marcin95 Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Dobry wieczór! Po bezproblemowej instalacji Solanki 2016 oraz spolszczenia do niej, gra odpala się bez zarzutu, jednakże ilość klatek na sekundę waha się od 200 do 250, co powoduje niepotrzebny wysiłek dla karty graficznej i w konsekwencji nagrzewanie się laptopa ponad dopuszczalne granice. W podstawowej wersji SoC 1.0006 problem został rozwiązany poprzez włączenie opcji V-Sync w ustawieniach, co ładnie zbiło mi liczbę FPS do 60. Opcja ta działała tak samo dobrze z Zewie Prypeci (wersja 1.6.02), jednakże z niewiadomych względów nie działa ona w tym cudownym modzie. Mod został zainstalowany na podstawce z GOG, którą musiałem odpowiednio zdegradować do wersji 1.0004. Tak jak pisałem wyżej, aktualna wersja podstawki chodzi bez zarzutu i wszystkie opcje działają. Czy istnieje jakiś sposób, aby coś z tym zrobić? Czy można ustawić tę opcję poprzez modyfikację plików gry? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 W sterowniku karty graficznej jest opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 MSI Afterburner z programem Riva Tuner Statistic Server tam sobie ustawiasz capa na FPS-y w polu "Framerate Limit" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi