Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Tegoroczny dokument na temat... no, chyba naprawdę nie wymaga to opisu Za Filmwebem: Czarnobyl od ponad 30 lat rozpala wyobraźnię ludzi na całym świecie. Jest tajemniczym miejscem o którym przez lata narosło wiele mitów i legend. Po awarii w Czarnobylskiej Elektrowni Atomowej w 1986 ze strefy wokół Czarnobyla ewakuowano w sumie 116 tysięcy ludzi. Niewiele osób zdaje sobie jednak sprawę z tego, że ponad 300 tysięcy zaangażowano w usuwanie skutków awarii i zarządzanie strefą. Przez lata przygotowywali się oni do wyjątkowego wydarzenia: operacji nasuwania nowegosarkofagu, który zasłonił na zawsze betonowy sarkofag nad 4 blokiem elektrowni. "Powrót do Czarnobyla" to opowieść o ludziach walczących z nieznanym żywiołem i jednej z najbardziej niezwykłych budowli w dziejach. Nie wiem sam, czy powinienem wklejać link do niego, ale średnio rozgarnięty nastolatek dałby radę go znaleźć, więc i Wam się uda A jeśli nie, to zapraszam na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Po nasunięciu nowej osłony, zmienił się wygląd tej części elektrowni. Jestem ciekaw, kiedy "modostroiciele" to uwzględnią w teksturach. No i działanie pod tymi osłonami też chyba ulegnie zmianie. Będzie ciekawiej działać w stałym półmroku, ale też i łatwiej, bo nie zagrożeni przez snajperów z innych budowli. Może tego doczekamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paranoia Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 (edytowane) 12 minut temu, kondotier napisał: Po nasunięciu nowej osłony, zmienił się wygląd tej części elektrowni. Jestem ciekaw, kiedy "modostroiciele" to uwzględnią w teksturach. No i działanie pod tymi osłonami też chyba ulegnie zmianie. Będzie ciekawiej działać w stałym półmroku, ale też i łatwiej, bo nie zagrożeni przez snajperów z innych budowli. Może tego doczekamy. z ciekawości sprawdzałem modele i szukałem czy ktoś się pokusił o zmianę elektrowni w grze, ale wygląda na to że z powodu wielkości kopuły i totalnie innej konfiguracji elementów jak budynki i rury w stosunku do realnej elektrowni był by to cholernie trudne i wymagało by sporo pracy by efekt był w miarę dobry. Ale fakt, chciałbym też zobaczyć kopułę w grze, dało by to niesamowity klimat i lokacje(ta przestrzeń pod kopułą)... Edytowane 14 Sierpnia 2017 przez Paranoia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2017 Hejże, ale przecież w grze jest alternatywna rzeczywistość, w której "kuku" miało miejsce przed budową nowego sarkofagu. Już widzę tych dzielnych, zdrowych na ciele i umyśle działaczy Monolitu, którzy w pocie czoła jak małe mróweczki zakrywają Elektrownię kopułą A poważnie: prędko tego nie zobaczymy, bo jednak wyobraźnię rozbudza ciągle Elektrownia taka, jaką była przez te wszystkie lata. Ale nawet z ciekawości gdyby był jakiś minimod zmieniający mapę, to z czystej ciekawości bym spróbował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi