FairFight Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Witam, W tym temacie chciałem zaczerpnąć nieco wiedzy na temat Ubuntu 17. Mam kilka pytań odnośnie systemu, gdyż dziś sobie go zainstaluje na notebooku, dawno z niego już nie korzystałem, ostatnia znana mi wersja to bodaj v13. Także trochę już zastygłem. 1. Czy ktoś może mi przypomnieć skąd wziąć sterowniki pod ubuntu i jak je zainstalować? 2. Gdzie mogę znaleźć jakąś ciekawą bazę danych z programami dla Ubuntu? 3. Może znacie jakieś przydatne rozwiązania, triki, ustawienia, które jakkolwiek poprawią działanie systemu? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 30 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2017 1. Zazwyczaj nie trzeba żadnych sterowników. Wyjątki to karty graficzne i drukarki. 2. W Ubuntu jest centrum oprogramowania. Oprócz tego możesz odpalać też programy z Windowsa (nie wszystkie działają dobrze a niektóre wcale) 3. Zależy do czego używasz komputer. Czasami przydane np. jest zainstalowanie wersji testowej sterowników do grafiki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FairFight Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 To już nie aktualne bo dysk rozwaliłem. Muszę kupić nowy, zdecyduje się na SSD. Ale dzięki za odpowiedź @portals Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi