cichy Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Podczas nieobecności na Forum sporo pracowałem. Praktycznie nie grałem. Wracając do stanu "normalności" zmieniłem przy okazji komputer na nowy; Tesla GR 700: SPECYFIKACJA Procesor Intel Core i7-7700K (4 rdzenie, od 4.20 GHz do 4.50 GHz, 8 MB cache) Chipset Intel Z270 Pamięć RAM 16 GB (DIMM DDR4, 2400 MHz) Maksymalna obsługiwana ilość pamięci RAM 64 GB Ilość gniazd pamięci (ogółem / wolne) 4/2 Karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 1060 Wielkość pamięci karty graficznej 6144 MB GDDR5 (pamięć własna) Dysk twardy 256 GB SSD SATA III 1000 GB SATA 7200 obr. Wbudowane napędy optyczne Nagrywarka DVD+/-RW Dźwięk Zintegrowana karta dźwiękowa zgodna z Intel High Definition Audio Kamera internetowa Brak Łączność LAN 10/100/1000 Mbps Rodzaje wejść / wyjść - panel tylny AC-in (wejście zasilania) - 1 szt. Display Port (karta graficzna) - 2 szt. HDMI (karta graficzna) - 2 szt. DVI-D - 1 szt. Wejście/wyjścia audio - 3 szt. RJ-45 (LAN) - 1 szt. DVI (karta graficzna) - 1 szt. HDMI - 1 szt. PS/2 - 2 szt. USB 3.1 Gen. 1 (USB 3.0) - 4 szt. USB 2.0 - 2 szt. Rodzaje wejść / wyjść - panel górny USB 2.0 - 2 szt. Wejście mikrofonowe - 1 szt. Wyjście słuchawkowe/głośnikowe - 1 szt. USB 3.1 Gen. 1 (USB 3.0) - 2 szt. Porty wewnętrzne (wolne) SATA III - 1 szt. Kieszeń wewnętrzna 2,5" - 2 szt. PCI-e x1 - 4 szt. Kieszeń zewnętrzna 5,25" - 1 szt. Kieszeń wewnętrzna 3,5" - 1 szt. M.2 - 2 szt. PCI-e x16 - 1 szt. Zasilacz 500 W Zainstalowany system operacyjny Microsoft Windows 10 Home PL (wersja 64-bitowa) Dołączone oprogramowanie Nośnik z systemem MS Windows 10 Home PL 64bit Z czystego lenistwa zamówiłem złożony gotowy zestaw w firmie X-KOM: https://www.x-kom.pl/p/369371-desktop-x-kom-tesla-gr-700-i7-7700k-gtx1060-16gb-256gb1tb-wx.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Fajne cacko - ale skąd dla niego mody weźmiesz? Jeszcze w połowie moda gptów Ci "zasnąć" z nudów, bo nie będzie miał co robić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Prócz modów do Stalkera, mam jeszcze prawie 130 gier na STEAM z których w 4/5 nie mogłem grać bo sprzęt miałem stary ( o DX 11 już nie wspomnę...). W końcu pogram w Obcego izolacje i w The Evil Within. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Lepiej baw się w to . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 @cichy na co czekasz, do roboty, bo obudowa sama się nie dopieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Biblioteka Steam to nie kupka wstydu czy jak to się zwie - backlog. To tak na marginesie... Sprzęt świetny, sam jestem obecnie posiadaczem Intela i7, po przesiadce z takiego sobie czterordzeniowca AMD to była najbardziej odczuwalna zmiana. SSD najlepszy do modów Stalkerowych, odtąd zacięcia jakby ustały, widać lepiej sobie radzi z taką ilością plików mielonych na sekundę. Zobaczmy czy Misery 2.2 nie zmieni tej sytuacji... Tylko Windows.... próbowałem dziesiątej wersji podczas darmowych testów ale nie dla mnie to to - tak jak na starym kompie część gier nie działała bo był za słaby tak na Win10 inna część gier nie działała bo nie lubiła się z systemem operacyjnym. Jak nie urok to sasasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Piękny sprzęt @cichy ! Tylko grać, grać, grać...no i czasami, oczywiście, coś przyjąć doustnie z tej radości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 @cichy, świetny komputer. Brawo! Pracujesz i masz. Jedna rada - dołożył bym od razu kilka dobrych wentylatorów. Teraz to "nówka", ale jak zbierze trochę kurzu, to 2 może być za mało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloodrise Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 No i zasilacz 500 w to tak słabo na taki zestaw (tzn mocy jest na styk, ale przy obciążeniu będzie Ci brakować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Ładnie @cichy zaszalałeś . Zasilacz jest całkiem niezły bo Be Quiet certyfikat 80 Plus, więc może spokojnie uciągnąć ten zestaw chociaż mogli dać już 550. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Takie pytanie Cichy, jakie temperatury łapiesz w stresie na tym glucie w i7 7700 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 2 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Grając na ustawieniach ULTRA w DOOM, po godzinie gry, miałem 57 stopni C. Teraz przetestuję na NLC 7 I NS 16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 10 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 (edytowane) Widzę @cichy że mamy taką samą obudowę tylko moja ze stajni Gamemax i biała, a twoja os Silentium PC i czarna Edytowane 10 Września 2017 przez carlopapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi