Gość Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Stare, ale zadziwiająco jare Do tej pory każdy, kto w latach '90 nie wchodził na stojąco pod łóżko zna tę grę, ale jeśli się mylę - korzystajcie. Przez 48 godzin ten klasyk (wraz z jakimiś gratisami) jest do pobrania za darmo. MDK to gra akcji z perspektywy trzeciej osoby, w której jako Max wciśnięty w ciasnawe, futurystyczne wdzianko, mamy rozprawić się z atakującymi Ziemię kosmitami. W czasach swojej świetności produkcja zachwycała fotorealistyczną grafiką i ogromnym światem. Obecnie choć wizualnie odstaje od jakichkolwiek standardów, to broni się długością rozgrywki, świetnym poczuciem humoru i niezłym gameplayem. Gra została stworzona przez nieodżałowane Shiny Entertainment (Sacrifice, Earthworm Jim, Messiah). https://www.gog.com/game/mdk?pp=ba5bfc9d29e57bda5c45cf82d9fff043329f313a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Parę dni temu udało mi się ją przejść, prawie 10 lat po przejściu drugiej cześci (tak wyszło że grałem w odwrotnej kolejności) Swoją przygodę zaczynałem dopiero od cześci drugiej którą i tak musiałem odpuścić na później (nie miałem akceleratora 3D). I ludzie mieli rację, część pierwsza jest lepsza od kontynuacji, z której dobrze wspominam jedynie etapy z 6-łapym psem (któremu zmienili imię, nie wiem czemu, na Max) i muzykę towarzyszącą grze. Etapy z Kurtem (poza możliwością używania myszki w pionie, nareszcie) były takie se a już etapy z doktorkiem do dzisiaj odbijają mi się czkawką. Na papierze może dobre ale w grze to koszmar. PS. teledysk na końcu i pościg z muzyką a'la filmy z Bondem były świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SEB2E Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Długo zwlekałem z kupnem owej produkcji, ale się doczekałem i polecam :v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi