Waffen Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 tak jak w temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Po pierwsze to nie są skrypty tylko rosyjski znaki a wyświetlają się tak ponieważ domyślnie stalker używa kodowania ANSI który zależy od twojego kodowania systemowego ( jak mniem masz polski system gdzie nie ma rosyjskich znaków). Musisz przestawić stronę kodowania na UTF-8 wtedy będziesz miał czystą cyrylicę. Zły dział przenoszę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 @antrix - nie wszystkie pliki w takich modach wymagają tłumaczenia. Co to za plik i z jakiego katalogu? Bo po tym fragmencie który wstawiłeś, chyba po otwarciu pliku notatnikiem, tak mi wygląda. Otwórz plik za pomocą NP2 lub NP++ i zmień kodowanie ( jest w edytorach opcja ) na cyrylicę 1251. Nie na inne!! Dostaniesz tekst w grażdance, ale to ci na wiele nie pomoże, jeśli nie znasz rosyjskiego. Szukaj plików które są po angielsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waffen Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 (edytowane) jeszcze pytanie by nie pisać nowego postu , w którym pliku [zew Prypeci] są "podpowiedzi" wyświetlane na ekranie ? {np. broń się zablokowała musisz przeładować?} Edit : ogarnąłem ten rosyjski i udało się przetłumaczyć Edytowane 3 Czerwca 2017 przez antrix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 W ZP tego nie znajdziesz bez ekstrachowania plików bin. Nie ma przecież gamedaty. Lepiej znaleźć tłumaczenie jakiegoś moda na ZP i tam poszukać odpowiednika o tej samej nazwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waffen Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 (edytowane) 11 minut temu, kondotier napisał: W ZP tego nie znajdziesz bez ekstrachowania plików bin. Nie ma przecież gamedaty. Lepiej znaleźć tłumaczenie jakiegoś moda na ZP i tam poszukać odpowiednika o tej samej nazwie. w spolszczeniu CoC-a były wszystkie potrzebne pliki , ale ja szukam tego jednego 9 minut temu, antrix napisał: w spolszczenie CoC-a były wszystkie potrzebne pliki , ale ja szukam tego jednego jest masa plików a ja nie wiem od czego zacząć czy od scripts czy od configs Edytowane 3 Czerwca 2017 przez antrix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 Podpowie Ci rozszerzenie nazwy pliku. Ja akurat nie mam na kompie żadnego spolszczenia. A tak ogólnie, jak Ci pomóc, jak nie podajesz jak autor moda nazwał ten plik. W modach dzieją się różne cuda. Anomalie przy nich, to mały pikuś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waffen Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 8 minut temu, kondotier napisał: Podpowie Ci rozszerzenie nazwy pliku. Ja akurat nie mam na kompie żadnego spolszczenia. A tak ogólnie, jak Ci pomóc, jak nie podajesz jak autor moda nazwał ten plik. W modach dzieją się różne cuda. Anomalie przy nich, to mały pikuś. Dobra mam "gamedata\configs\text\pol\ui_st_screen.xml" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi