Jump to content

Bug?

Kalesor

Recommended Posts

Przyłączyłem się do Wolnych Stalkerów (w ogóle trochę do głupie - skoro są wolnymi stalkerami, to nie powinni mieć frakcji :/). Zdobyliśmy przewagę nad bandytami i zajęliśmy "Odległy posterunek" (czyli po ludzku - budę przy przejściu na Wysypisko), więc z uśmiechem na twarzy ruszam do kolejnej lokacji. Tam dowiaduję się o dwóch nowych zadaniach. Mam utrzymać, aż do przybycia pomocy, quasi-posterunek zaraz przy przejściu do Kordonu oraz zająć i utrzymać obóz za obozem koncentracyjnym (kilka pudeł na krzyż niedaleko cmentarzyska maszyn). Problem polega na tym, że nikt nie kwapi się, żeby tą wartę ode mnie odebrać. Stalkerzy z obozu niedaleko cmentarzyska weszli sobie do rury prowadzącej do Kordonu i tyle ich widziałem. Co ciekawsze, dostaję zadanie, żeby wyeliminować wrogów w Agropromie na drodze do Wysypiska. Cel zadanie znajduje się w samym środku improwizowanego posterunku Powinności. Spekuluję, że muszę załatwić powinnościowców, żeby stalkerzy z Agropromu mogli dostać się na Wysypisko i zająć oba obozy. Ale wolę spytać :>

Czystka? Raczej nie, zaledwie wyeliminowanie jednego posterunku :>. Najlepiej napiszę jak zadanie jest zapisane w PDA Szramy, gdy namierzę kursorem lokalizację misji.

"Wyeliminuj wrogów: Droga do Wysypiska

Stalkerzy.

Przepędź wrogów z tego obszaru. To ich osłabi."

Co ciekawsze, Powinność nie jest wrogo nastawiona do Wolnych stalkerów.

No nic. Spróbuję wyrżnąć tych powinnościowców z posterunku i się obaczy :lol:

Oczyściłem posterunek z członków Powinności tym samym zmniejszając sobie ich przychylność. Ale nie o tym. Okazało się, że trzeba było to zrobić. Rozradowany ruszyłem do obozu stalkerów w Agropromie. Zrobiłem dla nich parę misji. Zabrałem nagrodę i jest fajno. Niestety nie naprawiło to problemu ze zdobyciem i utrzymaniem posterunków. Jak nic się tam nie działo, tak się nie dzieje.

• 3 weeks later...

Ja mam podobnie... Oczyszczę z bandytów Skład na Wysypisku i pokazuje się informacja, że mam czekać na swoich (Frakcja Stalkerów). Oczywiście co? Nikt nie przychodzi, ja idę dalej ciągnąć fabułę i po jakimś czasie dowiaduję się, że Skład znów opanowany przez Frakcję z logiem Czachy :-? I tak cały czas :-(

z trza czekać na nowe patche i ja mam pytanko czy ten wojskowy Siemianko Trusia, czy jakoś tak jak mu dam pistolet to zawsze się na mnie rzuca chyba powinniśmy iść odbić generała czy tam majora a on zawsze do mnie pif paf jak co gram na patchu 15.4

Chyba na gwiazdkę, kupię Ci słownik ortograficzny i poprawnej polszczyzny, bo to, jak konstruujesz zdania, i jaką wiedzą na temat ortografii dysponujesz, to po prostu aż mi się wymiotować chcę. A ze zdania nic wyczytać nie można! Jeszcze raz coś takiego, a będzie ostrzeżenie... - F23

Ja mam podobnie... Oczyszczę z bandytów Skład na Wysypisku i pokazuje się informacja, że mam czekać na swoich (Frakcja Stalkerów). Oczywiście co? Nikt nie przychodzi, ja idę dalej ciągnąć fabułę i po jakimś czasie dowiaduję się, że Skład znów opanowany przez Frakcję z logiem Czachy :-? I tak cały czas :-(

Wiem... Mam dokładnie to samo, ale ze Stalkerami. ;-) Niby idą, ale zatrzymują się co 10m na kilka godzin :mrgreen:

Mam utrzymać, aż do przybycia pomocy, quasi-posterunek zaraz przy przejściu do Kordonu oraz zająć i utrzymać obóz za obozem koncentracyjnym (kilka pudeł na krzyż niedaleko cmentarzyska maszyn). Problem polega na tym, że nikt nie kwapi się, żeby tą wartę ode mnie odebrać. Stalkerzy z obozu niedaleko cmentarzyska weszli sobie do rury prowadzącej do Kordonu i tyle ich widziałem.

Jeśli chodzi o utrzymanie przejścia między Kordonem a Wysypiskiem, to po jakimś czasie Stalkerzy sami przyjdą "z rury". Jeśli zaś chodzi o cmentarzysko maszyn to był tam jakiś quest żeby pomóc obronić się Stalkerom przed Bandytami, po czym postanowili opuścić Zonę i u mnie nikt potem nie pilnował już tego obszaru, ani Stalkerzy ani Bandyci.

Co ciekawsze, dostaję zadanie, żeby wyeliminować wrogów w Agropromie na drodze do Wysypiska. Cel zadanie znajduje się w samym środku improwizowanego posterunku Powinności. Spekuluję, że muszę załatwić powinnościowców, żeby stalkerzy z Agropromu mogli dostać się na Wysypisko i zająć oba obozy. Ale wolę spytać :>

Czytaj uważnie treść zadań które otrzymujesz... Chodziło o wyeliminowanie BANDYTÓW (sztuk 4). A znajdują się oni w tunelu pod ziemią (wejście torami kolejowymi), dlatego na mapie ich pozycja jest zbliżona do pozycji posterunku Powinności na powierzchni.

Taaa... to Wysypisko jest chyba jakieś skopane. Nie dość że samemu nie da się zdobyć bazy Bandytów (zdobywasz, ale nikt ze Stalkerów nie przychodzi przejąć obszaru i w końcu Bandyci ponownie go zajmują), to jeszcze sami Bandyci czasami respawnują się jak szaleni (raz odparłem chyba z 20 ataków na pchli targ POD RZĄD -.-'). Ale gdy byłem w Agropromie Stalkerzy sami zajęli bazę Bandytów na Wysypisku...

z trza czekać na nowe patche i ja mam pytanko czy ten wojskowy Siemianko Trusia, czy jakoś tak jak mu dam pistolet to zawsze się na mnie rzuca chyba powinniśmy iść odbić generała czy tam majora a on zawsze do mnie pif paf jak co gram na patchu 15.4

Jak widzisz nie każdy w życiu zachowuje się tak jak mówi. :lol: Masz nauczkę żeby nie dawać broni wrogom. :)

Czytaj uważnie treść zadań które otrzymujesz... Chodziło o wyeliminowanie BANDYTÓW (sztuk 4). A znajdują się oni w tunelu pod ziemią (wejście torami kolejowymi), dlatego na mapie ich pozycja jest zbliżona do pozycji posterunku Powinności na powierzchni.

Ciekawie, bo:

primo: zadanie wyeliminowania bandytów z tunelu daje Orest - dowódca bazy stalkerów w Agropromie, a ja swoją misję dostałem z głupia frant.

secundo: gdy wybiłem panów z Powinności, zadanie zostało zaliczone.

• 4 weeks later...

Aby nie zakładać kilku tematów to piszę tutaj skoro mowa o bugach. Otóż mam najnowszego patcha i niezależnie czy gram na modach czy nie znalazłem element gry, którego nikt nie poprawił od samego początku - czyli od wersji 03. A mianowicie w Dolnie Mroku i na Bagnach są dziury w których są płomienie itd. Takie rozpadliny. Kiedy wejdzie się ciut głębiej do niej i zostaje się napromieniowanym na maxa to nagle wywala bugtrapa. Zawsze tak jest. Czy Wy też znaleźliście takie rzeczy? Oczywiście głupotą jest wchodzenie tam, ale czasem przypadkowo tak wychodzi. :mrgreen:

• 2 weeks later...

Miałam podobna sytuację jak Kalesor tyle, że w Wolności. Dostałem zadanie opanowania posterunku na drodze do Agropromu (północne przejście z Wysypiska) a tam ekipa Wolnych Stalkerów, no to zrobiłem save (a jakże) i zdjąłem pacjentów i patrzę zadanie zaliczone ( w tym momencie nie było tarć między Wolnością a Wolnymi). Z bugów zauważyłem tez coś ciekawego a mianowicie : rozgromiłem do nogi (me, myself and I :lol:) Powinność a tu niedobitki wyłażą z budynku i znowu młynek (zabijają m.in. przewodnika Wolności). Potem rosną w siłę, aż tu komunikat o desancie śmigłowcowym Powinności i posterunek przy bazie Bandytów na Wysypisku do ponownego zabezpieczenia, lezę tam , Powinności nie ma, wybijam łachmaniarzy i czekam.... Cały dzień (czas w grze ). Zero posiłków, zero ruchu z Doliny Mroku i w końcu zadanie anulowane, komunikat, że utraciliśmy drogę do Agropromu i Powinnośc znowu kwitnie w Agropromie choć posterunki Wolności obsadzone. I kołomyja od nowa. Męczące te wojny frakcji, choć można się obłowić (nawet dopuszczając do przechodzenia posterunków z rąk do rąk :D) . Przepraszam za dłużyznę, ale jakoś mi się zebrało na gorzkie żale.

a ja mam inny problem podpinam się bo nie chcę tworzyć osobnego tematu a chyba tez mam buga a mianowicie w wolności zrobiłem wszystkie questy i dostałem newsa żeby się udać za sygnałem Kła za nim miałem cisnąć okazało się że kres mojej gonitwy jest koło takie na wpół zburzonego budynku na dole w piwnicy czekało na mnie PDA Kła jakaś bron i czujnik jak dobrze pamiętam no i nic wziąłem to wsio z gleby a q dalej pozostał biegam już z 3 godzinki w poszukiwania rozwiązania a nadal nic a dodam jeszcze ze tuż przed tym nie chciał ode mnie odkupić pendraków mechanik wolności więc może coś ogólnie się rypło

Chodzi Ci o Podziemia Agropromu?

nie

chodzi mi o pda Kła znalezione na wysypisku przed udaniem się go Agropromu w takiej piwnicy przy zburzonym w połowie wysokim domen bazą Pchli Targ

czy wystarczająco jasno ??

a i f nie działa na tym pda jak wciskam to mi się okno zamyka

Aha... Tak, tak, sorry, nie wiedziałem o co Ci chodzi ;-) To PDA tam, musisz po prostu podnieść, ale trzeba się jakoś "dokładnie ustawić", ja też miałem z tym problemy. Potem, jak je weźmiesz, będzie Cię naprowadzało sygnałem. Może spróbuj cofnąć się w sejwach? Aha, mam nadzieję, że swój cały towar odłożyłeś do skrzynki przed wejściem tam.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.