cichy Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 NAZWA: Last Day 1.3 PLATFORMA: CoC (SAMODZIELNY GOTOWY REPACK) JĘZYK: ROSYJSKI / ANGIELSKI DATA PREMIERY: 05.11.2017r. AUTOR: Xameleon201 WSPÓŁTWÓRCY: Rainford, av661194, Wafel, First_Lieutenant_Skelja, Stone OPIS: Spoiler SPIS DODATKÓW ZAWARTYCH W PACZCE: Spoiler MLR 5.4, STCoP (2.9), DoctorX Questlines, DoctorX Dynamic Anomalies 1.3, Axebeards FieldCraft v1d, Old Ammo, NanoCell Inventory, Outfit Addon Extended Edition, Outfit Marauder, Fast Travel, Immersive fast travel 1.0, Campfire Cooking 0.45, Hand_Crank_Generator_0.1, Smart Artefact Spawn, Deployable Tent F.Build, Megafon_fix, DK Changes, Companions Quick Menu 1.0, Loot money, No ammo hud, Kombinezon Maskujący z Misery 2.1.1, Praca Przewodnika, Radio nocne, Symulowanie Pragnienia, Oznaczenia Oddziałów, Psi hełm, Plejer z czatem, Fizyczny Wygląd Pieniędzy, Niebezpieczni NPC, Eksplozja uszkodzonej broni Z NOWYCH RZECZY: Spoiler Ponad 50 nowych wizualizacji NPC, 34 artefakty, 21 Starych/Nowych Mutantów, 20 Doskonałych Nowych Ubrań, 17 Miedykamientów, 10 Części Mutantów, Anomalny Plecak, Siekiera z TAZ 1.7.4, Opcje Atmosfear, Schowki z SoC i CZN, Animowane detektory, Statyczne Wiadomości, Wiadomości o Emisji, Wiadomość o Śmierci Stalkierów i Emisjach ISTOTNE ZMIANY: Spoiler Wsparcie 8GB dla silnika gry Nowe rozdziały w PDA Wiele z Misery 2.2. i wiele innych drobiazgów.... SCREENY: Spoiler INSTALACJA I LINK DO POBRANIA: Spoiler MOD: Moddb: [KLIK] Yandex: [KLIK] Google Drive: [KLIK] MENEDŻER ADDONÓW/DODATKÓW: Yandex: [KLIK] Google Drive: [KLIK] DODATKI: Minimapa z odzwierciedleniem położenia tak przyjaciół jak i wrogów: Радар и значки.rar INSTALACJA: Rozpakować i grać. UWAGA: AUTOR W STARSZEJ WERSJI UKRYŁ KOPARKĘ BITCOINÓW - GRAMY NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ !!!! ŹRÓDŁO: ap-pro.ru old.ap-pro.ru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 @cichy testowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Płynnie chodzi. Właśnie chwilę pograłem. Mod jest spakowany w plikach *.db, więc wczytuje się dość płynnie. Wygląd nie pozostawia nic do życzenia. Co do rozgrywki - trzeba trochę czasu by ocenić. Języki dostępne to Angielski i Rosyjski; wybór w menu: Spoiler Kilka screenów z początku rozgrywki: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 @cichy super się prezentuje, w weekend pogram trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 W stosunku do oryginału CoC oprócz zmian sprzętowo graficznych jest jeszcze coś zmienione? Jakieś zmiany w części fabularnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Z opisu wynika, że tak. Ale opisy sobie, a życie sobie. Trzeba pograć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloodrise Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 (edytowane) Uuu...super ze CoC jako platforma pod mody zaczyna nam się rozwijać :). Edytowane 8 Listopada 2017 przez bloodrise 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 NIEAKTUALNE- NOWA WERSJA MODA W #1 POŚCIE !!! Patch z 11.XI.2017: 1. YANDEX: https://yadi.sk/d/UYeTjAil3Pboim 2. GOOGLE DISC: https://drive.google.com/file/d/16aIs-I3Ielo9q21Q-6T9-ey7bkz56DyW/view Dodano do #1 postu. ŹRÓDŁO: http://ap-pro.ru/forum/119-90531-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Podbiję temat. Znalazłem w internecie REPACK od SeregA-Lus - kompilację CoC, CoM i Last Day wcześniejszej wersji. Spoiler Część plików jest wypakowanych, co pozwala na "kombinacje" i "cziterstwo" do woli . Nie jest zablokowany debuger, więc po dodaniu do elementu docelowego, po spacji parametru "-dbg", i wciśnięciu po wczytaniu gry litery "s", pozwala nam na spawn i teleportację (a co tam jak się bawić to bawić). Dodam, ze w tym wypadku w spawnerze jest dostępne 100% przedmiotów z gry (w przeciwieństwie do pozostałych wariacji CoC). Nie tylko wybrane. Życzę przyjemnej zabawy (już podkręciłem bieg GG ). Spoiler LINK DO TORRENTA: 2601_-PB.wtf-1033534.torrent ŹRÓDŁO: http://stalkerportaal.ru/load/modifikacii_zp/mody_zp/s_t_a_l_k_e_r_call_of_chernobyl_call_of_misery_last_day_1_6_02_2017_repack_rus_ot_serega_lus/11-1-0-2601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 27 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Dodatek dla ułatwienia sobie gehenny; minimapa z odzwierciedleniem położenia tak przyjaciół jak i wrogów: Радар и значки.rar Dodałem do #1 postu - tam "dokleję" wszystkie ewentualne dodatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 27 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2017 Znalazłem na Mod DB wersję 1.2 wygląda na "świeżaka" http://www.moddb.com/mods/stalker-last-day/downloads/last-day-1-2 . Ewentualnie patch upgrejdujący z 1.1 na 1.2 http://www.moddb.com/mods/stalker-last-day/downloads/ld-update-1-1-to-1-2 Changelog wg. translatora: Spoiler Last Day 1.2 nie wymaga nowej gry. Dodano możliwość upuszczenia wszystkich broni w plecaku (przycisk U) Dodano menedżera dodatków (JSGME) z obsługą ponad 120 dodatków Dodano dodatki GuitarNext v.1.0 i FightCry v.1.0 z Grelki Dodano śrubę ze STCoP Dodano uszkodzone warianty amunicji do zapasów handlowców Dodano przegląd techniczny w Fieldcraft Dodano hitmarks Dodano ogromną liczbę poprawek tekstowych dzięki av661194 (tylko wersja rosyjska) Dodano brakujące wagi ciężaru do ciężkich zbroi Dodano brakujące pliki z poprzedniej poprawki Dodano brakujące tekstury Dodano więcej siły do pocisków - ciała reagują mocniej Dodano nową wiązkę latarki Dodano papier z oceną stanu wyposażenia z MISERY Dodano dwie nowe osie Dodano działający system craftingu, dzięki społeczności Last Day Mod DB Edycja symulacji AI w celu zwiększenia stabilności - zauważalna w nowych grach Edytowane prędkości graczy Naprawiono dialog z Lokim Naprawiono exploit noża w stanie 100% Naprawiono rozmieszczenie potworów w Dzikie Terytorium, oni nie tkwią już w ścianach Naprawiono sytuację, w której NPC z misji ratunkowej zakładników trafia do gracza samodzielnie Odtworzono poprzedni psi-promień Burera Odtworzone nakładki maski z Call of Misery Odtworzona ikona brakującej broni Odtworzone dźwięki śmierci NPC Odwzorowany efekt promieniowania z MISERY Odtworzono poprzedni psi-promień Burera Zredukowane nagrody za misje MLR - nagrody są bliższe Call of Misery Usunięto wszystkie nie-myśliwskie zapasy od myśliwego Usunięto anomalie dynamiczne dla większej stabilności (dostępne jako dodatek, zainstalowany przy użyciu JSGME.exe) Usunięto dynamiczne relacje frakcji, które zostały dodane w wersji 1.1 Usunięto efekty obrażeń Zastąpione tekstury 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 29 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 LINKI DO WERSJI 1.2: YANEX: https://yadi.sk/d/bn1KdboE3Q4Hty GOOGLE DISK: https://drive.google.com/file/d/1qrxobZO-5uRsudNal7Bbg9mEC6kV2hh_/view UPDATA Z 1.1 DO 1.2: YANDEX: https://yadi.sk/d/UEGchgMx3Q4Dve GOOGLE DISK: https://drive.google.com/file/d/1swUbK18yjanQXCernsXTmjL9tOod-tQY/view LINKI ZAKTUALIZOWANE W #1 POŚCIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Jak z optymalizacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Mam mocny komp i problemów nie miałem. Czytałem na forach Rus, że bez problemu i na starszych maszynkach śmiga - ustawienia proporcjonalne do możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Po wypakowaniu wrzucić wszystko do folderu z normalnym CoC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Po rozpakowaniu pobranej wersji, zawsze jest to gotowa gra odpalana plikiem Stalker-CoC.exe, który jest w głównym katalogu archiwum po rozpakowaniu. Nic nigdzie nie musimy wstawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Czyli mogę to wrzucić nawet to folderu który sam stworzyłem @TheSoldy Tak. W razie wątpliwości pisz na PW, nie ma sensu zaśmiecać tematu. cichy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Podobno wersja 1.2 dodaje hitmarkery (plaga współczesnych gier pierwszoosobowych) ale nie widziałem nic w opcjach a w grze też nic nie było przy trafieniu. Ilość dodatków możliwa do wrzucenia jest chyba dotąd największa ze wszystkich modów w jakie grałem, sam katalog dodatków to jakieś 3,5 GB... Co do optymalizacji - na dysku SSD zainstalowane, procesor 4+ rdzenie i więcej niż 8GB RAM i nie ma zastrzeżeń. Możliwość rozładowania każdej broni w ekwipunku jednym klawiszem- błogo. To co mi się nie podoba to prędkość poruszania - bieg taki jak chód w innych modach, nieciekawie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zawsze można pomóc losowi i niedolę zmienić w szczęście ; wystarczy przy użyciu odpowiednich narzędzi, skorygować to co nam nie odpowiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 @cichy pisałeś wyżej, że podkręciłeś bieg. Możesz przybliżyć jak tego dokonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 @TheSoldy Po wypakowaniu narzędziem podlinkowanym wyżej, szukaj w actor.ltx run_coef i sprint_koef. Chyba sam bieg zwiększysz w tej drugiej linijce. Tylko nie szarżuj i zmieniaj ostrożnie, nie dawaj od razu 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 2 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 U mnie te wartości o których pisze przedmówca nie przekraczają 3-3,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 2 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2017 Dzięki za linka do narzędzi, zawsze gubi mi się to to na dysku twardym gdzieś. Bardzo przydatne gdy chcę zmienić portret mojej postaci (ostatni raz w Zewie Nędzy brylował sam Franek Dolas, który zebrał wszystkie 3 narzędzia na Bagnach dla swojego mechanika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 3 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2017 W wersji moda 1.3 pojawi się mod AWR, prezentowany na forum: Przewidziano 153 detale podzielone na 3 grupy po 51 dla każdego stopnia jakości. Tak ma wyglądać wizualizacja napraw: ŹRÓDŁO: http://stalkerportaal.ru/forum/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kern3lly Opublikowano 4 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2017 Gdzie można ściągnąć spolsczenie do LD 1.2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi