Gość Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Lubicie DayZ i jego klony? No to wyobraźcie sobie, że mamy trochę bardziej RPG-owe DayZ, do tego mocno inspirowane pewną serią gier, które w nazwie mają siedmiocyfrowy skrót. Wiadomo, o co chodzi. Next Day: Survival to, zdaniem twórców, wieloosobowa SURWIWALOWA (w oryginale też pisane na caps locku) gra z elementami RPG. Tym razem przeżyć trzeba w fikcyjnym, posowieckim kraju, którego lwia część ogarnięta jest... nie, nie promieniowaniem i nie anomaliami. Tym razem mgłą. Celem jest, a jakżeby inaczej, przetrwanie. Można to robić podnosząc poziom różnych umiejętności naszej postaci, wytwarzając różne rzeczy (lub zabierając je z trupów żywych i sterowanych przez SI przeciwników). Poza tym w ramach zabawy funkcjonuje system reputacji, dzięki któremu można dołączać do jednej z trzech istniejących w tym świecie frakcji. Mimo, że gra wygląda na typowo multiplayerową, podobno można się też bawić solo. Nie wiem, nie sprawdzałem, ale twórcy chwalą się otwartym światem (który według recenzji na Steamie rozmiarem nie imponuje), pełnym postaci niezależnych i wątkiem fabularnym, w którym znalazło się też miejsce dla zadań pobocznych. Do tego możemy wytwarzać i naprawiać narzędzia, broń, oraz samochody. Tymi ostatnimi da się także jeździć. Grafika na razie może nie jest najwyższych lotów, ale momentami potrafi być klimatyczna; w tym względzie autorzy obiecują poprawę w niedalekiej przyszłości. Nie grałem w to i szczerze mówiąc, to raczej nie zamierzam. Po pierwsze dlatego, że to kolejny bękart ery Early Access, a więc twórcy "mają czas na dopracowanie swojej produkcji". W praktyce liczą na darmowych testerów i wsparcie finansowe. Finalny produkt może nie pojawić się nigdy, albo drastycznie odstawać od tego, co chcielibyśmy zobaczyć. Po drugie dlatego, że mimo możliwości grania samemu, gra jest ewidentnie nastawiona na rozgrywkę z innymi, a za tą nie przepadam. Niemniej zostawiam Was z kilkoma screenami i zwiastunami. Może komuś przypadnie do gustu i postanowi sprawdzić, co w trawie (albo mgle) piszczy, a następnie zdać nam swoją relację z wyprawy do Zon... eee... to znaczy fikcyjnego, postsowieckiego kraju Recenzje na Steamie na razie nie są fatalne, a cena na tyle niewygórowana, że można się skusić. Ponadto do 27 lipca obowiązuje promocja -25%. Zwiastun: Spoiler Screeny / arty: Spoiler Grę dostaniecie tu: http://store.steampowered.com/app/519190/Next_Day_Survival/ A tu jest oficjalna strona: http://nextdaymmo.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Wygląda jak zmodowany graficznie Stalker z dodatkiem craftingu i innymi pierdółkami. Raczej się nie skuszę, multiplayer też nie dla mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 40 minut temu, Chlebczarow napisał: Wygląda jak zmodowany graficznie Stalker Toż to Unity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paranoia Opublikowano 23 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Widziałem to wcześniej już, ale... tak jakoś... nie wiem. Fajnie wygląda, widać że ma trochę opcji do zabawy, ale zupełnie nie widzę w nim "atmosfery" gra wygląda płasko jeśli chodzi o klimat, oglądając trailer i przeglądając zdjęcia, nic nie przykuło mojego wzroku. No i te walki też jakoś nie zachęcają, bardziej to wyglądało jak RTS szczerze, gdzie na zbliżeniu oglądasz małych żołnierzyków walących w siebie kałachami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan Otlet Opublikowano 24 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2017 Widziałem Gameplay na jednym streamie, więc się skusiłem i dam swoją recenzję Najwyżej po 2h zwrócę grę i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Gram w single player. Mnie się spodobało. Po dużej dynamice Stalkera całkiem przyjemna odskocznia. Rozwiązania ciekawe. Są Tzw. zrzuty humanitarne (ostatni screen). Można się nieźle obłowić. Spoiler Dość świeże wideo z rozgrywki multi - ja wolę solo... Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Czyli jednym słowem - fajne? Zastanawiałem się kilka tygodni temu, czy by się nie skusić - o ile ruszyłoby na moim złomie. Nie wiedziałem, że można grać solo - a mnie też głównie to interesuje. Chociaż taka forumowa potyczka raz na jakiś czas mogłaby być całkiem zabawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Ceny tej gry wahają się od 25 do 40 złotych w zależności od serwisu aukcyjnego (allegro, kinguin). Powiem tak - gra świetna. Gram w wersję dla pojedynczego gracza - i szczena mi opada... Taki Stalker, tylko w nowej oprawie i dodane wiele fajnych rozwiązań. Mutantów nie ma - są wilki i niedźwiedzie - wredne jak diabli. Te pierwsze jeszcze da się siekierą zatłuc, na misie z PM czy pogrzebaczem (to też broń tutaj - jedna z bardzo wielu) nie ma co iść. Anomalie są tu w postaci chemicznych chmur czy mokradeł i radioaktywnych plam. Pojazdy można naprawić (mam już zestaw do tego) - trzeba dozbierać akumulator, świece i inne drobiazgi. Spoiler Broń jest taka jak w Stalkerze, jak również ograniczenia co do przenoszonej masy, zmęczenie, jedzenie, picie itd. Jest tu również crafting -ale jeszcze go nie "ogarnąłem". Spoiler Zadania. Jest likwidacja grup, pojedynczych osobników, zdobywanie baz, przynoszenie trudno dostępnych przedmiotów i w końcu zdobywanie przejść na lokacje (w tym podziemne bunkry)... Wygląda to dość dobrze, tylko grać. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Czy tego typu modziwia, są czasem spolszczone, czy tylko wersja podstawowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 @kondotier Po polsku nie ma, ale jest po rosyjsku A jak takie dobre, to może napiszemy do twórców z propozycją spolszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stalker76 Opublikowano 22 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Oto kilka słów ode mnie na temat tej właśnie gry.Słowa też zostały ujęte w filmie.Zapraszam do oglądania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi