zonezi Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Witam, jako, że muzyka w menu od Soljanki jest dla mnie wyjątkowo drażniąca postanowiłem ją zamienić. Problem w tym, że nie wiem które pliki za to odpowiadają. Ściągnąłem paczkę z nową muzyką i podmieniłem pliki "wasteland2_l".ogg i "wasteland2_r.ogg" jednak muzyka nadal była taka sama. Może mi ktoś coś poradzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 A odsłuchiwałeś ten twój ściągnięty plik czy aby na pewno jest inny niż w twoim menu ? Ewentualnie czy pliki "wasteland2_l".ogg i "wasteland2_r.ogg" które są w katalogu sounds i które chcesz podmienić to na pewno ta muzyka która cię denerwuje ? Możliwe że przydzielanie tych dźwięków jest losowe i mogą być zapisane w różnych katalogach.Moje menu ma inną muzykę na przykład niż ta która jest w pliku wasteland , ja mam coś zbliżonego do pliku terrapack ... w katalogu sounds/music. Zmiana moim zdaniem niewarta świeczki roboty cała masa a przecież w menu jest się tylko przez chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Jeśli chcesz zmienić sobie muzyczkę w Soliance, to powinieneś zrobić tak: 1. przygotować sobie tą muzę, którą chcesz wrzucić do Soli tak by był to odpowiedni plik .ogg (jeśli weźmiesz muzę z innego STALKERa lub moda do niego to też pójdzie; poradniki jak przygotować własnoręcznie inne kawałki muzyczne są dostępne w necie (Google)). 2. w katalogu sounds znaleźć te kawałki, które Ci się nie podobają (przy pomocy dowolnego odtwarzacza plików .ogg) i zanotować gdzieś DOKŁADNE ich nazwy i format zapisu (mono czy stereo). 3. plikom muzycznym, które chcesz dodać MUSISZ nadać nazwy, które w poprzednim kroku sobie zanotowałeś. 4. format zapisu zamienianych plików powinien sie zgadzać - stereo zamieniasz na stereo, mono - na mono. 5. zrobić BACKUP plików, które chcesz usunąć (na wypadek, gdyby coś poszło nie tak). 6. skopiować nowe pliki .ogg ze zmienionymi nazwami do folderu SOUNDS i potwierdzić zamianę plików. UWAGA ! Liczba, nazwy i format zamienianych plików .ogg powinna się zgadzać, rozmiar już może być inny. Powyższego sposobu sam nie wypróbowałem, ale z mechanizmów działania gry taki schemat ma szansę powodzenia Jeśli chodzi o kawałek w menu Soli, to jest on chyba dodawany przez pakiet polonizujacy Soliankę - rozpakuj ten pakiet w inne miejsce na dysku i sprawdź katalog sounds (jeśli tak jest, to od razu masz odnaleziony irytujący Ciebie kawałek). Dodawanie muzy o innych nazwach plików jest nieco bardziej skomplikowane i wymaga głębszego grzebania w plikach, wiedzy o tym które pliki powinny być zapisane w formacie stereo, które w mono - jednym słowem jest z tym trochę roboty. Jak uda Ci się podmienić muzę dzięki powyżej opisanemu sposobowi to daj znać na forum. Taka wiedza może sie przydać innym osobom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pani Wyrwiflak Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Wgrałam najnowsze spolszczenie i jestem nieszczęśliwa z powodu nowej muzyki w menu gry. Czy tylko najostatniejsze spolszczenie ma zmienioną muzykę? Bo jestem gotowa to zmienić, byle by było jak przedtem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 W spolszczeniu nie było zmienianego podkładu dźwiękowego.Tam jest kilka możliwych utworów które są przydzielane losowo.Całkiem możliwe że gdybyś założyła nową grę to muzyka była by inna. Edit: No chyba że jednak komuś się zachciało to zmieniać :@ Sprawdź w plikach polonizacji czy masz katalog sounds.W podkatalogu music powinny być dwa pliki Terrapack-Empty_noise_l i Terrapack-Empty_noise_r. Otwórz je w Media Playerze.Jeśli to ta melodia która cię denerwuje to w plikach czystej NS bez polonizacji znajdź pliki o identycznej nazwie i podmień te z polonizacji na te z wersji rus. Edit: Jeszcze przyszło mi do głowy że skoro te pliki zostały dorzucone do polonizacji to możliwe że oryginalne powodowały błędy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Trurl3 zmieniał muzykę w menu bo pamiętam ale który plik za to odpowiada już nie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pani Wyrwiflak Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Dzięki Panowie, w wolnej chwili pogrzebię dam znać. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi