The Iceman Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004 Data premiery: 30.08.2008 r. Autor: Dester OPIS: Spoiler Arsenal Mod to pierwsza tak dużych rozmiarów modyfikacja do Cienia Czarnobyla, która rozszerza dostępny w grze arsenał. Cechy moda: 74 bronie (z wyłączeniem modyfikacji i skinów), 84 różne modele (łącznie z modyfikacjami i różnymi geometriami), 125 dodatkowych elementów (z włączeniem skinów i modyfikacji), Maksymalna funkcjonalność broni, czyli dla każdej przewidziane są ulepszenia, Osobne skórki dla niektórych modeli, Nowe ulepszenia, w szczególności tłumiki dla różnych kalibrów i klas broni, Ponowne udźwiękowienie wszystkich nowych broni, Dodano mapowanie wypukłości dla wszystkich tekstur, Balans broni, dzięki czemu jest ona bliższa swoim rzeczywistym cechom, Kluczowi NPC otrzymali odrębne egzemplarze broni, Nowe menu główne, Nowy HUD. Lista broni: Spoiler Karabiny szturmowe: Spoiler АК-47 (12 wariantów); АКС-47; АК-47 Mini-Dragunow; АК-74 (9 wariantów); АКС-74 (5 wariantów); АКС-74 Kamuflaż Kobry (5 wariantów); АК-74М; АК-101; АК-102; АК-103; АК-104; АК-105; АК-107; АК-108; АКМ (2 warianty tekstury); АКМС; АКС-74У (4 warianty tekstury); АКС-74У Szturmowy (2 warianty tekstury); АН-94 Abakan; Bofors AK5; Steyr AUG A1 (AUG-77); Steyr AUG A2; FA MAS F1; FA MAS G2; FA MAS Prototype3; FN FNC; HK G36; HK G36C (Compact\Commando); HK G36E (Export); HK G36K (Kurz); IMI Galil AR; IMI Galil ARM (2 warianty tekstury); IMI Galil MAR; HK 416; Z-M LR300 ML (4 warianty tekstury); Colt M4A1; Colt M16A1; Colt M16A2; Colt M16A3; Colt M16A4; CZ SA Vz.58; Valmet Rk.95 (3 warianty tekstury); SIG SG550 (2 warianty tekstury); SIG SG551 SIG SG552 Commando; HK XM8; Colt XM177E2; Enfield L85A2; AS Wał; Karabiny maszynowe: Spoiler HK MG36; RPK-74 (2 warianty tekstury); HK XM8 Para; Pistolety: Spoiler APS (2 warianty tekstury); Beretta 92; CZ.52; Destert Eagle .50AE; Fort-12; Glock 18C; Glock 18C Expert; GSz-18 (2 warianty tekstury); Colt Government M1911A1; FN Browning M1935 High-Power Mk.III; MR-444 (2 warianty tekstury); Walther P.38; Walther P.99; SIG-SAUER P220; PB; PM; ТТ-33 (2 warianty tekstury); HK USP-45 Compact; FN Browning 1995 High-Power; OTs-Pernach; Strzelby Spoiler Sajga 12; Pistolety maszynowe: Spoiler HK MP5A2; PPD-40; PPSz (2 warianty tekstury); Karabiny snajperskie: Spoiler Knights SR25 Mk.11 Mod.0; HK 417 Sniper; IMI GALATZ; SWD (4 warianty tekstury); SIG SG550 Sniper; WSS Wintoriez; Podziękowania: Spoiler Zereset (współtwórca), Egorych (źródłowy model HUD'a rąk, przydatne porady dot. 3D), Darius (dźwięki, handel, rozdanie broni), [UA]5tee1Max (projekt graficzny, logo), BAC9-FLCL (wsparcie i po prostu przydatne porady), PLR (konfigi\charakterystyki\balans broni), Снайп (ikonki), Muller (Sound Remake Mod), dnesska (Icon Fix'y), RionName (poprawa tekstur i wypukłości). GALERIA: Spoiler Prezentacja arsenału: INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: 1. Cień Czarnobyla 1.0004. 2. Pobrane i wypakowane archiwum moda (gamedata, bin) umieszczamy w głównym katalogu gry. 3. W pliku fsgame.ltx zmieniamy linię: $game_data$ = false| true| $fs_root$| na: $game_data$ = true| true| $fs_root$| LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: Yandex - [KLIK] GoogleDrive - [KLIK] Patch nr1: GoogleDrive - [KLIK] Patch nr2: GoogleDrive - [KLIK] Fix do patcha nr2: GoogleDrive - [KLIK] Patch nr3: GoogleDrive - [KLIK] Źródło: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Provokator Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Zaraz będę go pobierał dla OL 2.2. Ale sądząc po screenach wygląda na kawał świetnej roboty :) Dałoby rade zrobić do niego trader moda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Dalo by sie, tylko do kazdej broni trzeba by zrobic te kilka linijek. :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpionnik Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Witam, wgrałem ten mod na czystą wersję i wyrzuciło przy uruchamianiu błąd. Szczegóły podam w dziale z problemami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 6 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Witam, wgrałem ten mod na czystą wersję Czy zrobiłeś wszystko według instrukcji Elvisa, to znaczy instalka , fix itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scorpionnik Opublikowano 9 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Informacja dla graczy posiadających SOC z platynowej kolekcji, ponieważ gra w tym wydaniu ma tylko i wyłącznie zaimplementowany język polski, należy dokonać modyfikacji w plikach moda. W pliku localization.ltx zmienić język rosyjski na polski (pol.) oraz w katalogu text zmienić nazwę katalogu z rus. na pol. Mod śmiga opisy broni po rosyjsku, brak polskich znaków typu ś,ć ą, ę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 9 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 A jeśli ma ktoś angielską wersję językową, która zawiera wszystkie dostępne języki, to należy wpisać 'eng' i przemianować katalog tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repha'el Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Tiaaaa.... Od pioruna fajnych rzeczy, tylko dlaczego nagle, ni w kij ni w oko, masa karabinka (jakiegoś AKM, którego miałem w plecaku) podskoczyła do 185 kg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Pewnie jakiś bug Ci się przytrafił. Instalowałeś fixa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repha'el Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 O żesz... Nie zauważyłem, cholera. Dzięki :-) Szkoda, że tak dawno się ruskiego uczyłem. Przydałoby mi sie teraz przy czytaniu opisów - zwłaszcza dodatkowych części. Aha, byłbym zapomniał. Czy jest jakiś bezbolesny sposób na usunięcie tego moda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Przydałoby mi sie teraz przy czytaniu opisów - zwłaszcza dodatkowych części. Użytkownicy innego forum wykonali spolszczenie. Oto link - kliknij Zawartość pliku gamedata\config\localization.ltx zamień na: [string_table] language = pol font_prefix = ;_west ;_cent ;ńďčńîę xml ôŕéëîâ, ńîäĺđćŕůčő ňŕáëčöű ńčěâîëîâ files = ui_st_pda, ui_st_mm_mp, ui_st_inventory, string_table_tutorial, string_table_general, string_table_includes, stable_dialog_manager, stable_dialog_manager_uni, stable_task_manager, stable_treasure_manager, string_table_level_tips, string_table_items, string_table_ui, string_table_enc_zone, string_table_outfit, stable_dialogs, stable_dialogs_escape, stable_dialogs_garbage, stable_dialogs_agroprom, stable_dialogs_deadcity, stable_dialogs_darkvalley, stable_dialogs_pripyat, stable_dialogs_labx18, stable_dialogs_bar, stable_dialogs_military, stable_dialogs_yantar, stable_dialogs_radar, stable_dialogs_aes, mp_st_speechmenu, ui_st_keybinding, ui_mp_teamdesc, ui_st_mm, stable_stories, ui_st_mapdesc, string_table_enc_social, string_table_enc_mutants, string_table_enc_weapons, string_table_enc_equipment, ui_st_mp, ui_st_other, stable_game_credits Nazwę folderu 'rus' w gamedata\config\text zamień na 'pol'. Mod spolszcza tylko tekst dotyczący wyposażenia. Czy jest jakiś bezbolesny sposób na usunięcie tego moda? Usuń folder gamedata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repha'el Opublikowano 31 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Dzięki. Sprawdzę czy działa i podziękuję jeszcze bardziej. :mrgreen: [ Dodano: Sro 01 Kwi, 2009 ] No i fajnie. Mod działa jak należy. Zostawiłem tylko nie zmieniony UI - po prostu nie skopiowałem wszystkich plików z \gamedata. Został tylko jeden problem. Przed zainstalowaniem moda miałem na wyposażeniu karabin GP37 sprawny w 90% (na oko) i z zapasem amunicji ok.800 szt. Po "modowaniu" ( tym razem nie zapomniałem zainstalować fix'a) okazało się co następuje: - masa broni wynosi 88kg - pasek kondycji broni spadł do 0 - pojemność magazynka wzrosła do 4000 z czymś - ogólny zapas amunicji (po rozładowaniu broni) wyniósł ponad 5000 sztuk Jak już pozbyłem się całego tego złomu okazało się, że stoję obok wysokiej sterty pudełek amunicji 5.56x45mm SS109. A jedynym w okolicy karabinem, do którego by pasowała okazał się być badziewny IL 86 :cry: ...ale ogólnie działa jak należy. Spolszczenie również :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.T.A.L.K.E.R.1298483942 Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 siemka, mam pytanko, bo zauważyłem ze w tym modzie npc'ki podczas strzelania do wroga czasem celują w niebo zamiast we wroga i tu moje pytanie czy można zniwelować jakoś ten effekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Najpewniej jest to błąd moda. Może spróbuj usunąć folder gamedata\config\creatures, o ile istnieje, choć nie zastanawiałem się nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzech Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Na jaką to wersje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 17 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2013 Ogólnie na 1.004 jak mnie pamięć nie myli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzech Opublikowano 26 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 (edytowane) Ogólnie na 1.004 jak mnie pamięć nie myli.Racja 1.0004 po prostu nie zainstalowałem spolszczenia.Gdzie można zdobyć jakieś G36 np.: G36C G36K G36E MG36? A gdzie najszybciej dostaniemy jakiegoś kaemika?? Hej a umiał byś zrobić specjalnie dla mnie Trainera z tymi broniami? Wymień link do fixa bo megaupload już zamkneli Edytowane 1 Marca 2013 przez Grzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmokeHead Opublikowano 20 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2014 Może by jakieś odświeżenie linków megaupload bo nie mogę pobrać najlepiej na Egofiles ale może być gdzie indziej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Diegtiariow Opublikowano 5 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Retro Maraton Live od Wolfstalkera | Pierwsza paczka broni na STALKERA: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi