Flick Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 Cześć, chciałem sobie poprzeglądać modele z gamedata z .ogf lecz gdy otwieram jakiś za pomocą eskoportuj wyskakuje że program przestał działać. Moim zdaniem problem jest w tym skrócie do SDK którego niby nie mam, ale sam nie wiem. Sugerowałem się tym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paranoia Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 SDK jest technicznie wymagane, ale nawet po wywaleniu pliku xray_path.ltx z pluginu milkshape i po wyklikaniu setek errorów o braku tego pliku można otworzyć pliki ogf... Jeśli chcesz tylko je przejrzeć to polecam Mesh Tool viewer http://stalkerin.gameru.net/modules.php?name=Downloads&d_op=viewtheoned&lid=404 (w zipie folder: GUI ) do edycji np w blenderze, polecam wtyczkę która otwiera i exportuje wszystko... oprócz tego cholernego ogf :/ https://github.com/igelbox/blender-xray Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 17 minut temu, Paranoia napisał: oprócz tego cholernego ogf :/ Plugin działa bardzo dobrze i co prawda nie otwiera .ogf, ale .object już tak. W celu konwersji polecam https://mega.nz/#!4WZzQIbT!xMGQbE7v93JuYGPsDJLUNlw27WdAn52dSkH5yQbDu8Y Działa jak złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 16 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2017 @Paranoia W jaki sposób zobaczyć pełny model? Bo wyświetla mi się tylko taka siatka czarna i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paranoia Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Po otwarciu modelu w OGFViewer wystarczy z paska z ikonkami zaznaczyć ikone obok żarówki(na dole okna po lewej będzie widoczny opis ikony: change drawing mode) jesli model nie jest oświetlony wystarczy kliknąć na ikonę żarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 17 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Dzięki wielkie, nie wiem czemu ale plusów nie mogę dawać :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 17 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2017 Było już kilka razy, punkty reputacji można dodawać od rangi Stalker. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi