Yossarian Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Akcja Wolfenstein II: The New Colossus rozpoczyna się po wydarzeniach przedstawionych w poprzedniej części serii, a dokładnie – w 1961 roku. Wybudzony ze śpiączki B.J. Blazkowicz i jego przyjaciele trafiają na teren okupowanych przez nazistów Stanów Zjednoczonych. Z uwagi na terror, jaki Niemcy (z Frau Engel na czele) sieją w Ameryce, protagoniście nie pozostaje nic innego, jak ponownie chwycić za broń i stanąć do walki z agresorem. Na szczęście Blazkowicz i jego świta nie są sami – pomagają im Horton oraz Grace, czyli liderzy miejscowego ruchu oporu. Należy odnotować, że podobnie jak wcześniejsza gra z cyklu, opisywana pozycja prezentuje alternatywną wersję historii, w której Niemcom udało się opracować i wykorzystać na polu bitwy Wunderwaffe – cudowną broń, jaka zapewniła im zwycięstwo w II wojnie światowej. Jeżeli kogoś zainteresuje, podaję link do recki która absolutnie nie przypadła mi do gustu: http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/wolfenstein-ii-the-new-colossus-recenzja.html Wykorzystałem materiał: z powyższej recenzji oraz http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=34585 PRZEPRASZAM, ale przez moją sklerozę temat ten jest dublem tego co zapoczątkował @kazik i to jemu należą się wyrazy uznania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 A ja dodam od siebie, bo lubię się wpieprzać między wódkę a zakąskę, że oceny są bardzo, bardzo, a nawet BARDZO dobre jak do tej pory. Największe serwisy dają średnio 8-9/10. Najwyraźniej to kawał dobrej gry, która poprawia nieliczne błędy poprzedniczki i dodaje trochę nowego od siebie. Jakbym mógł, to bym sprawdził sam, a że nie mogę, to będę polegał na Waszych ocenach, jeśli takowe się pojawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 ja to tam nie wiem Sierioża ale jak Cichy nawijał a potem u kolesia pograłem ... . Interesuje mnie autopsja + opinie graczy nie "opinia" serwisów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 @vidkunsen Jak się nie ma co się lubi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Małe sprostowanie - mam ze STEAM dwie wcześniejsze części i są świetne - zapewniam warte wydanej kasy. Na te pokuszę się jak dostanę wypłatę - to pewne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Pietrek - ok. 50 GB !!! niedługo będzie mus na dodatkowe przenośne, każdy "tetra" bajt do każdej gry! Zawiążmy trój przymierze (lacine mi podkreśla :)) każdy zagra i opowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Tylko 50GB? Od jakiegoś czasu są gry co wymagają 100GB miejsca. Nie żartuję. Jest to Nioh, chyba też nowy Shadow of Mordor i jeden tytuł który mi teraz umknął. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Żeby jeszcze ilość zajmowanego miejsca miała się jakkolwiek do długości samej gry... Baldur's Gate II wymagało ode mnie żonglerki bodajże 4 płytami CD, a zabawy było co nie miara. Nawet cholerne Simsy siedziały na kilku płytach, a to ani RPG, ani jakaś przesadnie bogata rozgrywka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 No "czete ..) podniosłeś mi ciśnienie a biorę 4 piguły dziennie, 100 GB na szajs w80 % dotyczący grafiki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 W sumie lekki dubelek bo temat już był, ale i tak dobra robota @Chlebczarow. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 28 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Sorry @kazik za plagiat. Oczywiście zapomniałem skorzystać z wyszukiwarki. Jeżeli to możliwe, to proszę władnych o przerzucenie punktów reputacji, na rzecz @kazika. Dzięki @mkk7 za zwrócenie uwagi, raczej nie jestem z tych co lubią się wozić na cudzym grzbiecie i grzać przy ognisku cudzych zasług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Spokojnie dobrych niusów nigdy dosyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 @Chlebczarow punkty jak najbardziej Ci sie należą i tak jak pisał @kazik nowych niusów nigdy za wiele , gdyby jednak ktoś bardzo chciał to wystarczy przenieść jako post do tematu gry i tyle w temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Co tu robią polskie emblematy? Przechodzę jeszcze raz gierkę i natrafiłem na to. Trochę dziwne i niesmaczne. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 8 godzin temu, pacjent1972 napisał: Co tu robią polskie emblematy? Przechodzę jeszcze raz gierkę i natrafiłem na to. Trochę dziwne i niesmaczne. Dlaczego niesmaczne? Polacy, to nie tylko rycerze w lśniących zbrojach, husaria, czy żołnierze wyklęci. Byli też kolaboranci, zdrajcy i siłą wcieleni do armii niemieckiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Zresztą przecież to jest po wygranej przez Niemcy wojnie. Mogło się zdarzyć że ktoś z terytorium byłej Polski ktoś został zwerbowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 2 godziny temu, smox napisał: Dlaczego niesmaczne? Polacy, to nie tylko rycerze w lśniących zbrojach, husaria, czy żołnierze wyklęci. Byli też kolaboranci, zdrajcy i siłą wcieleni do armii niemieckiej. I myślisz że Bethesda tak doskonale zna historię Polski i Polaków że chciała tym elementem wbić nam szpikulec pod łopatkę? Hmm, ciekawa teoria. A może wiąże się to z innym wątkiem o którym teraz tak głośno. No ale, tak czy siak bardziej widziałbym tam emblematy Ukrainy, Rosji czy innej Italii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 Dorośli faceci a mają takie dylematy.... . Niech historycy łamią sobie głowę, a my sami potrafimy wpie.... niężyć cdzym jak będą iść naszymi ulicami krzycząc je...ść Polaków . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 1 godzinę temu, portals napisał: Zresztą przecież to jest po wygranej przez Niemcy wojnie. Mogło się zdarzyć że ktoś z terytorium byłej Polski ktoś został zwerbowany. W tej grze przedstawiona jest historia alternatywna, czyli coś, co teoretycznie mogło się zdarzyć, ale się nie zdarzyło. Ale jeśli ktoś zada sobie trud, i poszpera po polskojęzycznym Internecie, to bez problemu znajdzie informacje, że w siłach zbrojnych III Rzeszy służyło ok. 375 tysięcy Polaków i obywateli polskich - czyli ponad 2% wszystkich żołnierzy, którzy w czasie DWŚ przewinęli się przez niemieckie siły zbrojne. https://pl.wikipedia.org/wiki/Polacy_w_Wehrmachcie http://www.wehrmacht-polacy.pl/dlaczego_wcielano.html Pisząc "siły zbrojne" mam na myśli zarówno Heer, Kriegsmarine, Luftwaffe (z personelem latającym włącznie), jak i SS/Waffen SS. Różnica w porównaniu do obywateli innych państw jest taka, że nigdy nie utworzono rdzennie polskiej (choćby tylko z nazwy) jednostki Wehrmachtu czy SS, chociaż były takie przypadki z formacjami policyjnymi. Ale nie wiem - bo nie szukałem - jakie dane (i jak wiarygodne) przedstawiają źródła w innych językach np. angielskim. To raz. Dwa, jak pisałem wyżej, w grze gramy w historię alternatywną. W takiej to zresztą historii dzieje się akcja np. książki "Pakt Ribbentrop-Beck. Czyli jak Polacy mogli u boku III Rzeszy pokonać Związek Sowiecki" kontrowersyjnego zresztą autora Piotra Zychowicza. Jaki problem założyć, że Polska zostaje sojusznikiem Hitlera ? Więc zalecam więcej umiaru i pokory w ferowaniu ostatecznych sądów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi