vidkunsen Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 http://www.filmweb.pl/person/Neill+Blomkamp-615472/photos/148872 Prawie każdy oglądał : Dystrykt 9, Chappie, Elizjum. Znawcy i fani znają jego krótki metraż, np. Tempbot, Alive in Joburg czy Yellow. Czemu o nim, bo, co dalej z Dystryktem 9! Teraz Chile(tak rozpoznałem flagę): 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Z tego co zrozumiałem to jest teaser reklamówka jego nowego studia, w którym planuje robić filmy. A już się ucieszyłem, że będzie jakiś scif-fi jak Reptalianie podbijają Ziemię Jak to mają być jakieś eksperymentalne filmy to tylko żeby to nie były jakieś króciutkie filmiki w stylu fanowskich filmów na yt trwających po 15-30min. Co do jego filmów to na razie z każdym następnym jest coraz słabiej, nie są złe jeśli chodzi o całe uniwersum, stylistykę ale fabularnie coraz gorzej. Dystrykt 9 super, Elizjum, niewykorzystany potencjał, Chappie, disneyowska bajeczka dla dzieci przebrana w sci-fi, no i chyba spodobała mu się kapela Die Antwoord (muza była ok) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Ten film już powstaje, długość filmu standardowa, 1:30 - 1;45 jakby kontynuacja Dystryktu 9 z elementami innych filmów - pomysły i dzieje się nie tam gdzie zwykle chały z USA tylko w Chile. A robi je studio niezależne od wszelkiej mamony z w/w kraiku na północ od republiki Chile. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 30 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 23 minuty temu, vidkunsen napisał: Ten film już powstaje, długość filmu standardowa, 1:30 - 1;45 jakby kontynuacja Dystryktu 9 z elementami innych filmów No nie wiem http://film.onet.pl/wiadomosci/oats-volume-1-zwiastun-krotkometrazowego-filmu-neilla-blomkampa/cwsxf7 https://naekranie.pl/aktualnosci/oats-studios-volume-1-klimatyczny-teaser-filmu-sf-tworcy-dystryktu-9-1900861 Jeśli to krótkie-metraże to słabo, żeby trwały chociaż po godzince to bym to łyknął, jako takie nowelki jak np w serialu Black Mirror/Czarne lustro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2017 Janek owsik - zrobita jak zechceta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Dnia 30.05.2017 o 15:23, tom3kb napisał: Jeśli to krótkie-metraże to słabo, żeby trwały chociaż po godzince to bym to łyknął, jako takie nowelki jak np w serialu Black Mirror/Czarne lustro. Tutaj 20 minutowe - nie wiem jak to nazwać - wprowadzenie? 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2017 Następny filmik. Drastyczne sceny 18+ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 No to dołózmy jeszcze to: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Dywagacja - Neil Blomkamp dostaje od bogatego Mecenasa: kasa bez limitu możliwość realizacji wszelkich pomysłów wszyscy ludzie, w tym aktorzy których poprosi do ekipy filmu robią to co on chce + własna interpretacja wszyscy którzy mogą zaszkodzić stosują zasadę: per primo nocere Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 10 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Marzenie ściętej głowy @vidkunsen. Ale wystarczy, że ma WYOBRAŹNIĘ. To widać, słychać i czuć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Kolejny filmik -> Zygota. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2017 Koleiny Volume 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Po paru miechach pojawił się pierwszy Volume 2. 1 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Dla mnie ten projekt powoli się wypala. Pierwsze krótkometrażówki miały nawet fajny klimat. Ale te ostatnie krótkie animacje CGI bez jakiejś konkretnej fabuły i końca. Ehhh Wrzucam najnowszą bo mnie tytuł Gdansk skusił choć powinno być chyba Grunwald bo patrząc po komentarzach to nawiązuje do tego co wrzuciłem na końcu w spoiler. Spoiler https://www.artstation.com/artwork/AZYXo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Daj mu szansę, zobaczymy może jak będzie wyglądała całość - film. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi