Waffen Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Czy jest możliwość ustawienia czasu jak w rzeczywistości [1:1] , i opcjonalnie żeby gra pobierała równolegle czas z systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 (edytowane) Wiem że przy używaniu niektórych spawnerach jest taka możliwość (nie jestem pewien bo nie używał :P) Zobacz to jeszcze: https://www.reddit.com/r/stalker/comments/4hqegb/call_of_pripyat_timescale/ Edytowane 16 Lipca 2017 przez SEB2E 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 (edytowane) Tak jest. Plik alife.ltx i linijka. Zmień 10 na 1 i się ciesz. time_factor = 10 Edytowane 16 Lipca 2017 przez MonoLityczny 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 @MonoLityczny - a da się zrobić tak, ja w harcerskiej piosence "Hej pobudka, pobudka, dzień jest długi, noc krótka?" Bo po tej zmianie powyżej, to i noce będą w czasie rzeczywistym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 (edytowane) @kondotier Dokładnie, ja tam lubię jak noce są długie Ten parametr można ustawiać wedle uznania? (Pytam dla pewności) Edytowane 16 Lipca 2017 przez SEB2E Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Ostatnio grałem w moda, jeszcze wtedy nie przetłumaczonego i w nim dnie były prawi realistyczne. Stosunek był chyba 1:0.5 . Nie pamiętam jak było z nocami, bo je z urzędu przesypiałem. Ale cholera, nie pamiętam który to był. Wiem tyle, że napisałem o tym w jego temacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 16 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 43 minuty temu, kondotier napisał: @MonoLityczny - a da się zrobić tak, ja w harcerskiej piosence "Hej pobudka, pobudka, dzień jest długi, noc krótka?" Bo po tej zmianie powyżej, to i noce będą w czasie rzeczywistym. Da się, ale to będzie troszku nierealne ze względu konieczności przestawiania plików pogodowych. Seba, można wedle uznania ustawić ale jaki to będzie miało sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi