Wybór tła

Właśnie się dowiedziałem od @portals, że każdy użytkownik naszego forum może wybrać własne tło strony w bardzo prosty i wygodny sposób:

Spoiler

W tym temacie proszę umieszczać własne propozycje tła :slightly_smiling_face:

3 Likes

Takie tła udało mi się znaleźć (w większym rozmiarze):

Spoiler

Po kliknięciu w obrazek, przenosi do strony i można pobrać w oryginalnym rozmiarze lub wybranym przez nas:

http://wallpaperswide.com/s_t_a_l_k_e_r__clear_sky-wallpapers.html

Dwa zrzuty pierwszych dwóch obrazków w praktyce:

Tak na próbę.

1 Like

PODBICIE TEMATU.

I kolejne

DODANO

Spoiler

Kto i kiedy będzie decydował o wyborze?

Drodzy stalkerzy, czy chcemy z okazji świąt zmienić tło strony ? 
Od  dostałem kilka propozycji:

Spoiler

Przypominam, że w razie czego każdy użytkownik może samemu zmienić tło. Informacja o tym znajduje się w 1 poście tematu. 

Druga sprawa.. Ustawiamy śnieg ?  

Dodana została grafika świąteczna od

Spoiler

3 Likes

Ode mnie jeszcze jedna grafika z sieci, którą trochę przerobiłam

7 Likes

Mamy dwie świąteczne grafiki. Każdy może je zmienić tutaj: 

Spoiler

1.png.6ab8ed92997950b67141dd276b1266d9.png

Przy okazji dodałem śnieg. W razie czego zawsze możemy się go pozbyć  

1 Like

Koniec zimy, a przynajmniej na forum :slightly_smiling_face:

Ustawiłem stare tło, ale za to mamy nowe logo od @Meta. Jeżeli macie jakąś pasującą grafikę, to czekam na propozycje.

Przypominam, że na starym motywie strony (Villain - ST - poprzednia wersja) mamy dawne logo.

1 Like

@Agraelczy jest możliwe zrobienie tła w stylu animacji? Jakaś anomalia? Czy cos w tym stylu. W Operze GX jest takie animacyjne tło Anomalii.

Po co robic “choinkę” … im mnie świecidełek , animacyjek tym lepiej. Surowo , zwięzle , poważnie…

13 minut temu, boberm napisał:

Po co robic “choinkę” … im mnie świecidełek , animacyjek tym lepiej. Surowo , zwięzle , poważnie…

Ok, tylko zapytałem. Skoro Zona i surowe środowisko, promieniowanie, wszechobecna śmierć i zagrożenie… tylko zapytałem i zasugerowałem się rosyjskimi stronami Stalkera.

@pacjent1972- przyjacielu drogi … Kufajmany lubią świecidełka … a ja nie . Nadmieniam że to tylko moje całkowicie prywatne zdanie. I nie oznacza ,że może by i fajowo wyglądało:-)))))

@pacjent1972
Pewnie tak, ale tutaj musiałaby się wypowiedzieć @Meta, bo dobrze to ogarnia.

@boberm
Też lubię ''surowy" klimat Zony. W każdym razie, gdybyśmy zdecydowali się ustawić grafikę z animacjami, to na pewno byłaby jako alternatywny wybór. Owca cała i wilk syty :slightly_smiling_face:

1 Like

Witam.

Może i nie do końca w temacie, ale czemu na stronie nie ma takiego elementu jak “do góry”, takiego quick’a na samą górę? To mi się wydaje istotniejsze od tła, kto patrzy na tło?

@Agrael@pacjent1972 Specjalnie się nie znam, ale można by spróbować dodać mp4 przekonwertowane na WebM. Nie wiem tylko jak by to wyglądało z obciążeniem/limitem co do wielkości pliku.

@qlkin Przyznam, że dopiero teraz zauważyłam, że nie ma takiego przycisku :grin: zawsze używam skrótu Ctrl+↑ lub Home w FF, ale nie wiem, czy tak jest we wszystkich przeglądarkach.

@MetaTy zawsze na pozytywie, prawda? U mnie ctrl+1 nosi mnie po zakładkach, odruchowo, jak wszyte 5G. A ten “quick up” wszędzie chyba już jest bo mobilne to lubią.

@Meta Po e. Wcale to u mnie nie działa ctrl+strzałka.

@qlkin Chodziło mi o Ctrl+strzałka w górę, ale ten symbol faktycznie trochę przypomina “1” :folded_hands:

Propozycję ode mnie:

Spoiler

4 Likes

Przecież z całego zrzutu dla tła, widać tylko jego dwa boki. Środek zaś jest zasłonięty przez forum. Widzi mi się, że tło powinno być robione specjalnie tak, aby na tych widocznych fragmentach było coś atrakcyjnego, a nie nieistotne fragmenty zrzutu.

A co dotyczy przycisku “skoku” na górę tematu, to on już był, ale przy którymś uaktualnianiu zniknął. Miał być przywrócony, ale się nie pojawił. Był tylko jeden i można go było użyć tylko jak było się na dole strony. Wg. mnie, taki przycisk powinien być pod każdym wpisem, zawsze dostępny.

1 Like

@kondotier Słuszna uwaga co do boków, widziałam, że na ap-pro jest to właśnie w taki sposób rozwiązane.

A co do przycisku, to jeśli da się umieścić obrazek, zastanawiałam się nad taką łapką jak przy reakcji dodatniej na forum, ale w jednym kolorze.
Już próbnie ją przerobiłam:

EDIT: Spróbuję też zrobić drugą wersję do wyboru, gdzie ta dłoń będzie odwrócona.

3 Likes