Flick Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Cześć. Staram się otrzymać efekt widoczny na filmiku ale nie jestem w stanie znaleźć moda który jest za to odpowiedzialny :/ Pytam tutaj każdego czy ktoś wie cokolwiek jaki to może być mod na grafikę , a w szczególności @Junx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 To jest zmiana pliku pogody. Polecam ogólnie sobie przeportować mroczną pogodę z takiego CoM'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 12 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 (edytowane) Wytłumaczyłbyś i pomógł w tym o ile możesz? @MonoLityczny Edytowane 12 Lipca 2017 przez Zievmowit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 12 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2017 Powiem tak. Otwórz folder weathers/enviroment. Masz tam od cholery plików. Teraz się domyśl jaki chcesz cykl zmienić na mglisty. Masz linijki fog_cośtam. Edytuj wedle uznania, kojarzę że kiedyś był edytor pogody dla CoP. Działający w czasie rzeczywistym, ale binarki mi zaginęły. Najłatwiej poprostu skopiuj pogodę z CoM, albo pogadaj z Junxem. Jeśli chodzi o CoP to ma PODOBNĄ (nie całkowicie) strukturę plików pogody jak Cień czy cuś. Configi pogody, tekstury skyboxów, lens flare , itp... dużo roboty ale może warto. W CoP jedynie pracuję nad shaderami, więcej siedzę w Cieniu czarnobyla aniżeli COP więc zbytnio nie pomogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Ja nie pomogę bo nie mam kompa będzie komp to pomogę ci i jak pisał Mono pogoda z Mizerii z Cop jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 @Zievmowit - jest mod "Droga we mgle". Tam mgła jest mocniejsza i cały czas. Zobacz w plikach tego moda jakie tam są ustawienia. A jak podstawki będą pasowały, to może uda się te pliki wykorzystać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 (edytowane) Jest to fog_density , lecz mam kilka plików: weather_default_clear.ltx - Czyli zakładam słoneczko bez chmur weather_default_groza.ltx - ?? weather_default_pasmurno.ltx - ?? weather_default_rain.ltx - deszcz i teraz nie wiem który mam edytować pod samą mgłę, bo jest jeszcze deszcz + mgła. Edytowane 14 Lipca 2017 przez Zievmowit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 groza - burza pasmurno - pochmurno. Edytuj wedle uznania. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flick Opublikowano 14 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 a który tak to będzie za mgliście niby :< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Niewiem niestety, nie umiem wróżyć z nazw plików. W każdym cyklu pogodowym sobie możesz dodać przecież mgłę, masz tam pooznaczane sekcje godzinami. Na chybił trafił rób. Ew. znajdź podobną pogodę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 fog to mgła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi