Alfa w niewyjaśnionych okolicznościach znika bez śladu, a Beta wpada w zasadzkę. Priorytetem Striełoka staje się odnalezienie wszystkich grup i wyjaśnienie przyczyny wybuchów w sercu Zony. Czy uda mu się przeżyć i poznać prawdę? Przekonajcie się sami!
Cechy moda:
zaktualizowana paczka lokacji (wiele poziomów zaadaptowano z innych projektów),
całkowicie nowa fabuła,
silnik OGSR,
nowa paczka broni i pakiet tekstur,
zwiększona populacja mutantów na wszystkich lokacjach z wyjątkiem Baru.
EdycjapolskaStrefy Klęski. NE 2.0 OGSR zawiera:
modyfikację Strefa Klęski. Nowa Era 2.0 OGSR z dnia 14.02.2021 + łatka nr 1 (Autumn Aurora 2.1, Stalker Two-K) ze strony: [KLIK],
spolszczenie autorstwa @Anton_Gorodecki (poprawiono i uzupełniono pomniejsze błędy w oryginalnym tekście rosyjskim, uzupełniono nazwy i opisy niektórych przedmiotów),
polski dubbing dla dyspozytora radiostacji - głosu użyczył mu @FilmisterPL. Link do jego kanału na YouTube: [KLIK],
Pobierz archiwum i rozpakuj je poza partycją systemową (np. na pulpicie). Grę należy uruchamiać ze skrótu do xrEngine.exe znajdującego się w folderze bin_64. Po rozpoczęciu gry wskazane jest dostosowanie według własnych potrzeb klawiszy w menu OPCJE/STEROWANIE.
Mod był testowany na DX9 oraz DX11 i przeznaczony jest do gry na rozdzielczościach panoramicznych o proporcjach 16x9.
W opcjach rozgrywki wyłączono na stałe pobieranie amunicji z pasa, ustawienie okrągłego kursora i dźwięki otoczenia.
W razie problemów z wejściem do Martwego Miasta należy zmienić rodzaj renderowanego oświetlenia.
W razie problemów z uruchomieniem zaleca się zmienić nazwę folderu moda na jakąś krótką, dodatkowo może być też bez polskich znaków.
I parę zadań już za mną, a mutantów pełno niczym świrów w galeriach sklepowych.
Tu jest wszystko czego wcześniej nie było:
fale, kupy, watachy wszelkich mutantów, wyrzuty jak z bajki, mutanty takie jak czarne chimery czy wilkołaki - sporo nowych zwierzaków zjadaków, całkowicie nowy scenariusz - nieszablonowy, itd., itp. :
Prypeć jest pełna barykad i miejskich fortyfikacji, pełno w nie monolitu, zombiaków, mutantów, świadomości zero.
Spotkałem tam Czarnego Stalkera - kwest na 5 dziwnych artefaktów - dostałem unikalny i tylko dla mnie artefakt od Czarnego Stalkera za te 5 pozbieranych wcześniej.
Na Czaes tradycyjnie jak w tym modzie wszystkiego w bród i czasówka.
sarkofag, brak monolitu ale mutanty no i jak się postarasz i zaryzykujesz, tak jak ja to masz BFG z DOMM-a, noż cudo broń!!!:
Bagienne chabzie wyglądają jak mandragora z moda NS5 TT2, artefaktów jest 5 - kwest dostajesz na nie jak dotrzesz na Jantar do Bunkra, brakuje ci: W Składy, Radar i Prypeć.
Fajny ten wątek z nieznanymi i wcześniej nie spotkanymi artefaktami, zbieraj piersi matki - najlepszy artefakt oprócz w/w 6 - 5 i za niego ten jeden jedyny, imienny.
No tak, ja pobrałem tę wersję x64 na v1.0006. Trzeba jednak będzie tak na wszelki przypadek wgrać na nowo biblioteki. A miał WIN10 podobno zawierać wszystkie.
DODANO. Na nowo zainstalowałem wszystkie VC++, ale bez skutku. W dalszym ciągu sygnalizacja braku plików.
NIE AKTUALNE. Pomyliłem mody. Problem jest w Nowych Czasach-Naukowym Podejściu. I to Nowe i tamten Nowy.
Bywa tu ktoś oprócz mnie? Jestem dopiero na trzeciej lokacji, jeszcze nie dokończonej, a już narżnąłem tyle mutków i zombiaków, że można nimi obdarzyć kilka modów . Muszę się przyznać bez bicia, że nie były mi dłużne. Snorki mają chyba silniki rakietowe w zadkach. Ale zamiast ględzenia, daję zrzuty, są bardziej wymowne.
Spoiler
Od kul lepsza anomalia, ale części mutków nie będzie.
@Master730 Znalazłem na forum poradnik tłumacza. Linki nie są aktywne, ale to pewnie nie problem.
Problem w tym, że nie znam Rosyjskiego a tłumaczenie przez translator nie wyszłoby elegancko.
Ale jestem otwarty na propozycje.