The Iceman Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Indigo Prophecy to w pełni trójwymiarowa gra przygodowa zrealizowana w konwencji thrillera paranormalnego, coś w stylu popularnego niegdyś serialu Twin Peaks. Akcja rozgrywa się w Nowym Jorku w roku 2005. Miastem wstrząsa nagle fala brutalnych morderstw. Zwykli, prawi obywatele zabijają nieznanych sobie ludzi w miejscach publicznych, sami nie wiedząc czemu to robią i co ich do tego skłoniło. Policja jest bezradna – zarówno ofiar jak i sprawców nie łączy ze sobą nic, poza samym rytualnym morderstwem. Lucas Kane jest kolejną osobą, która dokonała bestialskiego mordu. Kane nie wiedząc czemu, zabija obcego sobie mężczyznę w restauracji, a teraz nawiedzany przez dziwne wizje ucieka przed policją i usiłuje dowiedzieć się co się stało – dlaczego zabił... Gracz może rozwikłać tą zagadkę wcielając się zarówno w Kane’a jak i inspektor Carlę Valenti, która wraz ze swoim partnerem Tylerem Milesem zajmuje się sprawą owych morderstw. Indigo Prophecy to mroczna i zarazem bardzo wciągająca produkcja z rozbudowaną fabułą. Gracz stopniowo odkrywa tajemnice stojące za mordami, rozmawia z napotkanymi postaciami, eksploruje nowe lokacje, a nawet walczy. Niezaprzeczalną zaletą gry jest możliwość odkrywania kolejnych kart zagadki z perspektywy „łowcy” (Carla) jak i „zwierzyny” (Kane). Żródło: gry-online.pl Fahrenheit był i jest dla mnie bardzo wzruszającą grą o bogatej fabule. Co nowy rozdział odkrywałem nowe zagadki. To najlepsza gra w swoim rodzaju, bo nie ma takiej drugiej. Polecam ją każdemu, nie tylko fanom gier przygodowych. Fahrenheit jest na prawdę ciekawym, interaktywnym filmem. Elvis Scatter Serdecznie zapraszam na pierwsze nieoficjalne forum w całości poświęcone grze Fahrenheit. Jestem tam moderatorem i wspólnie z administratorem opiekuję się stroną. Adres serwisu: www.indigo.ehostar.net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 13 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Aha... Fahrenheit to nie do końca gra przygodowa click'n'point. Można poruszać się w przestrzeni 3D gdzie tylko się chce. Fahrenheit jest połączeniem filmu + gry przygodowej z dużą dawką dynamicznej akcji. Fahrenheit jest na prawdę ciekawym, interaktywnym filmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v0jta5s Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Faktycznie, gra w stylu Lynchowskim. Indigho Prophecy nazwa pasuje, tylko zastanawia mnie co tu ma do tego Farhrenheit. Kiedyś była książka ( z równie genialną ekranizacją ), ale ta była zupełnie o czym innym. Opowiadała o totalitarnym świecie w którym każda książka jest palona przez specjalne oddziały strażaków ( na hełmach mieli napis 150 czyli temperaturę spalania papieru ). Może mordowali ludzi za pomocą palników :-). A grę zapewne ściągnę, zaciekawiła mnie jej fabuła Ściągnę, żeby przetestować...? - Elvis Scatter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 13 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Indigo Prophecy to główna nazwa gry. Fahrenheit to nazwa w krajach europejskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v0jta5s Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Ściągnę, żeby przetestować...? - Elvis Scatter Dobra kupię w sklepie :mrgreen: Tak, żeby publicznie nie propagować piractwa :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalesor Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Nazwa Fahrenheit zapewne oznacza fakt, że wraz z przebiegiem fabuły, zmniejsza się temperatura na całej Ziemi, co ma związek z historią w grze. Dalej spoilerował nie będę :> Dobra kupię w sklepie :mrgreen: Tak, żeby publicznie nie propagować piractwa :mrgreen: Czy dwie dychy to naprawdę tak dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Nazwa Fahrenheit zapewne oznacza fakt, że wraz z przebiegiem fabuły, zmniejsza się temperatura na całej Ziemi, co ma związek z historią w grze. Dalej spoilerował nie będę :> Dobra kupię w sklepie :mrgreen: Tak, żeby publicznie nie propagować piractwa :mrgreen: Czy dwie dychy to naprawdę tak dużo? Zależy na co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalesor Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 A o czym rozmawiamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Dokładnie tego nie sprecyzowałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Iceman Opublikowano 13 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 Ludzie... Nie głupiejcie mi tu. Kalesorowi chodziło o grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filippo23 Opublikowano 13 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2008 O tym wiem. Chodziło mi, że nie sprecyzował, 20zł na co. Bo np. na gumę to trochę dużo 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v0jta5s Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Nazwa Fahrenheit zapewne oznacza fakt, że wraz z przebiegiem fabuły, zmniejsza się temperatura na całej Ziemi, co ma związek z historią w grze. Dalej spoilerował nie będę :> Dobra kupię w sklepie :mrgreen: Tak, żeby publicznie nie propagować piractwa :mrgreen: Czy dwie dychy to naprawdę tak dużo? Nawet nie wiedziałem, ile w sumie ta gra kosztuje. Spodziewałem się nawet 3 razy takiej ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalesor Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Wyszło w CDProjektowskiej eXtra Klasyce. Szczerze polecam :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi